USR, atac la BNR

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2022

USR, atac la BNR

Problemele economice reprezintă o preocupare pentru absolut toată lumea, excepţie nu fac nici partidele politice. Ministerul Finanţelor este printre cele mai vizate instituţii atunci când sunt expuse nemulţumiri, dar şi BNR stă destul de bine în materie de critici .

Devalorizarea leului şi inflaţia nu se combat cu amenzi, potrivit USR, care menţionează că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ar trebui să facă în primul rând demersuri pentru a reduce cheltuielile statului. "Devalorizarea leului şi inflaţia nu se combat cu amenzi, aşa cum anunţă ministrul PSD al Finanţelor. Au mai încercat alţii asta în alte ţări şi au reuşit doar să distrugă economia. Dacă domnul Câciu chiar vrea să scadă preţurile, poate să înceapă să reducă cheltuielile statului", a scris USR, pe Facebook.

Pe de altă parte, deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, precizează că BNR a tipărit de anul trecut 68 de miliarde de lei: "De anul trecut şi până în martie 2022, BNR a tipărit 68 de miliarde de lei, adică 3.400 de lei pentru fiecare român. Totul, ca statul să se poată împrumuta cu lei mai ieftini. Cu fiecare leu nou creat, puterea de cumpărare a leilor din buzunarul românilor a scăzut. Încet, dar sigur".

Potrivit USR, cheltuielile statului au crescut cu 21 de miliarde de lei doar în primele trei luni ale anului 2022, iar în Guvernul Ciucă ar exista un "record" de 130 de secretari şi subsecretari de stat. Conform aceleiaşi surse, în ultimele şase luni au fost create 13.800 de posturi noi la stat, iar în anul acesta s-a înregistrat o creştere de 8% a cheltuielilor cu pensiile speciale: "În ultimii 10 ani, leul s-a devalorizat atât de mult încât românii au pierdut 25% din puterea de cumpărare a banilor. Cum s-a întâmplat acest lucru? BNR a tot tipărit lei ca să finanţeze statul. Nu de alta, dar statul a tot crescut. Nici pandemia nu s-a simţit la stat. Nicio reformă, nicio scădere de cheltuieli. Dimpotrivă".

Dincolo de chestiunile strict politice, scăderea puterii de cumpărare este o realitate recunoascută de toată lumea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. USR e un partid foarte vocal dar nu teribil de competent. Așa că această critică a lor nu face decât să stârnească râsul sau poate scârba în rândul celor ce îi iau în serios.

    Poate că ar fi utilă reducerea cheltuielilor statului. Habar nu am. Dar mai utilă ar fi și mărirea taxelor claselor superioare privilegiate (de ex. It-istii scutiți de taxe) sau colectarea corespunzătoare de taxe de către stat (suntem o țară de evazioniști). Să tai e simplu.  

    Mizeriile acestea securiste, securicii, informatori, USR-isti , au incercat si incearca mereu sa puna mana pe sangele acestei tari, pe BNR si sa subordoneze Romania sefilor KGB-isti, lui Putin si Rusiei. Jigodii ca cei de care se vorbeste aici, lupta de ani de zile pentru distrugerea echilibrului financiar mentinut (cu greu) de cei de la BNR, cu patriotism si abnegatie. Pana acum nu au reusit nimic aceste mizerii securiste. Iar de acum, ca vor venii americanii sunt disperati. Se apropie sfarsitul securismului KGB-ist. Jos securitatea!

    Isarescu = Chiritoiu.

    Sa faca schimb... tot acolo ajungem 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb