V-AM SPUS NOI! Uneori, conducerea Bursei se mai şi răzgândeşte

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2008

Uneori, conducerea Bursei se mai şi răzgândeşte

Consiliul Bursei renunţă la modificările aduse, în urmă cu două săptămâni, pieţei Deal;

Cotidianul BURSA a prezentat, încă de atunci, argumentele pentru care deciziile BVB nu erau potrivite pieţei noastre

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a reanalizat, în şedinţa din 4 noiembrie, modificările propuse acum două săptămâni codului BVB privind piaţa Deal şi a hotărât să renunţe la acestea, potrivit unui comunicat remis ieri.

"Având în vedere primirea unor solicitări din partea societăţilor participante în ceea ce priveşte modificările la Codul Bursei referitor la piaţa Deal, Consiliul Bursei a hotărât menţinerea prevederilor în vigoare ale Codului BVB", se mai explică în comunicatul bursei bucureştene.

Stere Farmache, preşedintele - director general al BVB, ne-a declarat: "Am revăzut această decizie după ce am avut o consultare cu casele de brokeraj, deoarece, în acest moment, piaţa nu este pregătită pentru asemenea modificări".

Ziarul BURSA a explicat, încă de acum două săptămâni, de ce lipsa de adâncime a pieţei noastre şi gradul redus de participare din piaţă nu se potrivesc cu măsurile ce se doreau a fi adoptate, în articolul "În favoarea lichidităţii, BVB sacrifică transparenţa", publicat în ediţia din 23 octombrie. Chiar de la acea dată, unii membri ai Consiliului Bursei s-au declarat împotriva măsurilor, fiind de părere că echivalează cu ignorarea intereselor micilor investitori.

Potrivit noii decizii, limita de variaţie a preţurilor titlurilor se va menţine la +/-15%, nivelul valoric minim admis pentru efectuarea tranzacţiilor Deal rămâne la 700.000 lei, iar programul de funcţionare a pieţei Deal va fi păstrat ca şi până în prezent.

Membrii Consiliului Bursei se întruniseră acum două săptămâni ca să dezbată şi să adopte modificări ale Codului BVB privind piaţa Deal. În acel moment se stabilise ca limita de variaţie pentru pieţele Deal pentru instrumentele financiare tranzacţionate la BVB să fie eliminată şi, totodată, nivelul valoric minim admis pentru efectuarea tranzacţiilor Deal să fie redus de la 700.000 lei la doar 200.000 lei. Conform acelor modificări piaţa Deal ar fi urmat să funcţioneze şi după închiderea pieţei Regular (şi în intervalul 16:15 - 16:30).

În cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Bursei a mai aprobat convocarea unei proxime Adunări Generale a Acţionarilor BVB pentru a dezbate strategiile şi politicile de dezvoltare a activităţii Bursei pentru anul viitor, în contextul actual şi viitor al evoluţiei pieţelor financiar internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb