VASILE DÎNCU: "Prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Budăi pentru că vrem să creştem pensiile ca apoi să vină Zeus şi să spună 15%"

S.B.
Politică / 13 ianuarie 2023

"Prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Budăi pentru că vrem să creştem pensiile ca apoi să vină Zeus şi să spună 15%"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a declarat vineri, la conferinţa de alegeri a PSD Sălaj, despre decizia din coaliţie privind creşterea pensiilor, că "prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrem să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%", iar aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare, informează news.ro.

"Noi va trebui, pe viitor să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale", a arătat fostul ministru al Apărării.

"În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii, de foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu. Ceea ce va fi ăn viitor va fi mai complicat. Va trebui să preluăm în această primăvară guvernarea. Preluând guvernarea va trebui să readucem guvernarea României la vocaţia pe care o are PSD (..) aceea de a dezvolta România, pentru că România, în acest moment, creşte dar nu se dezvoltă şi acesta este lucrul cel mai grav. Pentru că partidele de dreapta nu sunt interesate de indicatorii sociali decât cu foarte mare greutate", a spus Dîncu.

El a continuat: "Vă aduceţi aminte ce licitaţie fantastică am avut noi, ce blocaje în actuala coaliţie ca să hotărâm creşterea pensiilor. Ne-am trezit că aproape în fiecare zi partenerii noştri şi prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrea să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%. Aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. Noi va trebui, pe viitor, să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale care din păcate nu s-au făcut acum".

Vasile Dîncu a precizat că "nu s-a dus mai departe reforma administraţiei, am uitat de digitalizare şi refoma digitalizării în general. "5G-ul, a fost tras de timp, de abia am făcut o licitaţie după cinci ani, sau şase ani când l-a lansat Sorin Grindeanu, care era preşedinte la ANCOM. Avem de făcut, de asemenea, câteva elemente care înseamnă dezvoltarea României".

"Sunt sigur că împreună, cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face în această perioadă de crize suprapuse", a mai arătat Dîncu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ...dute ma ageamiule,,....numai gura si minciunile te mai scot in evidenta.. Voi credeti ca va faceti dejua propaganda electorala.....???Ati gafat cu totul......

    Un om blazat de vreo 10 ani!

    Credeam ca Dancu e cateva clase peste Budai (care impreuna cu Veorica sunt etaloanele prostiei in politica noastra), dar cred ca are doar una, cu indulgenta.

    Poate mai stie cineva.Cate milioane de vaccinuri a contractat guvernul condus de Catu?

    1. 120 milioane vaccinuri + 30 miliarde euro la datoria publica a tarii in 2020! ( 7 miliarde euro plus in 2022)! bun finantist si premier Catu ( pentru baietii destepti deveniti miliardari peste noapte, nu mai zic de liberalizarea pietei energiei!)

    lasa gargara de politruc , nu sinteti impreuna la guvernare ? normal ca sinteti prieteni , dar nu ai romanilor .

    Incep sa sa realizez Veronoca-fata buna-ere mai buna decat maresalul,pardon ,generalul facut la apelul de seara ca rasplata pentru studiile sale in state.El,generalul ,se evidentiaza ca un bun executant al ordinelor.Ale cui?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb