UPDATE Ponta : "Bugetul UE e un subiect de importanţă pentru cetăţenii români"

F.A.
Politică / 20 noiembrie 2012

UPDATE

Premierul Victor Ponta a declarat: "Chiar nu mă interesează ce a spus domnul preşedinte Băsescu, eu mi-am făcut datoria instituţională de a informa Parlamentul şi cetăţenii asupra a ceea ce se decide la Bruxelles privind viitorul României în 2014-2020 şi intenţionez şi de acum încolo, în viitorul Parlament, să vin să informez de fiecare dată Parlamentul şi opinia publică asupra deciziilor importante care privesc viaţa fiecărui român în parte. Să fie sănătos domnul preşedinte şi să avem toţi potenţial".

UPDATE

"Toate deciziile importante pentru România trebuie sprijinite de Parlament", a declarat Victor Ponta.

UPDATE

"Interesul naţional al României nu poate fi negociat sau pus sub semnul unui compromis. Mă consider responsabil de modul în care România îşi apără aceste interese. Cred că împreună putem să atingem aceste obiective fundamentale pentru România", a adăugat premierul.

UPDATE

Victor Ponta: "Guvernul României a întocmit documentaţia necesară şi a prezentat propriile aşteptări pentru sumele alocate până în 2020. Pe baza acesto propuneri, Barroso a prezentat o propunere pe care Guvernul României a considerat-o corectă. A primit sprijinul PE. Din păcate, dincolo de această propunere, există o altă propunere a lui Van Rompuy care prevede nu doar o scădere a sumelor pentru politica agricolă, ci prevede noi condiţii care pentru România vor avea ca efect reducerea capacităţii de a absorbi aceste fonduri".

UPDATE

Premierul a menţionat şi situaţia programului sectorial de transport.

" Acesta a fost, de asemenea, trecut în procedura de corecţii financiare. Direcţia de luptă anti-fraudă a constatat grave abateri de la legislaţie la autostrada Nădlac-Arad", a precizat acesta.

UPDATE

Ponta: "Deficienţe în 2009-2011 la fonduri structurale: dacă la programul Mediu, guvernul actual a acceptat corecţiile solicitate la nivel european şi a îndeplinit toate proecedurile necesare, ce va duce la plăţi, auditul Comsiei Europeană va lua în calcul aceste date".

UPDATE

Primul ministru Victor Ponta a vorbit despre absorbţia fondurilor europene.

"O fac pentru a da date clare, precise. În ceea ce priveşte politica agricolă comună, plăţile directe au fost efectuate în procent apropiat de 100%. Urmează ca anul viitor România să atingă un grad de absorbţie mai mare", a explicat premierul.

Ponta a adăugat: "Au fost primite de România peste 4 miliarde de euro, înseamnă 20,20% din fondurile de coeziune. S-a dublat procentul. E important ca anii următori gradul de absorbţie să crească. Aş dori să vă informez de programele şi corecţiile privind utilizarea fondurilor de coeziune".

UPDATE

Victor Ponta a declarat: "Nu cred că 20 de milioane de români nu au dreptul sau capacitatea intelectuală de a înţelege ce înţelege un singur om".

UPDATE

"Fiecare prim-ministru, înainte de a merge să-şi reprezinte ţara şi să prezinte la luarea deciziilor în structurile UE informează ceea ce face cancerul german, Angela Merkel. Nimeni nu participă în Consiliul European reprezentându-se doar pe sine", a menţionat premierul.

...

Premierul Victor Ponta se adresează parlamentarilor români.

Acesta a declarat: "Bugetul Uniunii Europene (UE) e un subiect de importanţă pentru cetăţenii români. În funcţie de deciziile care se vor adopta, fiecare agricultor va ştii care e sprijinul pe care îl primeşte în plăţi directe de la UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb