Sute de membri ai USR au demisionat din partid după ce la începutul săptămânii trecute Biroul Naţional i-a respins programul lui Dacian Cioloş, care în aceeaşi zi şi-a anunţat demisia de la şefia formaţiunii politice parlamentare. Surse din interiorul USR susţin că ar fi vorba despre cel puţin 500 de demisii, dar purtătorul de cuvânt al partidului nu a confirmat numărul respectiv.
Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR, a recunoscut că, după retragerea lui Dacian Cioloş din funcţia de preşedinte, au fost înregistrate demisii, dar a precizat că membrii cu funcţii politice nu au ieşit din partid.
"Cred că sunt mai degrabă demisii din diaspora (...) Din ce ştiu, niciun membru cu funcţie politică în partid nu şi-a dat demisia", a afirmat Ionuţ Moşteanu, citat de DC News.
Deocamdată, nu se ştie exact ce i-ar fi determinat pe respectivii membri să plece din USR, mai ales că fostul preşedinte Dacian Cioloş nu a părăsit respectiva formaţiune politică şi nici nu a lăsat să se înţeleagă că s-ar gândi la o altă construcţie politică. "Nu cred că business as usual e o soluţie pentru USR. Cred că e nevoie de modificarea statutului, lucru convenit şi la ultimul congres. Sper ca forţa care a ţinut viu partidul, membrii să nu plece din partid şi să rămână să continue să se bată pentru modernizarea partidului, unde e nevoie de modernizarea statutului. USR are nevoie să facă paşi înainte pentru a fi adaptat vremurilor în care trăim", declara, în urmă cu o săptămână, Dacian Cioloş.
Cert este că astăzi este programată o nouă şedinţa a Biroului Naţional al USR, în care se va stabili exact câte persoane au părăsit formaţiunea politică în ultima săptămână.
Amintim că, după demisia lui Dacian Cioloş de la şefia USR, funcţia de preşedinte a fost preluată interimar de Cătălin Drulă, vicepreşedintele cu cel mai mare număr de voturi primite la Congresul din toamna anului trecut. La Congres, Cătălin Drulă l-a susţinut pe Dan Barna pentru conducerea partidului.