VALENŢELE INDUSTRIEI CHIMICE: "Oltchim" şi "Antibiotice", pe lista speculatorilor imobiliari

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 martie 2008

"Oltchim" şi "Antibiotice", pe lista speculatorilor imobiliari

Sindicaliştii din chimie şi petrochimie solicită Guvernului Tăriceanu să stopeze privatizarea societăţilor de stat profitabile, cu rol strategic în economia naţională.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP) sunt îngrijoraţi de privatizarea inevitabilă a societăţilor comerciale "Antibiotice" Iaşi şi "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (companii vitale pentru sector), care stau pe un patrimoniu foarte atractiv pentru speculatorii imobiliari.

FSLCP solicită menţinerea acordurilor sociale încheiate cu organizaţiile sindicale, în cazul unei privatizări, întrucât, în cele două combinate, activează peste 8.000 de salariaţi, membri ai Federaţiei.

Ovidiu Popescu, vicepreşedintele FSLCP, ne-a explicat:

" Noi nu avem absolut nimic cu privatizarea celor două societăţi cu capital majoritar de stat, dar dorim să asistăm la o privatizare a activităţilor, nu a activelor. Suntem îngrijoraţi de soarta celor două companii, foarte profitabile, care ar putea deveni afaceri imobiliare şi atât. Profitul reprezintă circa 3% din Produsul Intern Brut. Această societate a investit enorm în tehnologii moderne şi în know-how. Tot aici activează cel mai mare sindicat din ţară, cu 7.000 de salariaţi. La , la fel: avem peste 1.400 de salariaţi care ar putea rămâne pe drumuri dacă vom vinde aiurea. Nu înţelegem de ce trebuie să vindem şi societăţile pe profit".

Sindicaliştii au anunţat, printr-un document de poziţie, că vor milita pentru identificarea unor soluţii viabile care să ducă la menţinerea locurilor de muncă în sectorul procesatorilor de gaz metan şi al marilor consumatori de energie electrică din ramură.

"Noi cerem respectarea Legii 67/2006 şi a directivelor europene care spun că în situaţia unei vânzări, cumpărătorul are obligaţia să păstreze intact efectivul de salariaţi şi să respecte domeniul de activitate", a subliniat Ovidiu Popescu. FSLCP mai solicită autorităţilor competente să întocmească un studiu de impact referitor la creşterea tarifelor la gazele naturale şi la energia electrică, care să prezinte influenţa majorărilor de tarif asupra consumatorilor casnici şi industriali. Sindicaliştii au precizat că vor cere Guvernului şi Parlamentului să emită un act normativ care să reglementeze un mod de taxare al profitului realizat în mod speculativ de producătorii şi distribuitorii de gaze naturale şi energie electrică.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. profit la oltchim 3% din PIB? care PIB??? ca parca OLT nu a avut profit in 2008!!!

    e vorba de anul 2007

    1. nici in 2007 nu a avut profit, pierdere de cca 23 mil EUR....deci depsre ce 3% din PIB vorbeste dl. Popescu???

      Hai sa dam o lege in care sa zicem ca cine minte sau publica in BURSA o tampenie e un incapabil. Mai scrieti ceva de OLTCHIM si de sindicate. "De-acu" n-ai mai scrie tampenii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb