USR anunţă că va depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu

A.C.
Politică / 9 august 2017

Dan Barna (Sursa foto: Facebook)

Dan Barna (Sursa foto: Facebook)

Uniunea Salvaţi România va depune săptămâna aceasta o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu, fals şi uz de fals pentru convocarea ilegală a sesiunii parlamentare extraordinare, a anunţat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, potrivit unei surse din presă.

Dan Barna a declarat, citat de News.ro: "În această săptămână USR va depune plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals pentru că neconvocarea Biroului Permanent e caz clasic de abuz în serviciu. Nu au fost îndeplinite condiţiile legale, Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie sau regulament", a declarat purtătorul de cuvânt al USR,.

Conform sursei, el a explicat că niciuna dintre condiţiile prevăzute de Constituţie pentru convocarea unei sesiuni extraordinare nu a fost îndeplinită.

Barna a menţionat: "Nicuna dintre cele trei condiţii - solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost îndeplinită, el (Liviu Dragnea - n. red.) a pretins că sunt îndeplinite, explicaţiile cu şedinţa telefonică nu au acoperire în regulament".

Potrivit sursei citate, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a dat, marţi, declaraţii contradictorii presei cu privire la şedinţa Biroului Permanent desfăşurată luni prin telefon, afirmând mai întâi că s-a dat un vot pentru stabilirea sesiunii extraordinare marţi, apoi negând că s-a votat ceva în timpul acelei discuţii, fiind una "informală", pentru ca în final să afirme că ea a avut cvorum, iar o stenogramă oficială poate fi consultată la Secretariatul General.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb