VASILE DÎNCU: "Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD"

J.P.
Politică / 25 septembrie 2020

"Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat într-o conferinţă de presă că nu va fi o prezenţă foarte mare la vot iar PSD va fi dezavantajat deoarece cei în vârstă nu vor merge duminică la urnă.

Vasile Dîncu: "Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică. În ultima vreme, în oraşele mari mai ales la alegerile locale nu au fost prezenţe masive, cum se întâmplă la alte tipuri de alegeri. Problema este că a existat şi o campanie, parcă continuă o campanie de a îi demotiva pe oameni să meargă la vot. Există în viziunea unor mari strategi electorali ideea că dacă vom continua să arătăm pericolul şi ceea ce se întâmplă în cifre tot mai mari, creşteri ale epidemiei, unii electori nu se vor duce la vot. Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD. Astea sunt iluzii şi sunt lucruri care cu siguranţă nu au nicio bază, sunt mai degrabă dorinţe ale unora. Studiile pe care le-am făcut în anul din urmă, am făcut vreo 10 valuri de cercetare legate de asta, de reacţia oamenilor la pandemie, arată că nu există o diferenţă între tineri sau bătrâni în ceea ce priveşte frica de a prezent în spaţiul public, ba chiar aş spune că tinerii sunt mult mai motivaţi pentru protecţie, pentru a nu face acţiuni hazardate în spaţiul public decât ceilalţi. Tinerii au altă mentalitate în acest moment. Tinerii iau mult mai în serios decât restul populaţiei riscul legat de pandemie. Nu cred că se va produce un dezechilibru de genul acesta. Important este ca autorităţile, măcar în ziua votului, aici e vorba şi de autorităţile locale, social-democraţii avem mai mulţi aleşi locali decât toate celelalte partide, să transmită un mesaj de siguranţă şi să organizeze foarte bine votul. Pentru că sunt măsuri suplimentare în secţiile de votare şi cu siguranţă se vor face cozi şi va trebui ca oamenii să fie ajutaţi ca să aibă încredere în vot. Cred că asta e o cerinţă democratică şi sper că se va întâmpla duminică şi cei care vor merge la vot, se vor duce din două motive sociologic vorbind. În primul rând se vor duce cei motivaţi să voteze un partid, în general aceştia sunt în jur de 35% din electori şi se vor duce cei care vor de exemplu să protesteze împotriva a ceea ce se întâmplă cu România în acest moment, să protesteze împotriva guvernării să zicem şi atunci pot da soluţii, nu vor vota neapărat cu PSD, pot da şi alte soluţii. Cred că al doilea tip de vot va fi un vot de protest aşa se întâmplă de regulă la alegeri, acum suntem e o situaţie şi mai critică, avem pandemia, avem şcoala care este un eşec guvernamental. Sperăm că vor fi cât mai mulţi oameni la vot pentru că asta până la urmă contează în democraţia adevărată. Dacă nu reuşim să respectăm alte reguli în campanie, măcar chestiunea asta sper să o putem facem, să meargă oamenii la vot."

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. De asta au crescut infectarile.Politica gretoasa a presedintelui.Nu conteza decat puterea,minciuna si escrocheriile.

    1. Lasa ca vin aia din cimitir de la teleorman, pretinii lu' Dracnea si scot PSD victorios.

    Banii corup Si evident cu banidle Dancu! D-voastra acum 25 de ani trebuia să fiți membru PNL : erați tânăr și inteligent. Cred că ați ajuns în PSD printr-o conjunctură si a inceput să vă placă puterea iar banii curgeau. Acum ați devenit o epavă cu pretentii ! Si evident cu bani .Ati devenit "un nobil" dar revolutia bate la ușa!

    Innotati într-un Ocean de scuipati! 

    in ochii mei, d-le Dancu referitor la batranii care va voteaza. Daca duminica se si adevereste chiar va admir! Dar de votat cu socialistii nu am putut si nu pot sa votez, mi s-ar usca mana si mai am nevoie de ea macar ca am 70 dr ani!

    1. :)

    Dl Dancu cauta o scuza pt PSD, dacă primarii PSD revin la munca de jos (adică la meseria pe care au învățat-o la școală). D-le Dancu, dacă aveți posibilitatea, încercați sa vedeți câte hectare de pământ au primit foștii primari PSD după 1990! Toate terenurile nerevendicate de urmașii foștilor proprietari (mulți nu mai trăiesc sau au plecat din tara) sunt acum în proprietatea primarilor și a foștilor primari PSD, ori au fost vândute de aceștia pe bani mulți! PSD - iști care au condus comunitățile locale după 1990 au furat la greu! Și cei care au condus tara, la fel!

    1. si ceilalti care nu-s peee seee deee , ce-au facut , au adus bani si pamant de acasa ? cei din pdl ai avut curiozitatea sa vezi cat pamant au primit ? probabil esti un ardelean cu mintea inceata , si te-as ruga daca tot te plangi si-l tot domnesti pe dancu , sa ti-l iei acasa la tine , daca ti-i drag si sa ne scapi de el .

      si pnl ce a facut/face?

    partidul scarbit de democratie trebuie sa dispara la groapa de gunoi a istoriei

    Vasilee fa lampa mai mica, gazul se termina !

    Online era bun pt. octogenar : în focar la urne, apoi n-apucă mărirea cu lupă.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb