Vasile Blaga: "Nu am funcţii de negociat în PDL"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 26 martie 2013

Vasile Blaga: "Nu am funcţii de negociat în PDL"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, ieri, că nu a chemat-o pe Elena Udrea la negocieri după Convenţia de sâmbătă, ci doar la discuţii, el explicând că este doar preşedintele partidului, nu proprietarul acestuia şi, în consecinţă, nu are nici funcţii şi nici altceva de negociat în partid.

Liderul PDL a menţionat că după ce a făcut o primă astfel de propunere de întâlnire chiar în finalul Convenţiei, a sunat-o, luni, pe deputatul Elena Udrea în prezenţa a cel puţin 20 de colegi de partid, pentru că i s-a părut "absolut normal" să discute cu aceasta. "De altfel, domnul Boc m-a invitat la o oră după ce s-au anunţat rezultatele votului de la Convenţia din 2011 şi am participat la discuţie", a subliniat senatorul.

Referitor la unele informaţii privind existenţa unor negocieri, Vasile Blaga a spus că nu are ce să negocieze.

"Nu am ce să negociez, nici func­ţii, nici altceva în partid. Îmi doresc doar ca la CNC, probabil din 6 aprilie, să avem o echipă puternică care să aibă ca obiectiv unic bătălia cu un USL unit. Mi-l doresc unit până în 2016 ca să poată să fie înfrânt de către PDL", a spus el.

Udrea: "Eu şi susţinătorii mei nu vom candida pentru BPL al PDL"

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, ieri, că ea şi susţinătorii moţiunii sale pentru şefia PDL nu vor candida pentru noul BPN, vor rămâ­ne în partid ca un "grup cu o identitate bine definită" şi vor face o opoziţie la USL şi nu la actuala conducere a partidului.

"Am discutat cu colegii, susţinătorii mei în competiţia în interiorul partidului şi am decis că nu vom negocia, nu numai în numele meu, dar şi în numele moţiunii < Un nou PDL, o nouă Românie >, cu reprezentanţii lui Vasile Blaga, nu vom participa la viitorul BPN, dar vom rămâne în partid, vom face opoziţie adevărată la USL", a anunţat Elena Udrea.

Udrea a mai spus că grupul său va fi unul cu "o identitate bine definită" şi se va bate pentru electoratul de centru-dreapta şi pentru a face ce a promis în moţiune.

"Cei care au crezut şi cred în principiile moţiunii mele îşi vor dedica activitatea în interiorul partidului pentru întărirea partidului, pentru sprijinirea organizaţilor judeţene, nu vom face opoziţie la actuala conducere", a adăugat Udrea.

Udrea a mai spus că nu are nimic de negociat cu Vasile Blaga, nici încrederea şi nici dorinţa de schimbare a celor care au votat moţiunea sa.

Elena Udrea a adăugat că jumătate din oameni au votat şi au susţinut moţiunea sa, ceea ce înseamnă că îşi doresc o schimbare: "Am spus de la început, chiar dacă voi rămâne în PDL, voi continua să lupt din interiorul PDL cu USL, nu o să facem o opoziţie la actuala conducere", a mai spus Udrea.

Ea a precizat că nu va recunoaşte niciodată ce s-a întâmplat sâmbătă, dar nu mai are altceva de făcut decât să ia act.

Udrea a mai spus că nu crede că vor exista excluderi din partid. "Noi o să spunem lucrurile în care credem, în spatele nostru se află jumătate de partid, va fi greu să excluzi jumătate de partid", a mai spus Udrea.

Domnia sa a mai spus că "este o greşeală a actualei conduceri" a PDL faptul că "l-au îndepărtat pe Traian Băsescu" şi a arătat că şeful statului este cel mai credibil lider al dreptei.

Întrebată dacă îl va urma pe Traian Băsescu, Elena Udrea a arătat că mai e un an şi ceva până când Băsescu va pleca de la Cotroceni. "Evident că Traian Băsescu este cel mai credibil lider al dreptei, cel pe care întreg partidul ar trebui să-l urmeze şi un parteneriat cu care ar trebui să-şi doreas­că să rămână. Faptul că l-au îndepărtat pe Traian Băsescu cred că este o greşeală a actualei conduceri care în mod cert va fi reproşată", a precizat Udrea.

O nouă contestaţie

Cristian Petrescu, susţinător al moţiunii Elena Udrea, a anunţat, ieri că va depune, la Comisia de integritate, litigii şi statut a PDL, o nouă contestaţie la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL, solicitând refacerea procedurii de vot şi organizarea de noi alegeri pentru această funcţie. "În urma analizelor făcute, am constatat 9 aspecte pe care le contestăm", a anunţat Cristian Petrescu, după o întâlnire a susţinătorilor Elenei Udrea.

El a enumerat aceste aspecte, arătând că acea comisie de organizare a fost formată numai din reprezentanţi ai actualei conduceri a PDL, lis­tele de delegaţi nu au cuprins toate modificările făcute în organizare, au fost mnodificări acceptate chiar în timpul votării, au existat cazuri când listele de delegaţi au fost modificate nestatutar fără aprobarea Birourilor judeţene, au fost operate înlocuiri ale unor membri de drept ai Convenţiei.

"Cerem să se refacă procedura de vot şi să se facă noi alegeri. Am depus această contestaţie la Comisia de litigii, statut şi integritate condusă de Daniel Buda", a menţionat el.

Boc: "PDL are nevoie de recâştigarea lui Băsescu, misiune grea, dar nu imposibilă"

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc susţine că democrat-liberalii au nevoie de recâştigarea şefului statului Traian Băsescu, ceea ce reprezintă "o misiune grea, dar nu imposibilă", de prezentarea unor proiecte de dreapta şi de rezolvarea statutară a contestaţiilor existente. Emil Boc a declarat, ieri, citat de Mediafax, că partidul are nevoie în momentul de faţă de rezolvarea statutară a contestaţiilor exis­tente, de a face o opoziţie dură la USL şi de recâştigarea preşedintelui Traian Băsescu. Totodată, susţine Boc, PDL are nevoie şi de prezentarea unor proiecte de dreapta.

"PDL are nevoie de rezolvarea statutară a contestaţiilor existente, de o opoziţie dură la USL, de proiecte de dreapta şi de recâştigarea preşedintelui Traian Băsescu. Această recâştigare a preşedintelui este o misiune grea, dar sper că nu imposibilă", a spus Boc.

Igaş: "Mă mâhneşte anunţul lui Băsescu "

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş afirmă că anunţul lui Traian Băsescu privind despărţirea definitivă de partid îl mâhneşte, declarând că şeful statului trebuia să mai aştepte înainte să facă declaraţii privind Convenţia Naţională şi că nu poate merge pe principiul "Eu te-am făcut, eu te omor".

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş, senator de Arad, a declarat că alegerile din PDL "au fost organizate corect" şi că şi-ar dori ca partidul să nu se divizeze, recomandându-le Elenei Udrea şi Monicăi Macovei "multă chibzuinţă înainte să facă un pas în stânga sau în dreapta".

Ponta: "Implicarea lui Băsescu în crearea unui nou partid de dreapta va asigura moartea acelui partid"

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri că eventuala implicare a preşedintelui Traian Băsescu în crearea unui nou partid de dreapta va asigura moartea acelui partid, el arătând că îl încurajează pe şeful statului să facă acest lucru.

Solicitat să comenteze faptul că în PNL şi în PSD există voci care consideră că o eventuală implicare a lui Traian Băsescu în crearea Mişcării Populare ar putea duce la suspendarea acestuia, iar referendumul de demitere ar putea avea loc în aceeaşi zi cu referendumul de revizuire a Constituţiei, Ponta a răspuns: "O eventuală implicare a preşedintelui Traian Băsescu în crearea unui nou partid de dreapta va asigura moartea acelui nou partid de dreapta. Aşa încât eu îl încurajez".

Ponta a mai spus, întrebat dacă USL va sesiza instituţiile europene în legătură cu acest fapt, că acestea au treburi mai importante decât ceea ce postează Traian Băsescu pe Facebook.

"Instituţiile europene au treburi mai importante decât ce postează domnul Băsescu pe Facebook. Numai dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.) credeţi că mor cancelariile europene de ce face preşedintele", a spus Ponta.

Scenarii pentru viitorul partidului

Elena Udrea şi Emil Boc au discutat, sâmbătă seară, într-o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, variantele "de lucru" după pierderea puterii în PDL, scenariul de forţă fiind ruperea, în perioada următoare, a unei facţiuni din PDL, cu Emil Boc vârf de lance, susţin surse PDL citate de Mediafax.

Numele "Mişcarea populară" a fost înregistrat deja de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, la OSIM. În calculul suporterilor Elenei Udrea, tandemul Boc-Udrea ar fi urmat de un sfert din filialele partidului - între care Neamţ, Dâmboviţa, Cluj, Braşov - şi ar avea susţinerea a peste 10 deputaţi şi 7 senatori ai PDL, condiţia pentru a crea grupuri parlamentare proprii, având în vedere precedentul UNPR. Printre cei încă reticenţi faţă de o astfel de construcţie căreia să i se ralieze şi Traian Băsescu după 2014 ar fi însă chiar Emil Boc.

Trei persoane au demisionat din conducerea PDL Constanţa

Trei membri ai Biroului Permanent al PDL Constanţa au demisionat, ieri, din funcţiile avute în conducerea partidului, nemulţumiţi de modul în care liderul democrat-liberalilor constănţeni, Gigi Chiru, conduce formaţiunea politică şi reclamând nereguli la alegerile pentru preşedinţia partidului.

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că îşi depune demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Constanţa. Alături de el au făcut acelaşi gest şi consilierul judeţean Corina Gheorghe, care a renunţat la funcţia de vicepreşedinte, dar şi Petrişor Cruceanu, care a demisionat din funcţia de secretar executiv.

Cei trei au precizat că nu intenţionează să demisioneze şi din partid şi că nu doresc ruperea PDL-ului. Vasile Delicoti a mai afirmat că alături de ei sunt cinci dintre cei şase primari democrat-liberali din judeţul Constanţa.

În replică, Gigi Chiru a răspuns contestatarilor săi prin intermediul unui comunicat de presă, spunând că îi aşteaptă să îi spună nemulţumirile şi că astfel de atacuri nu folosesc decât adversarilor politici ai democrat-liberalilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb