VALERIU NICOLAE: "USR a făcut şi va mai face gafe. La fel şi PLUS"

C.B.
Politică / 8 februarie 2020

Valeriu Nicolae (Sursă foto: Facebook)

Valeriu Nicolae (Sursă foto: Facebook)

Valeriu Nicolae, un apropiat al liderului PLUS Dacian Cioloş şi fost membru PLUS, afirmă, într-o postare pe Facebook, că USR şi PLUS au făcut şi vor mai face gafe, se declară dezamăgit de conducerea USR .

"USR-ul a făcut şi va mai face gafe. La fel şi PLUS-ul. Personal sunt tare dezamăgit de conducerea USR-ului. Amestecul de vanitate, isterie, dispreţ, aroganţă şi conspiratită mă sperie nu numai la tabara Barna dar şi la Chichirău, Benga şi câteodată Nicuşor Dan. Mai rar, dar şi cei de la Plus par loviţi de molima autosuficenţei. Dar nimic din ce fac oamenii de mai sus nu poate fi comparabil cu PSD, UDMR, PMP şi PNL", scrie Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Ministerul Muncii în Guvernul Cioloş.

În opinia sa, PSD este "partidul securiştilor, rudelor lor, al mafioţilor şi mârlanilor absoluţi".

Valeriu Nicolae afirmă că "Năstase, Vanghelie, Hrebenciuc, Dragnea sunt de acolo".

El vorbeşte despre "gradul de mărlănie şi nesimţire a lui Orlando sau Bacalbaşa, prostia /tupeul Vioricăi, corupţia lui Verestoy, grobianismul lui Băsescu, slinoşenia lui Ponta, a lui Rareş Bogdan, a lui Daniel Constantin", şi critică atitudinea servilă a tinerilor din PNL faţă de Ludovic Orban, susţinând că acestea "sunt lucruri care nu au grad de comparaţie, cel puţin nu până acum, cu USR sau PLUS".

"Sunt convins că este necesar să fim critici cu noua clasă politică pentru că există riscuri cum ar fi dispariţia rapidă a coloanei vertebrale şi a bunului simţ şi acomodarea la tipul de politician cu care ne-au obişnuit ticăloşi de tip Meleşcanu, Dan Voiculescu, Vadim sau Tăriceanu. Talent clar există în ambele partide. Dar mi se pare necinstit(intelectual) să nu vezi că cel puţin din punct de vedere moral nu ai cum să spui că Alianţa este acelaşi lucru ca partidele vechi", conchide Valeriu Nicolae, în ziua în care USR şi PLUS ar urma să ia mai multe decizii referitoare la colaborarea viitoare, inclusiv la fuziune.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Inainte de reportajul despre domnul Barna in care ne-a aratat ca si dansul s-a ocupat cu furtul banilor europeni din programul POS DRU (fiindca aproximativ toate proiectele din acest program au insemnat de fapt bani furati, nu forta de munca bine pregatita), da, asa credeam si eu, ca USR este un alt fel de partid. Dar ulterior am vazut ca USR nu l-au tras pe dreapta pe domnul Barna cand au auzit cu cine au de a face, ci majoritatea membrilor de partid l-au sustinut in continuare, ceea ce demonstreaza ca si ei sunt acelasi gen de politicieni ca si cei din PSD si PNL. Sigur, nu chiar atat de rai doar fiindca inca nu au fost la putere si nu au putut fi prinsi cu mata-n sac la fel de mult ca cei din partidele amintite.

    In Romania nu exista partid de stanga. PSD mareste ecartul dintre veniturile celor bogati si ale celor saraci ori de cate ori maresc salariul minim pe economie, fiindca cei cu salariul minim primesc in plus 100 de lei, iar alti bugetari primesc cu peste o mie de lei in plus, ceea ce este o politica de dreapta, nu de stanga. PSD este mai conservator decat PNL, deci si mai de dreapta. PSD este si mai religios decat PNL, deci si mai de dreapta. PSD este si mai nationalist decat PNL, chiar daca in numele PNL apare termenul de "national" iar in cel al PSD nu, deci PSD este si mai de dreapta si din acest punct de vedere. PSD a redus taxele pe munca ale firmelor aproape de tot, ceea ce este o politica de dreapta. PSD a marit taxele pe munca ale angajatilor, ceea ce este tot o politica de dreapta. 

    Asa ca in prim planul politicii din Romania nu exista niciun partid de stanga. Si ar fi nevoie de unul. Unul modern, european, internationalist, ca toate partidele de stanga, nu nationalist, unul democrat cu adevarat, nu care sa tinda spre dictatura ca PCR, FSN, FDSN, PDSR, PSD. 

    Romania ar avea nevoie de un partid modernist, de un partid progresist, doar ca progresismul este de stanga, nu de dreapta, iar USR si Plus vor si ele sa fie tot partide de dreapta la fel ca PSD si PNL. 

    Eu speram ca alianta USR+Plus sa se transforme in Partidul Progresist Roman, care nu doar sa digitalizeze administratia centrala si locala, ci sa ofere servicii atat in format digital cat si alternative mai simple pentru cei care sunt in varsta si nu pot sa foloseasca computere, sa ofere servicii accesibile tuturor, inclusiv persoanelor cu dizabilitati care ori nu vad, ori nu aud, ori nu se pot deplasa etc, fiindca de putut se poate. Adica sa ofere cu adevarat sanse egale tuturor. Iar egalitatea de sanse este un lucru pentru care lupta tot partidele de stanga, nu partidele ca PSD care cresc pensiile speciale ale demnitarilor dar reduc substantial pensiile pentru limita de varsta ale persoanelor cu dizabilitati. Partidele de stanga au luptat intotdeauna pentru locuri de munca pentru mase, pentru locuri de munca bine platite, dar nu pentru sinecuri si pentru locuri de munca pentru asa zise elite in care de fapt sa nu se munceasca. Pentru acestea din urma au fost criticate in trecut tocmai partidele de dreapta. 

    Partidele de stanga apreciaza munca, nu oferirea de beneficii celor care pot foarte bine sa munceasca dar nu vor, fiindca statul ii poate recompensa fara ca ei sa faca nimic chiar daca pot foarte bine sa contribuie si ei cu munca lor. 

    Propaganda PSD cum ca ei sunt un partid de stanga i-a pacalit pe toti, inclusiv pe unii politicieni abili, asa incat nimeni nu are curajul sa se declare partid de stanga, lasand stanga esicherului politic liber, neocupat in realitate de nimeni. Iar pe partea dreapta se lupta PSD, un partid populist, al carui populism a avut succes, cu un PNL, un partid aproape la fel de corupt, dar ceva mai putin populist, deci cu un succes ceva mai redus. 

    USR/Plus ar fi putut deveni un partid de prima mana care chiar sa ne arate ca nu sunt aceeasi mizerie ca PSD/PNL. Si nu, nu sunt aceeasi mizerie, dupa cum nici PNL nu este chiar aceeasi mizerie ca PSD, dar am impresia ca se indreapta cu pasi iuti pentru a deveni acelasi gen de partid ca PSD si PNL, doar ca cu mult mai putina experienta politica dar si sociala si economica, chiar daca cei din USR se pretind specialisti cu experienta in mediul privat. 

    Domnul Barna a muncit in mediul privat, insa invartind in primul rand fonduri publice din fonduri UE, pricepandu-se sa fure bani UE, nu sa fure bani din bugetul national, la asta pricepandu-se mai bine alte partide. Cam asta este marea diferenta. 

    Iar pentru ca si fondurile UE se pot fura, este vina UE, la fel cum este vina statului roman ca din bugetul national se pot si mai usor fura bani. 

    Programul POS DRU/POCU este conceput in asa fel incat practic este imposibil sa se respecte toate cerintele stupide impuse de UE pentru aa se finanta diverse proiecte. Asa ca exista doua variante: Ori nu ceri bani din acest program, ori ii ceri stiind foarte bine ca nu vei indeplini conditiile si ca va trebui sa faci tot felul de smecherii pentru a pretinde ca ele au fost indeplinite, adica sa ii furi cu premeditare. 

    Iar un bun exemplu sunt chiar unele proiecte organizate de domnul Barna. UE finanteaza si proiecte pentru pregatirea profesionala a persoanelor cu dizabilitati, dar la final, in loc sa se ceara ca persoanele care au participat la cursuri sa fi dobandit anumite abilitati, cunostinte, se cere sa fie angajate nu stiu cate persoane din aceasta categorie. Doar ca persoanele cu dizabilitati nu isi gasesc de lucru din multe alte motive, nu doar fiindca nu sunt bine pregatite profesional. In primul rand sunt slab pregatite de sistemul de invatamant "special" care ii invata doar teorie, mai rau decat pe persoanele valide, apoi sunt discriminati de potentialii angajatori, chiar daca unele persoane cu dizabilitati sunt totusi bine pregatite, apoi sunt discriminate de societate in general, de potentialii colegi, apoi de institutiile statului, care desi sunt obligate, nu angajeaza persoane cu dizabilitati, ba chiar le spun firmelor ca *nu au voie sa angajeze persoane cu dizabilitati*, chiar daca unele firme sunt chiar obligate de lege sa o faca. Apoi persoanele cu dizabilitati mai au probleme legate de transport, fiindca multe dintre ele nu pot conduce masini, nu locuiesc aproape de statiile de transport in comun, iar pe jos nu se pot deplasa o distanta prea mare fara ajutor, unele dintre ele nu pot urca la etaj daca cladirea in care trebuie sa munceasca nu are lift si multe altele. Doar ca inteligentii de la UE considera ca gata, daca s-a organizat un curs de 3 saptamani pentru aceasta categorie sociala, gata, trebuie si gasit locul de munca. Pentru a se si gasi acel loc de munca trebuie alte si alte proiecte pentru imbunatatirea imaginii persoanelor cu dizabilitati, pentru informarea publicului larg ca ele nu musca, pentru informarea publicului larg ca si ele au aceleasi drepturi si ca pot face in multe cazuri aceleasi munci etc, iar toate acestea dureaza o perioada foarte lunga.

    1. O treapta este diferenta dintre putinta si neputinta pentru persoanele cu handicap fizic si neuromuscular.Intai de toate aceste persoane ar trebui sa fie capabile sa se deplaseze fara ajutor in diverse locuri.Spuneai de statii,lifturi, eu spun si de rampe prea abrupte care nu pot fi folosite fara ajutot,trotuarul ar trebui sa fie la acelasi nivel cu scara autobuzului,locul lor nu in autobuz nu ar trebui sa fie ocupat de nimeni si multe altele

      Acesti oameni au nevoie de accesibilitate care sa le confere independenta de miscare.Abia atunci vor fi priviti altfel Cei din UE au implementate lucrurile astea si nici nu le trece prin cap cu ce se confrunta persoanele cu dizabilitati in tara noastra.Si dau banii aiurea,sa-i fure altii. 

    Nu uita ca prin iubire fata de noi si semenii nostri vom crea unitatea. Cel mai mare rau in lume e competitia pentru acces la resurse si gelozia pe resurse. Cooperarea este cuvantul magic!ONG-urile, indivizii se concureaza intre ele pentru acces la resurse limitate, asemenea politicii. Cum sa creem solidaritate? Lumea a fost impartita in imperiul egalitatii si in cel al libertatii. Ambele modele, exeperimentate ale laboratoului lumii au dat gres. Speranta este la UE sa creeze solidaritate prin Corpul de solidaritate, prin voluntariat...asa cum procedati voi la Casa Buna. Cu o floare nu se face primavara.Intelepciunea este da gasim interesul comun, adica sa o ducem mai bine cu totii, nu doar unii. Nu e greu de spus, mai greu de realizat bunastare pentru fiecare.

    Cultura pacii va crea vibratii inalte, pline armonie, coloana vertebrala aliniata, cum spui tu... in contract cu frica, teroarea, ura si razboiul!Am putea organiza cursuri de moralizare a clasei politice prin spiritualizare, pentru clasa politica in acest spirit! Aceste cursuri, de educatie pentru pace, ar trebui introduse in curriculumul scolar.

    Este vorba despre o metoda de crestere spirituala prin meditatie, muzica si puterea cuvantului, face o sinteza a multor practici spirituale. In acest spirit al meditatiei ar trebui sa crestem fiecare copil. Sa introducem in scoli aceste practici sanatoase pentru trop, minte, spirit si suflet...e o metoda prin care omul isi aminteste de senta lui nobila, buna in armonie cu natura constiintei sursa care l-a creat. Fara spiritualitate orice proiect este sortit esecului. La Comisia Europeana am fost rugata sa lucrez la Strategia Europeana pentru Integrarea rromilor. Am lucrat la un embrion in colaborare cu un indian, care lucra la Comisie. Concluzia noastra a fost ca orice strategie are nevoie de dezvoltarea spiritulitatii. Universul e moral, constiinta e morala, daca ne conectam la sursa vom fi cu totii mai buni, 

    Daca nu reusim sa creem pace structurala in Europa printr-un model societal care sa asigure coeziune economica, sociala si teritoriala de facto nu numai de jure, dupa modelul Compactului ecologic european care a integrat dezvoltarea durabila in toate politicile europene, proiectele pilot mor odata cu resursele. E nevoie de un regulament european asemenea celui pentru mediu, care sa inlature saracia copiilor si a parintilor.Abordarea trebuie sa fie globala si integrata. Totul va fi in zadar daca abordam doar educatia, fara locuinte, ocupare, sanatate si toate celelalte aspecte interconectate ale vietii. Abordarea fragmentata face mai mult rau decat bine

    Noul model societal ar trebui sa recicleze toate deseurile sociale....asa cum am incercat noi sa facem prin proiectee comunitatilor sarace...Comisia Europeana impreuna cu alti actori internationali si nationali ar putea crea un astfel de institut de cercetari in domeniul societal.Fractura sociala a creat o prapastie din ce in ce mai adanca de saraci.E nevoie de oameni buni, de ideologie buna, in spatele politicilor care sa promoveze ideea de bine, am reusi sa introducem in scoli educatia pentru pace in toate materiile, visul pacii structurale ar deveni realitate, visul unei paci structurale durabile. Sunt multe de scris! 

    iti recomand, tabletele de smarald ale lui THOTH daca nu ai citit deja...

    Știută de MAEȘTRI,  

    Știința ce înfrânge toate temerile de întuneric.  

    Folosește înțelepciunea pe care ți-am dăruit-o.  

    Si STĂPÂN al FRAȚILOR NOPȚII vei fi.  

    Când vei simți ceva,  

    Ce te atrage mai aproape de poarta mai întunecată,  

    Privește-ți sufletul și află dacă ceea ce simți vine din interiorul tău.  

    Daca vei descoperi întunericul în propriile-ți gânduri,  

    Izgonește-le cât mai departe de mintea ta.  

    Trimite-ți prin corp un val de vibrație,  

    Neregulată la început și regulată apoi,  

    Până când te vei elibera.  

    Pornește VALUL DE FORȚĂ în CENTRUL CREIERULUI tău.  

    Direcționează-l sub forma de unde din cap spre picioare.  

    Dar dacă vei descoperi că sufletul tău nu e întunecat,  

    Asigură-te că o forță e îndreptată spre tine.  

    Doar prin cunoaștere poți răzbate.  

    Doar prin înțelepciune poți spera să te eliberezi. 

    Cunoașterea aduce înțelepciune iar înțelepciunea, putere. 

    Nu ne mai mintiti! Ne credeti ignoranti! Aceasta fratie permite ca banca sa imprumute bani pe care nu ii tipareste sau imprima si culmea mai percepe si dobanzi. Imprumuta bani doar printr-un inscris intr-un registru, pe un monitor de calculator, statelor, indivizilor, companiilor iar daca nu reusesti sa platesti o singura rata iti confisca toata averea, casa, masina, teren si alte posesiuni cat se poate de reale..etc, pana la valoarea sumei imprumutate, inexistenta decat intr-un registru sau ecran pe calculator.

    Asa cum am amintit acest principiu se aplica si guvernelor, care imprumuta de la privati cu dobanda in loc sa isi creeze ei bani fara dobanda. Taxele si impozitele pe care le platim de duc la plata acestor dobanzi si credite. Privatizarea inseamna vinderea activelro statului pentru ca sttaul sa nu intre in faliment sa nu poata plati toate aceste rate si dobanzi pentru imensele credite facute de cele mai multe ori la presiunea acestor institutii financiare si in consecinta statele cedeaza controlul supra terenurilor si resurselor nationale acestor banci private si institutii financiare internationale. Tot acest proces este controlat de bancile centrale ce par independente dar sunt coordonate de catre Banca pentru Reglementari Internationale, de la Geneva, din 1930 pana in prezent. Tot acest paianjen a fost coordonat de Banca Angliei cu acordul regelui Whilhem de Orania, la ordinul Nobilimii Negre.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb