Valoarea volumelor tranzacţionate pe platforma Certinvest a atins 33 milioane de lei în 2014

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2015

Activele totale administrate de Certinvest, creştere de 14%

Cu 6,4% mai mulţi investitori

Valoarea volumelor tranzacţionate pe platforma Certinvest a crescut cu 17% în anul 2014 comparativ cu 2013, acasta atingând 33 milioane de lei în 2014, dintre care 18,3 milioane lei au reprezentat volumele tranzacţionate pentru adeziuni, iar 14,800 milioane lei pentru răscumpărări.

Valoarea medie a unei adeziuni a fost de 13,900 lei.

În 2014, traficul înregistrat de platforma Certinvest a crescut cu 29%, pe fondul unei creşteri de 20% a numărului de utilizatori, comparativ cu anul anterior.

"Numărul clienţilor care au accesat platforma noastră de tranzacţionare online a crescut considerabil în 2014. Începând cu 2015 vrem să aducem noua noastră ofertă integrată de produse în mediul online, să simplificăm cât mai mult mecanismele de investiţii, să ajungem direct la clienţi şi să le răspundem rapid. Ne pregătim pentru generaţia Y de investitori", a declarat Radu Buzea, Director general adjunct, Certinvest.

Anul 2014 a fost marcat de semnarea acordului de preluare a operaţiunilor AXA România şi demersurile pentru achiziţionarea companiei de pensii facultative, APF, de la Metropolitan Life. În prezent, Pensia Mea face parte oficial din portofoliul Certinvest, sub administrarea Certinvest Pensii.

"2014 a fost un an de referinţă pentru Certinvest. Ne-am consolidat business-ul nucleu şi echipa şi ne-am pregătit pentru schimbări. Pentru 2015 ne-am asumat misiunea de a dezvolta sinergiile pe care le-am identificat la nivelul produselor astfel încât să venim cu o ofertă integrată de produse de economisire pe termen lung. Vom investi în specializarea echipei, în platformele de distribuţie şi în instrumentele de comunicare cu clienţii", a declarat Eugen Voicu, Acţionar fondator, Certinvest.

În vederea dezvoltării pieţei de capital şi a mediului antreprenorial, Certinvest a dezvoltat un proiect unic de investiţii - Certinvest IMM care urmează să fie lansat în 2015. Noul fond va fi axat pe finanţarea emisiunilor de obligaţiuni realizate de companii antreprenoriale cu dinamică foarte bună a business-ului, din domenii atractive ale economiei.

Activele totale administrate de Certinvest au înregistrat o creştere de 14% în anul 2014, atingând 259 milioane de lei la 1 ianuarie 2015 faţă de 227 milioane de lei la sfârşitul anului 2013.

Activele Certinvest sunt distribuite în fonduri deschise de investiţii (40%), fonduri închise (29%) şi portofolii individuale (31%).

Dintre fondurile deschise, s-au remarcat fondurile de indice, ce replică indicii bursieri de la Bursa de Valori Bucureşti, randamentele lor depăşind chiar 20%. Şi pe segmentul fondurilor cu venit fix, randamentele au depăşit considerabil rata inflaţiei, performanţele lor ridicându-se peste nivelul de 5% la nivelul anului 2014.

În 2014, numărul investitorilor Certinvest a crescut cu 6,4 %, atingând 11.728 de investitori. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate la nivelul portofoliilor private, de 18,5%, urmate de fondurile închise (13,3%) şi fondurile deschise (5,62%).

Investitorii Certinvest au preferat anul trecut să îşi asume un risc mai ridicat, orientându-se într-o proporţie importantă spre fondurile de indice, corelate strâns la evoluţia indicilor bursieri, opţiune care s-a dovedit inspirată, având în vedere randamentele bune ale acestor fonduri. "Campionul" fondurilor administrate de Certinvest în ceea ce priveşte activele atrase este Certinvest BET Index, ale cărui active au crescut în 2014 de peste 6 ori (de la 870.000 lei la sfârşitul anului 2013 la 5,5 milioane de lei la sfârşitul anului 2014)

Şi în segmentul investitorilor de tipul HNWI (High Net Worth Individuals) s-a manifestat apetenţa pentru un risc ceva mai ridicat, motiv pentru care administratorii portofoliilor lor individuale au orientat sume importante către bursă, valorificând astfel evoluţiile favorabile de pe această piaţă.

"Anul 2014 a fost marcat de o reîntoarcere a investitorilor pe piaţa bursieră, aceştia adoptând o atitudine mai degrabă speculativă decât una de tip "buy and hold", profitând astfel de specificul fondurilor de indici. Totodată am asistat la o "goană" după randamente, investitorii conservatori orientându-se din ce în ce mai mult către fondurile cu venit fix, pe fondul trendului descendent al dobânzilor la depozitele bancare. Ne aşteptăm ca aceste atitudini investiţionale să se păstreze şi în 2015, concomitent cu o intensificare a dinamicii tranzacţiilor cu unităţi de fond", consideră Horia Gustă, Director general, Certinvest.

Începând cu luna iulie 2014, compania este condusă de o echipă de trei directori, formată din Horia Gustă, Daniela Vasile şi Radu Buzea şi de un nou Consiliu de Administraţie, format din Horia Gustă, Adrian Stanciu şi Dragoş Cabat.

În decembrie SAI Certinvest împreună cu SIF Transilvania au încheiat un acord de preluare a operaţiunilor de asigurări de viaţă şi economisire ale AXA România.

Certinvest a fost înfiinţată în anul 1994 şi s-a impus ca una dintre cele mai inovatoare companii de pe piaţa românească de administrare de active, oferind clienţilor săi alternative profitabile pentru economiile lor, precum şi o gamă largă de soluţii de investiţii, pe clase de active. În prezent, Certinvest este cel mai mare administrator independent de active de pe piaţa românească, cu active administrate de peste 59 de milioane de EUR de la investitori instituţionali, investitori privati cu disponibilităţi financiare ridicate şi de retail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb