VASILE DÎNCU: "Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte"

S.B.
Politică / 22 ianuarie 2022

"Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) poate ajunge să depăşească scorul electoral al PNL, Dîncu fiind însă sceptic în ceea ce priveşte varianta ca formaţiunea să se poată menţine în timp în sondaje, informează news.ro.

"Eu nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte şi la următoarele alegeri poate că vor avea un scor semnificativ. Dar mizez pe transformarea partidului AUR dintr-un partid anti-sistem într-un partid care încet-încet va intra în regulile generale ale politicii!, susţine Dîncu.

Întrebat sâmbătă, într-o emisiune televizată, dacă AUR poate deveni a doua forţă politică din România, Vasile Dîncu afirmă că această formaţiune este aproape de a atinge scorul electoral al PNL, dar nu crede că se va menţine în preferinţele electoratului.

"Poate să treacă (înaintea PNL - n.r.), pentru că nu sunt departe de acest prag, să zicem aşa. Dar, după părerea mea, un asemenea traseu, o asemenea dinamică care se bazează mai mult pe spectacol, nu este un factor de rezistenţă. Una este să creşti într-un salt emoţional la un moment dat în sondaje şi alta este să te poţi menţine acolo. Deocamdată, principala problemă pe care o recunosc şi liderii AUR este aceea că de la gesturi spectaculoase ar trebui să treacă la idei de reformă importante, la proiecte de legi care să dea consistenţă acestei mişcări. Deci, eu nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte şi la următoarele alegeri poate că vor avea un scor semnificativ. Dar mizez pe transformarea partidului AUR dintr-un partid anti-sistem într-un partid care încet-încet va intra în regulile generale ale politicii şi atunci se va vedea dacă într-adevăr pot să crească foarte mult", a declarat Vasile Dîncu sâmbătă, la Digi 24

Dîncu spune că, după trecerea pandemiei, partidele politice vor începe să fie privite de către populaţie "nu numai din perspectiva fricilor legate de pandemie", ci şi prin prisma a ceea ce fac pentru populaţie în afara crizei sanitare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Vai de ea sociologie !

    Când un partid de 2 lei ,fie el PRM, PPDD iar acum AUR trece de 10 % înseamnă că statul e șubred, adică e în mare pericol la capitolul democrație! Dacă n-am fi în UE era vai de capul nostru ! Sau stie "eminenta cenusie" a PSD că Securitatea lucrează iar AUR e una din creațiile sale ? 

    1. Inseamna ca partidele traditionale au ajuns doua gasti de hoti in care lumea nu mai are incredere. Votand PNL&PSD vom avea ce am avut in ultimii 30 de ani.

      Mă simt obligat sa-ti dau dreptate! Rar găsești un politician de nota 5 !

      În 1990 am avut trei partide istorice, curate, românești... nu filiale bolșevice ale PCUS (ca PCR /PMR).

      Dar care "tradiționale" , inclusiv PSD ?!  

      Partidul "tradițional" istoric al lui Sergiu Cunescu a fost "cumpărat" (pentru denumirea sa) de FDSN /FSN-ul lui Iliescu... 

      PNȚ a fost scos pe tușa politicii, tot de ticăloșii roșii, crypto'comuniștii. 

      Acum și PNL cade în mocirlă și părăsire... prin coalianța la guvernare cu Pee See Dee... (binecuvântată de dealul din Cotroceni), cu un folos, totuși, pentru nație : ne-a scăpat de ciuma roșie !! 

      PNL+PSD= alți 30 de ani triști,dar COLOR .

      Ciuma roșie+ciuma galbenă= CIUMA MULTICOLORĂ.  

      "Mă simt obligat" să adaug : rar mai găsești un politician ne'încătușabil... ne'pușcăriabil (vorba lui Băse). Și exagerezi cu nota 5... mulți sunt de nota 10 la escrocherii (așa-zisele inginerii). Aseară la tv m-a uimit știrea despre MARELE TUN în pregătire la MOGOȘOAIA : cumpărarea la preț redus=expropierea de terenul agricol al proprietarilor de către o mână de "întreprinzători". Și printre ei politicieni și rudele lor --între care și singurul fost președinte-femeie din istoria PNL.

      Normal, AUR nu e pericol ca sunt de-ai casei.

      In Romania nu exista optiune independenta de vot. 

      PNTCD a devenit la un moment dat partidul fostilor securisti care l-a exclus pe Ticu Dumitrescu. Partide curate romanesti nu vom mai avea atata timp cat acceptam sa fim colonie dar macar sa aratam ca vrem sa pedepsim hotii. Adio PNL+PSD+UDMR binevenit AUR, USR si cine o mai veni. Macar sa le aratam cartonasul rosu. Sa le taiem legatura intre maini si banul public. Sa mai stea si pe tusa.

      1 - PNTCD a iesit din scena din cauza ca nu a guvernat bine.

      2 - Partidele nationaliste nu sunt filiale rusesti/bolsevice. Poate mai citesti, bolsevicii erau dusmanii nationalistilor, erau internationalisti asa cum sunt acum globalistii. 

      3 - PNL este in mocirla de mult timp si tot din vina lor.  

      4 - Este exact pe dos, pesede se duce la gunoi din cauza ca s-au aliat cu penele.

      5 - Asteptam aparitia unor partide nationaliste are sa mature de pe scena politica penele si pesede iar cei de la usere sa-si faca singuri sepuku.  

    De AUR și Putin face ,, CIOCUL MIC " ...

    1. Eu greu de crezut ca se mai poate face schimbarea sau ajunge din nou la monebtul t0.

      Sansa a fost in anul 1990. Dar si atunci lucrurile erau deja pregatite. 

      Trebuie sa ne gandim cati oameni trebuie schimbati in toate structurile de stat si desfiintate multe firme capuse conduse de patrni care stiu numai sa fure.Si de unde luam acesti oameni.

      Dar trebuie sa le dam si lor o sansa. Dar pe langa vot, toti oameni responsabili,de buna credinta romani adevarati trebuie sa se implice. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb