USR:  "Guvernul cumpără bunăvoinţa presei prin intermediul banilor publici"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 29 mai 2020

USR a anunţat că parlamentarii formaţiunii nu vor susţine ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Orban vrea să acorde 200 de milioane de lei instituţiilor de presă din România, explicând că această finanţare nu va ajuta presa, ci o va subordona şi că banii nu vor merge către jurnalişti, ci către patronatele din presă.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, cei de la USR arată:

"Problema susţinerii presei este una esenţială pentru orice democraţie, fie că e vorba de o perioadă de criză economică, fie că nu este nicio criză. Dar, în acelaşi timp, trebuie să facem o distincţie clară între susţinerea independenţei presei şi cumpărarea bunăvoinţei presei prin intermediul banilor publici. Principalii beneficiari ai ordonanţei de urgenţă nu vor fi jurnaliştii, ci patronatele din presă ale căror interese sunt diverse. Costul pentru presă va fi, în realitate, foarte mare - creşterea obedienţei faţă de finanţator - în cazul de faţă, chiar Guvernul României".

Aproape 750 de posturi tv, posturi radio, site-urile de ştiri online şi ziare, centrale şi locale, s-au înscris pe lista pentru acordarea de bani de la bugetul de stat, după cum rezultă dintr-un raport preliminar publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Menţionăm că posturile tv şi cele de radio au depus cereri separate şi pentru site-urile pe care le administrează, iar unele ziare au depus peste 10 solicitări, pe ntru fiecare publicaţie pe care o editează.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, a anunţat în urmă cu două zile că este nevoie de o prelungire cu zece zile a termenului de înscriere, pentru clarificarea documentaţiei.

Dancă a precizat că această campanie de informare reprezintă şi o formă de sprjin pentru mass-media, afectată financiar în această perioadă. Din totalul sumei alocate - 200 milioane lei -, 53% este alocat pentru zona de presă tipărită, online, locală, regională şi pentru staţii TV şi radio locale şi regionale, iar 47% din acest buget este alocat pentru desfăşurarea campaniei la nivelul televiziunilor naţionale.

După încheierea procedurii, va fi publicat un raport cu sumele alocate pentru fiecare furnizor media şi condiţiile contractuale de participare la această campanie. Campania va fi derulată pe parcursul a patru luni.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. 40 de milioane de euro? Aruncați în mocirla morală, în finanțarea subculturii,suburbanismului,ta bloidizării, a încurajării acelor emisiuni TV și reviste semi-pornografice creatoare a unui public de ''tip nou-creier spălat", zilnic manipulat, sami-alfabetizat-funcțional?? ? Din bani publici îi plătiți pe DE-formatorii de opinie, diversioniști, unelte și tonomate ale unor interese contrare informării și educației publicului

    1. Cu 200 milioane de RON creează locuri de muncă în cele 41 de județe câte o... (de exemplu) fabrică de papuci de casă și de plajă,, să nu mai importăm din China pe cei de proastă calitate. O FĂBRICUȚĂ pentru măști de protecție, dar nu din China de proastă calitate,pot face cercetătorii și știința românească??? Lasă presa ( PARTEA NECURATĂ) să își câștige banii din dejecțiile ei. Partea curată * câinele de pază al democrației* o o plătește cetățeanul consumator de informație, direct. NU îl imitați pe Dragnea care a subordonat( cu enorm succes și CNA) TVR prin eliminarea taxei abonatului.

    Bani pt. intoxicare și opacitate.

    1. Pentru fake News, război psihologic și spalarea creierelor nu uu? PRESA mondială, nu numai 'aborigena' noastră, este asemenea unui arbore uriaș cu enorm de multe ramuri și crengi uscate... merită totuși apă pentru RĂDĂCINI.

      oare nu este mita

    Nu ca n-ar fi adevarat ce spun satanistii de la USR(Uniunea Sorosista din Romania), legat strict de acest subiect( caci alimenteri debiteaza doar ineptii, bazaconii si minciuni) , doar ca, "rade ciob de oala sparta"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb