Valentin Ionescu mai rămâne la Bursă

Ş. C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2011

Valentin Ionescu mai rămâne la Bursă

Administratorii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au decis, joi, să prelungească mandatul lui Valentin Ionescu de director general-conducător al BVB. Comunicatul privind deciza Consiliului de Administraţie a fost trans­mis, însă, abia vineri după amiază, la finele şedinţei de tranzacţionare, fără să precizeze cât timp a mai primit Ionescu în fruntea BVB. Surse din piaţa de capital au declarat, însă, pentru ziarul BURSA, că durata acestei prelungiri este dependentă de îndeplinirea unor criterii de performanţă rămase confidenţiale. Comunicatul transmis de Bursă menţionează, destul de vag, că obiectivul principal al lui Valentin Ionescu pentru perioada următoare îl reprezintă "creşterea valorii BVB pentru acţionarii săi", enumerând mai multe direcţii de acţiune în acest sens, precum "creşterea lichidităţii şi dezvoltarea pieţelor administrate de BVB în vederea eliminării decalajului faţă de bursele dezvoltate din regiune", intensificarea colaborării cu autorităţile centrale şi locale în domeniu, pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ şi de reglementare necesar creşterii importanţei pieţei de capital în economia românească" şi creşterea atractivităţii BVB în rândul investitorilor, prin alinierea sistemului de tranzacţionare şi a mecanismelor de piaţă la cele mai bune practici în do­meniu".

Creşterea aportului Pieţei Derivatelor în activitatea zilnică a BVB, diversificarea surselor de venit, diminuarea riscului operaţional al BVB şi modificarea prevederilor Regulamentului de Organizare şi Funcţionare şi ale organigramei BVB, menite să crească eficienţa activităţii companiei fac parte, de asemenea, din lista direcţiilor de acţiune prin care Ionescu trebuie să crească valoarea BVB. Acestea sunt, însă, destul de generale şi, în acelaşi timp, vagi, nefiind menţionaţi paşi concreţi pentru punerea lor în practică.

Valentin Ionescu a preluat conducerea executivă a Bursei de la Anca Dumitru, din 27 septembrie, anul trecut. Numirea sa în funcţia de director general a fost anunţată, însă, cu o lună mai devreme, la câteva zile după ce la BVB a izbucnit un scandal provocat de informaţiile contradictorii privind demisia şi, ulterior, retragerea demisiei lui Daniel Ţepeş din funcţia de administrator al Bursei. Surse din piaţă au precizat, atunci, că Ţepeş ar fi încercat să-i convingă pe ceilalţi administratori ai BVB să îl numească pe Ionescu în funcţia de director general. Daniel Ţepeş l-a sprijinit pe Ionescu pe toată durata mandatului său la BVB, încheiat în martie anul acesta, tot printr-o demisie. Cristian Zah, de la Broker Cluj, este un alt administrator al BVB, care a susţinut numirea lui Ionescu, pronunţându-se şi pentru prelungirea mandatului, spun alte surse.

Primul an al lui Valentin Ionescu la Bursă nu a fost deloc unul lin. La prima sa ieşire în public ca director general, Ionescu a fost pus într-o situaţie ingrată, fiind nevoit să apere interesele BVB împotriva creării unei pieţe Over-The-Counter cu acţiuni listate, după ce, ca broker, susţinuse necesitatea unei pieţe OTC, după cum i-au reproşat foştii săi colegi din piaţă.

Un alt episod mai puţin fericit a fost demisia sa din funcţia de preşedinte şi administrator al Depozitarului Central, în urma unei decizii a CNVM care a interzis cumulul de funcţii. Demisia a survenit însă mai târziu faţă de data prevăzută de CNVM şi după ce BVB a pierdut în instanţă procesul în care cerea suspendarea deciziei Comisiei.

La finele lunii iulie, Valentin Ionescu a fost sancţionat cu "Avertisment" de către administratorii Bursei, considerat responsabil pentru mai multe de erori, în împrejurarea Ofertei publice de acţiuni "Petrom" care a eşuat. Oferta a fost derulată între 11-22 iulie.

Membrii Consiliului Bursei au fost nemulţumiţi de vizibilitatea redusă a directorului general al BVB în promovarea Ofertei, reproşându-i că nu a atras atenţia intermediarului asupra necesităţii acordării unui discount pentru asigurarea succesului vânzării, un avertisment care, în opinia Consiliului, ar fi trebuit lansat şi în presă.

Totuşi, primul an de mandat al lui Ionescu la Bursă a adus şi unele premiere la BVB. Fondul Proprietatea a fost cotat la Bursă, după cinci ani de la înfiinţare, ocazie cu care a fost pus în practică, pentru prima dată, şi sistemul conturilor globale. Ulterior, acesta a fost extins şi asupra acţiunilor "Petrom", deşi conducerea BVB ceruse conturi globale şi pentru alte acţiuni de la Bursă. Produsele structurate au fost lansate tot în timpul mandatului lui Ionescu şi au fost aduse şi la Bucureşti acţiunile fondului imobiliar "New Europe Property Investments" (NEPI), primul de acest fel listat la noi.

Opinia Cititorului ( 50 )

  1. CA-ul bvb trebuie sa se implice activ in strategia bursei si un promovarea unor proiecte. In oferta Petrom, nu am vazut nici unul sa spuna ceva pe undeva, ca sa nu mai spun ca nu mai reprezinta actionariatul.

    1. Cel care trebuia sa iasa si sa spuna ceva era presedintele. pt ca pozitia lui este reprezentativa. dar e primul care se ascunde la chestii de genul acesta. s-a spalat pe maini cu o sanctionare a lui ionescu(care nu e in stare nici de executiv, darmite de reprezentare bvb).

      gasesc aici, biscuiti cu lapte? sau mere paduretze?

      Cand vreodata a fost Presedintele transand?!! cand a spus lucrurilor pe nume!? never, never...fandeaza frumos si sanatos.

      Presu este las. Escu la fel. Doi lasi.

      Nu..dar tie iti plac fructele parca nu? asa ca mananca mere padurete dar spalate de tine nu de Tanti!

      si cu plesu si cu esca, 4 lasi. sau tot doi?

    Cu o floare nu se face primavara. Buruienile (alea vechi) trebuiesc indepartate, au capusat destul.

    1. asa este dar nici cu Vali a lui Farmache. 6 uni si gata. asta este ti s=a dus

      tie ti s-a dus?

      Are dreptate Traderu. Trebuie sa plece SF, Alin , Ileana doar sunt buruieni vechi nu. Dar dl.Andrei clar este o floare rara si cu adevarat nu se face primavara cu o asa floare. Dar cu Paiata ce facem Make?

      Ai dreptate,dar asta inseamna un singur lucru:sa plece Machidonu

    Titlul ete extraordinar si foarte adevarat: Valentin Ioonescu RAMANE in BUrsa si priin Bursa, NU la conducerea Bursei. Conducerea BVB trebuie cautata prin alte istitutii din zona Primaverii.

    1. Pentru cititorii ziarului Bursa oferim discount 70% + bonus pentru "comentatoare" o noapte cu make.

      Ai gresit. Nu cu Make cu Stefania Ciocarlan!

      Pe strada Sperantei la parter - last minute terapie in grup urmata de abureala de rigoare.

      asvrea eu cu Make. Cosmarul ar fi cu Ionescu. Cosmar de noapte grav.

      Da! cel putin o noapte cu Make.

      Undeva prin Liberatatii nu ai vrea?

      mai bine 3 jumate

      mai bine-n drumul taberei

    Ionesdcu ar trebui sa plece de urgenta. Nu-i va simti nimeni lipsa.

    1. mare sau mica?

      urgenta mare sau mica?

    In acest articol draga Make nu se scrie ce a facut pana acum Escu. Nu-mi este deloc clar pentru ce mai sta fie si o perioada scurta. Comunicatul tau si al lor trebuia sa sune asa: a avut de facut si a facut n si z, si va avea de facut x si y. Dar va spun eu ca din pacate nu a facut nimic sin n zi z si categoric nu va face nimic nici din x si y.

    1. dar de a, b si d, ce zici? din e si i.

    Presdedinte la Depozitar..pus! Ti se pare logic asa ceva Make. Este o lauda? Pai daca a aceptat sa fie " numit" de ce nu ar fi acceptat sa fie dat si jos? De aici putem deduce singuri caracterul lui de 2 bani, dupa caz ca a "nasului" lui.

    1. punguta cu 2 bani

      ce punguta cu doi bani mai? habar nu ai de tine. te crezi mare dg, esti cu adevarat jalnic

    Dupa ce ai bafta sa te puna tepes director general la bursa in anul in care se listeaza fp, statul se decide in final sa vanda pachete de actiuni pe bursa iar bcr are obigatia contractuala sa se listeze, iti trebuie cu adevarat multa INCOMPETENTA sa ratezi oferta petrom, sa-i convingi pe cei de fp sa plece la varsovia, sa-l faci pe treichel sa fie trist numai cand se gandeste sa se listeze, si sa ajungi la rulaje de numai 6 mil.euro ca astazi. in japonia chiar si cel mai nesimtit cfo si-ar fi facut harakiri. Numai la noi ca-ul ii prelungeste mandatul.

    1. Tepes mama vreau si eu la BVb dar dupa ce-i dai afara pe astia.

      si eu vreau la BVB

    Make ce-i cu poza asta? Ma faci sa rad cu lacrimi.

    avem director economic si in curand si hr. Anca a concediat-o pe Cati ca sa o aduca pe prietena ei la HR. Valentin o concediaza pe prietena Ancai ca sa aduca pe priietena cui? Ce manageri sunt astia? Si cine ii sustine Doamne in tara asta?

    1. cati era la HR?

      Da de ce vreti sa scrieti in ZF? ZB (Ziarul Bursa) nu va mai satisface poftele perverse? Cred ca ati uitat ca va folositi pe "forumul" sau. Rusine Dinu Patriciu!

      cati era la HR?

      Escule se pare ca esti in faza " incompetenta constienta" si anume STII CA NU STII!! HR la 57 de salariati? Esti dus nene cu pluta. 15 ani BVB a stat cu 1 om la HR si a fost bine, salariatii nu erau stresati ca acum de INCOMPETENTA TA . Deci ti-am raspuns una bucata persoana. Dar cati dg si sefi are Bursa, te rog sa te pregatesti la aceste intrebari la 57 de salariati.

      Eu nu renunt la Bursa, nu renunt la Make, am abonament pe viata. ZF era asa odata..

      Eu cred ca goagalul este in COMPETENTA CONSSTIENTA SI ANUME...STIE CA NU STIE, DAR SE PREFACE CA STIE..UNDE TINE TINE!

      Cati sunt la economic acum? Paiata are spor la angajari. Ii place sa cheltuie si nu gluma paiatei. Cate luni mai ai? Sau zile. Eu stiu deja doi care doresc sa vina si sa faca treaba.

      adica te aduc pe tine inapoi, nu?

      eu am firma mea si merge bine. am deja clienti buni asa ca tine. nu mai ai nevoie sa angajezi firma de PR si promovare. Faci tu reclama buna peste tot si cu protejata ta. Astazi am fost cu un business la CNVm vb numai despre tine si ce faci pe la noi. Am ras si m-am bucurat imens. Vad si altii ce vedem si noi.

      Eu stiu insa unul care va veni cu adevarat in curand. Se lucreaza in acest domeniu si imi place sa ajut. Asa sunt eu mai ajutator/e

    Datorita profesionalismului Adrianei, datorita DC, BVB este pe profit operational cf.datelor de pe sie. Asa da..Bravo Adriana. Cati tii in spate? Casa, Fondul, BVB si mai cine? Institutul in care rcent sa-u bagat ceva bani.

    1. de pe sie sau sri?

      ador institutia SRI, tu?

    " Printre priorităţile bursei pentru perioada următoare se numără găsirea unui nou CFO, a unui director de HR care să se ocupe cu motivarea personalului şi selectarea unei firme de PR şi comunicare pentru promovare, mai spune Ionescu" Asa a declarat in ZF. Goagalul iar minte, ca de obicei, deja dl.dir.,econ este in BVB de astazi. A fost cautat prin doua firme din domeniu. Oare CA-ul niostru de ce nu au cautat tot prin firme un DG?? Au se pare competente in domeniu si se vede ce au ales.

    1. eu stiu ca Bursa a avut departament de strategie..ai descoperit tu "cercul" ia vezi sa nu fie patrat.

    Ca DG mai ramane la BVB place. Insa cea mai simpla metoda de a scrie un SCOP este pozitivarea problemei, adica mai pe scurt v om reformula problema intr-un mod pozitiv si vom scapa de acest DG adica ..Dragule GO de unde ai venit si uitan-pe pe veci , cum si noi te-am uita la fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb