Unitatea de fond "BCR Dinamic" a cîştigat 1,49% în ultima lună

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august 2004

Operaţiunile fondului în ultima lună au vizat ajustarea portofoliului

Fondul mutual de investiţii "BCR Dinamic" ocupă locul al doilea în clasamentul întocmit în funcţie de variaţia lunară a unităţii de fond, fiind devansat de fondul "Orizont". Unitatea de fond "BCR Dinamic" are o valoare de 139.604 lei şi le-a adus celor care au cumpărat cu o lună în urmă aceste titluri, un randament de 1,49% (la valoarea exprimată în lei).

Pe parcursul ultimei săptămîni, unitatea de fond s-a apreciat cu 0,35%, iar faţă de nivelul înregistrat la finele anului 2003 a cîştigat 27,84 puncte procentuale. Fondul "BCR Dinamic" avea, la 19 august, un activ net de 66,69 miliarde de lei. Camil Apostol, analist financiar la "BCR Asset Management", societatea care administrează acest fond, ne-a declarat că, în ultima lună, activitatea fondului a fost mai puţin dinamică decît în mod obişnuit, situaţie determinată, în principal, de evoluţiile "liniştite" de la Bursă, specifice lunilor de vară. Domnia sa a adăugat că, în general, operaţiunile au vizat ajustarea patrimoniului, printre achiziţiile realizate în perioada analizată numărîndu-se acţiuni "Turbomecanica" Bucureşti şi "Rompetrol Rafinare" Constanţa. Camil Apostol a declarat: "Deciziile în această perioadă vizează creştera sau reducerea expunerii portofoliului". Fondul nu s-a orientat în ultima lună spre noi investiţii în acţiuni întrucît în portofoliul său se regăsesc toate titlurile care îndeplinesc conditiile de lichiditate. Structura activului este aproximativ aceeaşi ca în urmă cu o lună, respectiv 28,78% - acţiuni, 36,8% - certificate de trezorerie, 28,07% - obligaţiuni municipale, 4,89% - obligaţiuni corporative.

"BCR Dinamic" avea la data de 19 august un număr de 997 investitori, din care 7 sînt persoane juridice, iar restul persoane fizice. Pe parcursul ultimei luni, fondul a cîştigat un număr de 58 noi investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb