UPDATE / VICEPREŞEDINTELE CSM DESPRE REVOCAREA LUI KOVESI: "Motivarea - finalizată la sfârşitul acestei săptămâni"

V.D.
Anticorupţie / 15 martie 2018

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Actualizare 17:30 Procurorul-şef al DNA şi adjunctul său vor fi audiaţi în 21 martie la CSM

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi şi adjunctul său, Marius Iacob, vor fi audiaţi în 21 martie în secţia pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce Inspecţia Judiciară a început, în ianuarie, acţiuni disciplinare în cazul lor, informează News.ro.

Audierea celor doi oficiali va începe la ora 12:00.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul procurorului şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA.

Procurorului şef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa", constând în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65 alin.1 şi art. 66 Cod procedură penală".

(D.I.)

-------------

Motivarea în cazul avizului negativ dat de Secţia pentru procurori pe solicitarea ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, urmează să fie finalizată la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat astăzi vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, scrie Agerpres.

"Motivarea avizului este pe finalizarea acestei proceduri, probabil în cursul acestei săptămâni va fi transmisă decidenţilor în vederea luării unor măsuri. (...) CSM - Secţia pentru procurori se va exprima absolut în scris în motivarea avizului", a declarat Codruţ Olaru, la Ministerul Justiţiei.

Pe 27 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror-şef, prin urmare avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenţilor în vederea luării măsurilor legale", preciza Codruţ Olaru, şeful Secţiei de procurori din CSM.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. JUSTIȚIE = MEGAVIDEOTRANSPARENȚĂ !!! AȘA : TELENUVELĂ !!!

    21 martie, prima zi de primavara! 

    Va veni oare primavara? vremea ne arata iarna in toata regula. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb