UPDATE Beny Steinmetz şi Tal Silberstein au fost reţinuţi în Israel

A.C.
Internaţional / 14 august 2017

Beny Steinmetz (Sursa foto: captură Youtube)

Beny Steinmetz (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 17:04 Partidul Social-Democrat austriac a rupt legăturile cu Tal Silberstein

Partidul Social-Democrat (SPOe) austriac a rupt legăturile cu consilierul politic israelian Tal Silberstein, reţinut în Israel alături de omul de afaceri Beny Steinmetz, relatează Haaretz, potrivit News.ro.

"Tal Silberstein a oferit consiliere pentru Partidul Social-Democrat din Austria şi a făcut cercetări sociologice în domeniul sondajelor", a scris agenţia de presă APA-OTS, citându-l pe managerul de campanie al formaţiunii, Georg Niedermuhlbichler. "SPOe încetează colaborarea cu Silberstein cu efect imediat", a adăugat el.

În 2015, presa din ţara noastră a scris că Steinmetz, fostul şef de cabinet al lui Yitzhak Rabin, Shimon Sheves şi Silberstein, un fost consilier al lui Ehud Barak şi al lui Ehud Olmert, au fost implicaţi în afaceri imobiliare ilegale care au costat Guvernul român peste160 de milioane de dolari.

(S.A.)

------------

Omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Siberstein au fost reţinuţi în această dimineaţă, conform presei israeliene, anunţă News.ro.

Haaretz relatează că miliardarul israelian Beny Steinmetz, un cunoscut strateg şi consultant şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru audieri în această dimineaţă, fiind suspectaţi că au folosit contracte false pentru a transfera şi spăla bani.

Conform sursei citate, birourile şi locuinţele acestora au fost percheziţionate.

Haaretz precizează că cei reţinuţi sunt suspectaţi fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie care implica zeci de milioane de dolari, arată sursa.

Conform sursei, poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit.

Un jurnalist israelian susţine pe contul său de Twitter că o altă persoană reţinută este consultantul Tal Silberstein.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România. Ambii sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care este implicat şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Între timp, la sfârşitul lunii iulie, Marea Britanie a anunţat că Biroul pentru Fraude Grave (Serious Fraud Office) a deschis o anchetă privind afacerile companiei Rio Tinto din Guineea, în proiectul Simandou, cel mai mare depozit neexploatat de minereu din lume. Rio Tinto a cumpărat concesiunea în 1997, dar a pierdut jumătate din drepturi î 2008, când Guvernul din Guineea le-a transferat companiei BSG Resources (BSGR) a lui Beny Steinmetz, precizezaă sursa.

În noiembrie 2016, Rio Tinto şi-a demis doi directori pentru implicare în afaceri de corupţie.

Transferul drepturilor de la Rio Tinto la BGSR este anchetat retroactiv. BGSR neagă acuzaţiile şi a contracarat, în decembrie, că Guineea reciclează acuzaţii vechi şi că încearcă, în mod ilegal, să ia înapoi drepturile de minerit.

În 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca două concesiuni alocate BGSR să fie anulate, pentru că au fost obţinute prin corupţie. BGSR a cerut arbitrarea dosarului.

În aprilie 2017, BGSR l-a dat în judecată pe miliardarul George Soros, care a consiliat autorităţile din Guineea, pentru că ar fi încercat să facă să eşueze contractul, manipulând Guvernul din ţara africană. Compania a cerut despăgubiri de 10 miliarde de dolari, susţinând că Soros a fabricat acuzaţii împotriva BGSR.

"Soros a fost motivat numai de răutate, pentru că nu are interese economice în Guineea", a scris societatea în plângere.

Reprezentanţii miliardarului american au respins acuzaţiile drept frivol şi un "artificiu disperat de PR menit să distragă atenţia de la problemele judiciare ale BGSR în mai multe jurisdicţii".

Arbitrajul în cazul Simandou a început în mai.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România. Ambii sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care este implicat şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

În 10 martie 2017, DNA a cerut arestarea în lipsă, pentru 30 de zile, a celor doi, Silberstein fiiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor, iar Steinmetz de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor. alături de ei, în acelaşi dosar mai sunt implicaţi Shimon Shevez şi Moshe Agavi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb