Comisia Europeană a publicat joi raportul său anual privind Erasmus+, care arată că numărul de persoane care au participat la acest program este mai mare ca niciodată, în timp ce numărul de proiecte sprijinite a continuat să crească. În acelaşi timp, programul devine din ce în ce mai incluziv şi mai internaţional, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
În 2017, UE a investit în program suma record de 2,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 13% faţă de 2016. Acest lucru a permis oferirea mai multor oportunităţi pentru tineri ca niciodată înainte. Cifrele arată că programul Erasmus+ rămâne pe calea cea bună în vederea îndeplinirii obiectivului său de a sprijini 3,7% dintre tinerii din UE între 2014 şi 2020. Raportul subliniază, de asemenea, faptul că programul devine mai deschis pentru persoanele care provin din medii defavorizate precum şi pentru organizaţiile mai mici.
Sprijinul acordat programului este mai puternic ca oricând. În cursul unei campanii reuşite desfăşurate în 2017 pentru a sărbători cei 30 de ani ai programului Erasmus, peste 750.000 de persoane au participat la un număr de 1.900 de evenimente în 44 de ţări, evidenţiind rolul programului Erasmus+ şi al programelor anterioare acestuia care au permis tinerilor să îşi dezvolte competenţele şi să simtă ce înseamnă să fii european.
Comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics, a declarat: "Întrucât sărbătorim trei decenii ale programului Erasmus, 2017 a devenit anul în care programul a lărgit din nou orizonturile, a încurajat schimburile culturale şi a creat noi oportunităţi în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului. Cifrele publicate joi confirmă rolul central jucat de programul Erasmus+ în construirea unei Europe mai solide, mai incluzive şi mai reziliente. Dorim să continuăm cu un program şi mai mare şi mai bun în cadrul noului buget pe termen lung al UE, pentru a ne asigura că investim mai mult în tinerii europeni care provin dintr-o gamă şi mai largă de medii socioeconomice".