Vanghelie susţine că lista oligarhilor ar trebui să înceapă cu Băsescu şi Videanu

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 15 mai 2007

Vanghelie susţine că lista oligarhilor ar trebui să înceapă cu Băsescu şi Videanu

Preşedintele suspendat Traian Băsescu şi primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, sunt primii oligarhi ai României, "devalizând în ultimii şapte ani statul român cu 5 miliarde de euro", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, primar al sectorului 5.

Liderul social-democrat a susţinut că sumele la care se referă sunt scoase din bugetele primăriilor, iar altele sunt investiţii care nu se mai regăsesc ulterior. Vanghelie a acuzat mai multe nereguli în ceea ce priveşte atribuirea de contracte privind achiziţia de energie electrică, asfaltările, parcările şi salubritatea.

Potrivit acestuia, citat de Rompres, Primăria Capitalei a cumpărat în timpul mandatelor lui Băsescu şi Videanu energie electrică scumpă de la firma Luxten, în valoare de 1,2 miliarde euro. "Eu nu-i iubesc pe Dan Ioan Popescu, Călin Popescu-Tăriceanu sau Radu Berceanu, dar cu ce au fost aceştia mai oligarhi când au cumpărat energie decât Traian Băsescu?", a spus liderul social-democraţilor bucureşteni.

Marian Vanghelie a afirmat că 75% dintre plăţile pentru asfaltările din Capitală, în valoare de 1,5 miliarde euro, merg către firma EuroConstruct care este condusă de soţul deputatului democrat Cornelia Cazacu, în timp ce "Traian Băsescu i-a dat pe gratis Centrul Băneasa afaceristului Puiu Popovici".

"La parcările din Bucureşti avem monopol, cu sume anuale de 50 milioane euro încasări, care nu se regăsesc deloc în investiţiile din primării. Timp de şapte ani, banii s-au încasat pe firma lui Dorin Cocoş. O investiţie de 100 milioane de euro - Parcul Bordei - a fost dată pe gratis lui Costică Costanda, deşi legea prevede clar ce parcuri pot fi retrocedate sau nu, iar acum s-a încercat de două ori în Consiliul general să i se dea acestuia autorizaţie de construcţie P+10", a susţinut primarul sectorului 5.

Vanghelie i-a acuzat pe Băsescu şi Videanu "că sunt regii gunoaielor din Bucureşti", aliatul lor fiind liderul democrat, Emil Boc. Preşedintele PSD Bucureşti a mai susţinut că deputatul democrat Cezar Preda se află în spatele REBU, care a dublat nejustificat preţurile pentru cetăţeni, de la 35 la 70 de lei pe lună, în timp ce ROSAL, din sectorul trei, a câştigat "absolut întâmplător" o licitaţie la Cluj.

Marian Vanghelie l-a somat pe Traian Băsescu să "dea repartiţia (n.r. din Mihăileanu) înapoi şi a subliniat că acesta a făcut parte din cinci guverne, nefiind, deci, în măsură să facă o listă cu oligarhi".

Vanghelie s-a arătat afectat de acuzele aduse de Băsescu preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. "Să-l faci pe Ion Iliescu oligarh? Te bate Dumnezeu", a spus el.

Videanu : Primarul Sectorului 5 are deficienţe majore în ceea ce priveşte procesul administrativ la nivelul Capitalei

Primarul General al Capitalei, Adrian Videanu, a dat publicităţii, ieri, o declaraţie de presă, ca urmare a acuzaţiilor la adresa sa, din partea primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie. Primarul general al municipiului Bucureşti apreciază declaraţiile primarului Vanghelie ca ""fiind pur politice"", susţinând că, ""altfel, nu ar face decât să mă convingă asupra faptului că primarul Sectorului 5 are deficienţe majore în ceea ce priveşte procesul administrativ la nivelul Capitalei"".

Menţionând responsabilitatea ce-i revine ca primar general faţă de ceea ce se întâmplă în Capitală şi preocuparea sa în ceea ce priveşte diferenţele existente între administrarea celor şase sectoare ale municipiului Bucureşti, Videanu susţine că Marian Vanghelie a beneficiat dintotdeauna de tot sprijinul din partea sa, astfel încât sectorul 5 să poată reduce decalajul pe care îl înregis­trează comparativ cu alte sectoare ale Capitalei.

"" De aceea, consider că gestul său, de a readuce pe agenda publică teme asupra cărora autorităţile statului s-au pronunţat deja cu mulţi ani în urmă, nu constituie altceva decât o tentativă disperată de atac politic, sub imperiul referendumului de la sfârşitul acestei săptămâni. Nu voi răspunde sub nicio formă acuzelor aduse de primarul sectorului 5 în calitate de lider de partid, considerând că în acest context politic, credibilitatea unor asemenea teme este minimă"", spune primarul general, în încheierea declaraţiei de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb