UPDATE Berbeceanu va fi eliberat din arest

F.A.
Anticorupţie / 26 noiembrie 2013

Update 18:26

Fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a declarat că simte că s-a făcut dreptate şi că îşi doreşte să revină în poliţie.

"Simt că s-a făcut dreptate şi sunt fericit că mă pot întoarce la familie şi sper, ca în foarte scurt timp, să mă pot întoarce cu demnitate şi onoare şi în mediul profesional", a spus fostul şef al BCCO Alba, potrivit Antena 3.

"Vreau din tot sufletul să mă întorc în poliţie, de unde parcă am fost smuls. Cine merge la serviciu doar ca să meargă la serviciu nu cred că poate să obţină performanţe. Pentru mine, locul de muncă, echipa şi instituţia poliţiei au însemnat extrem de mult. Poate la fel de mult ca familia. Tatăl meu a fost un onorabil ofiţer de poliţie, socrul meu a fost ofiţer de poliţie, cumnatul meu este poliţist, verişori de-ai mei sunt poliţişti. Suntem o familie de poliţişti şi aşa am fost crescut de părinţii mei, să respect legea şi să fiu drept şi corect", a adăugat Berbeceanu.

Referitor la dorinţa fiului său de a deveni poliţist, Traian Berbeceanu a declarat: "Dacă aceasta este opţiunea lui, da (n.r. îl voi lăsa). Nu îl voi încuranja, însă. Am făcut-o, dar nu-l voi mai putea încuraja să devină poliţist, după toate cele care mi s-au întâmplat".

Berbeceanu a mai precizat: "Sunt extrem de mândru de echipa mea şi faptul că am fost declarat poliţistul anului nu mi se datorează mie decât în foarte mică măsură, ci întregii echipe. Sper, cu ajutorul justiţiei şi al lui Dumnezeu, să mă pot întoarce la echipa pe care am format-o şi alături de care am trăit şi am progresat".

Chiar dacă "sunt într-o situaţie în care n-am crezut că voi fi vreodată, iar în mine se dau nişte lupte cumplite", Traian Berbeceanu a adăugat că nu acesta a fost cel mai dificil moment din viaţa sa.

"A fost cumplit să fiu în arest, dar nu acesta a fost cel mai greu moment al carierei mele. În 2004, am suferit un preinfarct în timpul serviciului. Colegii m-au dus la spital, apoi, am fost transportat de urgenţă la Institutl Inimii din Timişoara. Acela a fost cel mai greu moment prin care am trecut, pentru că eram pe masa de operaţie, sub anestezie, şi să mă gândeam doar să mă ajute Dumnezeu să mă întorc la copilul meu. A trecut şi asta şi atât de inconştient şi de dedicat profesiei am fost încât, la patru zile după evenimentul nefericit, m-am întors la serviciu", a povestit fostul şef al BCCO Alba.

Traian Berbeceanu a încheiat: "Nu urăsc pe nimeni. Nu cred că ura este un sentiment demn pentru o persoană normală".

----

Update 15:37

Traian Berbeceanu a anunţat că va face o plângere penală împotriva celor care au orchestrat dosarul său.

Fostul şef al BCCO Alba consideră că a fost ţinut într-un mediu ostil demnităţii sale şi crede că "nu există nimic mai umilitor pentru un poliţist decât să fie arestat şi încarcerat la modul la care s-a făcut cu mine".

"Nu pot să-mi evaluez acum starea de sănătate. Am tot felul de sentimente contradictorii. Este un sentiment foarte ciudat să fii nevinovat şi să scapi dintr-un astfel de mediu în care am fost ţinut peste 30 de zile, un mediu care a fost ostil demnităţii mele", a spus Berbeceanu, transmite Antena 3.

"Familia mea, oamenii mei şi oamenii din Deva mi-au întărit moralul şi mi-au întărit dorinţa de a-mi dovedi nevinovăţia. Sper să se întâmple ceva pozitiv, ca niciun poliţist să nu mai poată păţi aşa ceva. Nu există nimic mai umilitor pentru un poliţist care şi-a servit structura decât să fie arestat şi încarcerat la modul la care s-a făcut cu mine", a continuat fostul şef al BCCO Alba.

"Eu îmi susţin în continuare nevinovăţia, o să dovedesc cu probe că toate acuzaţiile care mi-au fost aduse sunt neadevărate şi bazate pe suspiciuni sau pe probe ticluite. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca structurile care investighează atât dosarul în care am fost învinuit şi inculpat, cât şi cel în care am sesizat aspecte care îmi păreau mie cu caracter infracţional cu privire la cei care mi-au făcut acest dosar vor avea sprijinul meu", a mai declarat Berbeceanu.

"Aştept să mă duc la fiul meu, la soţia mea şi la părinţii mei şi să petrec cât mai mult timp cu ei, pentru că ei au suferit cel mai mult. Apoi, în mod categoric, voi face o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu", a încheiat Traian Berbeceanu.

---

Update 15:18

Traian Berbeceanu a declarat, la ieşirea din arest, că este convins că se va dovedi nevinovăţia sa.

"Sunt convins că se va dovedi nevinovăţia mea. Am încredere deplină în justiţie. Mă voi lupta să mă întorc acolo unde îmi este locul", a precizat el.

----

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, va fi eliberat din arest, transmit sursele de presă.

Potrivit acestora, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a acceptat recursul lui Berbeceanu.

Comisarul şef Traian Berbeceanu este învinuit într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere, el fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracţional neorganizat şi sprijinirea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Arestat preventiv pentru 29 de zile, Traian Berbeceanu a susţinut că este nevinovat.

Berbeceanu a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb