VASILE BLAGA: "Guvernul tehnocrat a fost o necesitate, dar îşi arată limitele şi e nevoie de unul politic"

Ionuţ Vlad
Politică / 10 septembrie 2016

Vasile Blaga (Sursă foto: Facebook)

Vasile Blaga (Sursă foto: Facebook)

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri, la Eforie Nord, că guvernul tehnocrat a fost o necesitate, dar că acesta îşi arată limitele şi este nevoie de un guvern politic.

''Guvernul tehnocrat a fost o necesitate. Nu puteam noi, PNL, să fim la putere trecând peste cadavre. Şi noi şi PSD-ul am susţinut acest guvern. Evident că, din primul moment, în stil propriu, PSD-ul s-a dezis de el. Dar, pe de altă parte, şi guvernul tehnocrat îşi arată limitele. De aceea este nevoie de un guvern politic'', le-a spus Blaga participanţilor la Şcoala politică a Tineretului Naţional Liberal, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, anul trecut românii au cerut reformarea clasei politice.

''Ce au cerut românii anul trecut? Reformarea clasei politice. Ce vedem? Pe de o parte, un PSD pe care lucrul acesta nu îl interesează, pentru că rămâne într-un electorat captiv, se bazează pe un electorat care crede în statul paternalist, pe partea cealaltă, nişte Albă ca Zăpada - termenul e consacrat de câţiva ani. Nişte oameni care spun că totul e apă şi pământ, ei sunt salvarea naţiunii, dar nimeni nu ştie cu ce s-au ocupat până acum. La mijloc este Partidul Naţional Liberal, care a ales drumul echilibrului, adică o construcţie a unui mare partid, îmbinând experienţa unora şi tinereţea şi dorinţa de afirmare a altora. Tocmai de aceea suntem atacaţi din toate părţile, şi de PSD şi de ceilalţi care se cred iacobinii clasei politice. Tocmai de aceea este atacat şi preşedintele Klaus Iohannis, tocmai pe tema asta. Dar vă garantez că împreună vom duce PNL la guvernare'', a afirmat Vasile Blaga.

El le-a mai spus tinerilor liberali că alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuie văzute ca un tur doi al prezidenţialelor, România având nevoie de un guvern politic care să lucreze împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

''Alegerile parlamentare din acest an trebuie să le vedem cu toţii ca turul doi al alegerilor prezidenţiale. Am câştigat acea bătălie şi bine am făcut, pentru că nu trebuie să vă mai spun eu acum ce s-ar fi întâmplat dacă Ponta ar fi fost preşedinte şi Dragnea prim-ministru. Vedeţi cum se comportă ei şi acum. Dar dacă aveau toată puterea în stat? Trebuie să le vedem ca turul doi al alegerilor prezidenţiale pentru că România are nevoie de un guvern politic, un guvern susţinut de popor, ales de popor, care să lucreze împreună cu preşedintele României Klaus Iohannis şi să creadă în proiectele pe care acesta le susţine'', a declarat copreşedintele liberal.

El a susţinut că este nevoie ca parlamentarele să fie considerate un tur doi al prezidenţialelor pentru că ele vizează viitorul ţării.

''Este nevoie de acest lucru pentru că alegerile din toamnă sunt de fapt despre România. Şi despre partide, evident. Mai ales despre România, despre viitorul ei, despre consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană. Despre modul în care înţelege România să participe mult mai activ la construcţia europeană. Ce fel de Europa vrem? Vrem să aderăm la euro, când, cum? Este nevoie de un guvern politic, iar lucrurile nu sunt uşoare pentru că parcă niciodată Europa şi lumea nu au fost puse în faţa unor încercări atât de grele ca acum. Suntem un partener loial în grupul celor 27 de state acum, numai că lucrurile sunt foarte greu de realizat. Cei dinaintea mea, cei din generaţia mea, au depus eforturile şi România este membru NATO şi al Uniunii Europene. Numai că acest proiect, o occidentalizare, dezvoltare serioasă a României necesită ani şi sarcina asta va fi a dumneavoastră şi a celor care vin după dumneavoastră'', a declarat Vasile Blaga.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. credeti ca va asteptam nerabdatori pe voi sa veniti a guvernare?!

    Asta credeti, porcilor?! 

    1. Ratacitule, este raul fara de care nu se poate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb