UPDATE Aproximativ 1600 de persoane au protestat în Capitală împotriva modificării legilor justiţiei

ANDREI STAN
Politică / 28 august 2017

Protest în Piaţa Victoriei, 27.08.2017 (Sursa foto: captură Youtube)

Protest în Piaţa Victoriei, 27.08.2017 (Sursa foto: captură Youtube)

Manifestaţii similare au avut loc în Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi

------------

Actualizare 07:52 Liviu Dragnea, către protestatari: "Să încercăm să avem dezbateri aşezate"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis aseară un mesaj celor care protestează faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, precizând că în ţara noastră sunt necesare "dezbateri aşezate, pe cele mai sensibile probleme", relatează Agerpres.

Întrebat, la Antena 3, ce mesaj le transmite oamenilor care vor să protesteze faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, Dragnea a răspuns: "Să aşteptăm şi să încercăm, poate reuşim, să începem să avem dezbateri aşezate în România, pe cele mai sensibile probleme. Să putem avea dezbateri aşezate. Dacă reuşim toţi să rezistăm la această tentaţie... Dumneavoastră vedeţi în ce situaţie suntem? Cineva vine cu nişte propuneri. Până şi simpla propunere, şi simplul gând trebuie să genereze atacuri, violenţe verbale şi foarte multe critici".

Potrivit liderului PSD, aceste propuneri sunt doar "începutul unui proces".

Dragnea a precizat: "Totuşi să avem răbdare şi să putem să dezbatem în mod civilizat. Este de fapt doar începutul unui proces. Pe de altă parte, este o mulţime uriaşă şi tăcută în România care aşteaptă aceste lucruri, uriaşă, din ce în ce mai mare".

El a afirmat că este dispus să îşi asume "toate riscurile" pentru a duce "până la capăt" acest proces: "Sistemul nu se lasă uşor. (...) Sunt ani de zile de construcţie, ani de zile de legături făcute, ştiute, neştiute, la vedere, obscure şi aici nu e vorba neapărat de oamenii care sunt acolo, e vorba de un concept care a fost gândit, poate în 2005, poate în 2006, şi care a fost pus în practică an de an. Nu este uşor, dar cu răbdare, eu asumându-mi toate riscurile, acest proces trebuie dus la capăt, proces de însănătoşire a sistemului".

Totodată, întrebat dacă se doreşte intrarea sa la închisoare, Dragnea a spus: "Pentru mine nu mai e un secret demult. (...) Eu n-am cum să stau în genunchi. Dacă e să mor, mor în picioare. Adică nu poţi să treci prin viaţă, prin nişte poziţii publice şi în urma ta să rămână doar teamă, nervi, frică sau... Nu mai e cazul. La mine nu e cazul. Cred foarte mult în ceea ce am propus în campania electorală".

------------

Aproximativ 1600 de persoane au prostestat aseară, timp de trei ore, în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de proiectul privind modificarea legilor Justiţiei anunţat de ministrul Tudorel Toader.

Manifestanţii au fluturat steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, au aprins lanternele telefoanelor mobile, au suflat în vuvuzele şi au scandat "Hoţii! Hoţii!", ''România cere fără graţiere'', "PSD - ciuma roşie", "Nu daţi înapoi - Venim peste voi!", "Tudorele, nu uita, aşteptăm demisia!" "DNA să vină să vă ia!", "Justiţie, nu corupţie!".

Circulaţia în zonă a fost deviată, Bulevardul Kiseleff şi sensul de mers către Calea Victoriei de pe Bulevardul Aviatorilor fiind restricţionate, potrivit Agerpres.

Protestatarii din faţa sediului Guvernului au fluturat steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene. La ora 21:00 toţi cei prezenţi în Piaţă au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Protestul a fost anunţat pe Facebook. Organizatorii au scris: ''Ne revedem duminică seara. PSD ia din nou cu asalt Justiţia. Preşedintele ar putea fi exclus - conform proiectului ministrului Justiţiei - din mecanismul de propunere a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT. «Reforma» justiţiei în viziunea PSD înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD. (...) În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie şi pentru că asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu toţii obosiţi de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacţionăm cât putem de ferm. Altfel, putem doar să ne uităm cum ne transformăm resemnaţi într-un regim autoritar''.

Proteste similare au avut loc şi în Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Craiova. Aproximativ 600 de persoane s-au adunat şi au scandat împotriva ministrului Tudorel Toader.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nici domnul Dragnea nu accepta eliminarea presedintelui din procedura de numire si destituire a sefilor parchetelor.

    Dar asta nu fiindca spera ca la urmatoarele alegeri sa devina presedinte chiar el. Nici vorba de asa ceva. :) 

    Cu Justitia se fura legal in tara?

    Toate astea de ani de zile? 

    Justitia da dreptate banului de aceea e un cantar.

    Atacul pradatorilor asupra Justitiei poate fi oprit doar de reactia promta si ferma a poporului.

    Liviu Dragnea, către protestatari: Alo, alo, asezati-va linistiti la locurili voastre!

    1. "....au aprins lanternele telefoanelor mobile, au suf lat in vuvuzele si au scandat.....Tiii...ce activitate laborioasa ,intelectuala , eficace- circul modern al protipendadei pseudoelitiste.

    1600 de inteligenti... curios e ca nimeni nu protesteaza pe strada Eugeniu Carada, unde este sursa tuturor problemelor acestei tari.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb