Unsprezece milioane de euro pierdute la... unsprezece metri

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 29 august 2014

Unsprezece milioane de euro pierdute la... unsprezece metri

Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor în urma unui meci de vis pentru bulgari şi de coşmar pentru noi. Ţara noastră a oferit eroii zilei în fotbalul european, pe cel pozitiv (fotbalistul lui Ludogoreţ Cosmin Moţi) şi pe cei negativi (fotbaliştii Stelei), confruntarea de la Sofia fiind considerată cea mai dramatică întâlnire a play-off-ului. Golul din minutul 90 al bulgarilor şi paradele dezarticulate ale portarului de conjunctură Cosmin Moţi au scos din vistieria Stelei peste unsprezece milioane de euro. În cazul în care prindea grupele Ligii Campionilor, echipa din Ghencea ar fi câştigat 20.000.000 de euro (primele UEFA, market pool, vânzare bilete). În Europa League, în cazul unui parcurs normal, cu depăşirea grupelor, Steaua va încasa aproximativ 8.500.000... Suma este destul de mare chiar şi în acest caz, în plus, în această vară, Steaua a vândut doi jucători importanţi, Florin Gardoş pentru 6.800.000 de euro şi Mihai Pintilii, 2.000.000 euro şi se pregăteşte de alte două transferuri (Cristian Tănase şi Iasmin Latovlevici) care să-i mai aducă aproximativ 7.000.000 euro. Financiar nu se poate vorbi de un dezastru, sportiv da.

Vizat de majoritatea criticilor, antrenorul Constantin Gâlcă a încercat să găsească explicaţii pentru acest eşec uluitor: "A fost o seară foarte neplăcută pentru noi şi pentru mine personal, credeam în victorie, că vom rezolva meciul din prima repriză. Dar acest lucru nu s-a putut finaliza cu ocaziile pe care le-am avut. Au intervenit nişte schimbări pe care nu ni le propusesem. Avem de învăţat din acest lucru, e o lovitură foarte mare pentru noi toţi, dar trebuie să ne refacem, să ne gândim la campionat şi la Liga Europa". Adevărul este că antrenorul se poate considera o victimă a strategiei clubului din această vară, orientată doar pe vânzarea de jucători şi acumulare de bani şi mai puţin pe întărirea lotului.

Presa din întreaga lume a alocat spaţii largi eroului zilei, fostul fundaş al Universităţii Craiova şi al lui Dinamo, Cosmin Moţi. Intrat în poartă la finalul prelungirilor, după ce portarul lui Ludogoreţ a fost eliminat pentru un fault, Moţi a reuşit să transforme o lovitură de penalitate şi să apere altele două. Yahoo.com a notat: "Acesta este nivelul de nebunie care pur şi simplu nu ar trebui să se întâmple în viaţa reală. Cosmin Moţi învinge fotbalul. Dacă există justiţie, Germania ar trebui să-i ofere Cupa Mondială", iar site-ul eurosport lansează o ipoteză dincolo de spaţiul sportului: "Singura întrebare care se pune acum este cine ar trebui să interpreteze rolul lui Moţi la Hollywood". "O noapte pe care Cosmin Moţi nu o va uita niciodată", scrie şi cotidianul portughez Publico, în timp ce Mirror îl salută pe fundaşul român: "Pentru toate, noi, aici la Mirror Footbal, te salutăm pe tine, sir". "Ludogorets este pentru prima oară în grupele Champions League graţie unui fundaş care a surprins cu calităţile sale de portar. Un erou a păşit în poartă, pentru a salva ziua Cenuşăresei Champions League", a punctat şi Fox Sports. "Scene fantastice au avut loc aseară în Bulgaria, unde fundaşul Cosmin Moţi a luat mănuşile de portar şi a apărat două penalty-uri în faţa Stelei Bucureşti pentru a-şi ajuta echipa să se califice în faza grupelor Champions League", a apărut pe site-ul televiziunii NBC. Patronul clubului Ludogoreţ, Kiril Domuschiev a anunţat că o tribună a noii arene din Razgrad va primi numele lui Cosmin Moţi, cel mai nou erou al Bulgariei, iar jucătorul va avea parte şi de un bonus financiar: "Rezultatul final este foarte corect. Moţi va primi o primă specială, bineînţeles. Construim un nou stadion la Razgrad şi o tribună va primi numele lui Moţi. Nu este numai un erou pentru oraşul nostru, el este un erou al Bulgariei". Fiecare jucător al echipei Ludogoreţ va primi o primă de 100.000 de euro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Din pacate,unii se inscriu si in campania pentru postul de presedinte al republicii.

    Sa ne bucuram pentru un erou roman si pentru "patriotismul" de care a dat dovada in apararea clubului din care face parte. 

    Ar trebui premiat si de Federatia romana si....de ce nu, invitat de Victor Ponta pentru o poza pe ecrane. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb