VALERIU STERIU: "UNPR are o datorie morală faţă de românii care trăiesc din agricultură''

Laura Boico
Politică / 21 mai 2016

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, aflat astăzi în Olt, a declarat că, partidul pe care-l conduce are o datorie morală faţă de toţi românii care trăiesc de pe urma muncii pământului, aceea de a nu mai permite străinilor să obţină cu uşurinţă suprafeţe mari de terenuri agricole, lăsându-i pe agricultorii români fără posibilitatea de a munci, de a se întreţine şi a de a ieşi din sărăcie, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Cam 20-30% din terenurile agricole sunt în proprietatea cetăţenilor străini şi dacă la asta adăugăm şi terenurile aflate în arendă, vedem că aproximativ 40% din totalul terenurilor agricole este acum în mâinile cetăţenilor străini. Acest lucru reprezintă o ameninţare reală faţă de modul de viaţă al agricultorului român şi vreau să vedem printr-o comisie parlamentară de anchetă cum de s-a putut ajunge aici şi ce este de făcut. Se pot crea din agricultură foarte multe locuri de muncă reale, salarizate corect, dar trebuie să ne implicăm direct ca să se întâmple acest lucru", a declarat Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu a transmis angajamentul ferm al UNPR de a susţine agricultorii români şi de a căuta soluţii pentru locuri de muncă în faţa a aproximativ o mie de oameni în cadrul turneului său prin Olt. Pe parcursul vizitei sale, Valeriu Steriu a fost însoţit de preşedintele UNPR Olt, senatorul Ion Toma, cel care deschide şi lista candidaţilor UNPR pentru funcţia de consilier judeţean, precum şi de candidaţii UNPR pentru primăriile localităţilor: Slătioara - Savu Ciocârlan, Pleşoiu - Marin Neacşu, Pârşcoveni - Constantin Trepăduş, Balş - Cornel Diaconescu. Cu acest prilej, preşedintele UNPR a felicitat echipa locală din Olt.

"Eu mă simt în suflet în continuare un parlamentar de Olt, atât de legat am rămas de părţile acestea şi de judeţul Olt. Ştiu că echipa pentru Consiliul Judeţean este una deosebit de puternică, poate cea mai puternică din ţară şi văd cât de buni sunt candidaţii noştri la primării, nişte oameni oneşti, integri şi puternici, aşa cum are nevoie un judeţ precum Olt. Candidatul de la Icoana, Paul Coman este un exemplu de hotărâre - este un inginer agronom cu bursă în Franţa, la Toulouse, dar care a ales să se întoarcă acasă şi să aducă schimbarea de care este nevoie", a mai adăugat Valeriu Steriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb