VASILE DÎNCU, SENATOR PSD:  "Trebuie să protejăm ecosistemul din Delta Dunării, dar să îi ajutăm şi pe vecinii ucraineni"

G.D.
Politică / 2 martie 2023

"Trebuie să protejăm ecosistemul din Delta Dunării, dar să îi ajutăm şi pe vecinii ucraineni"

Senatorul PSD Vasile Dîncu afirmă că problema lucrărilor efectuate de partea ucraineană pe Canalul Bâstroe, calificate de social-democrat drept "un conflict provizoriu", se poate rezolva prin dialog astfel încât să protejăm ecosistemul din Delta Dunării, dar să îi ajutăm şi pe vecinii ucraineni să îşi rezolve probleme economice pe care le au, relatează Agerpres.

"În primul rând va trebui să facem studii, cercetări. Noi nu am reuşit să facem până acum un studiu exhaustiv asupra influenţelor pe care canalul Bâstroe îl are asupra ecosistemului din Delta Dunării şi trebuie să avem un dialog politic. Nu trebuie să ne ascundem, ci trebuie să vorbim deschis despre acest lucru, dar trebuie să o facem efectiv cu dorinţa pozitivă de a rezolva. Trebuie să găsim însă, să înţelegem, să avem lideri puternici care să înţeleagă şi motivaţiile celorlalţi (...) Eu cred că este un conflict provizoriu şi că vom găsi în viitor o soluţie bună pentru a proteja şi acest ecosistem unic în lume, dar să-i sprijinim şi pe vecinii noştri ucraineni să îşi rezolve unele probleme economice pe care le au în acest moment, a spus Dîncu, astăzi, la Senat.

Dîncu susţine că există instituţii care au început deja discuţiile cu partea ucraineană.

El a adăugat că în calitate de preşedinte al Comisiei de afaceri europene din Senat are "o opinie" la o Directivă a UE care va fi discutată în plen, care pune în discuţie navigabilitatea pe canalul Chilia.

"Sunt sigur că şi românii şi ucrainenii şi-au pregătit în acest moment echipe de specialişti.(...) Am discutat un pic şi cu domnul Grindeanu (n.r. ministrul Transporturilor) şi l-am încurajat, printre altele, să discute şi cu alte ministere. Trebuie să punem această problemă cu bună credinţă, să venim cu argumente, cu specialişti. Nu cred că trebuie să punem batista pe ţambal", a adăugat Dîncu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Canalul Bâstroe un exemplu frumos,

    cum iubesrc politicienii nostrii Romania 

    1. NEA VASALE. FII BARBATA si spunele romanilor de ce nu te-ai mai inteles cu TEUTONUL de a trebuit sa iti dai DEMISIA. Niste TINICHELE, fara nici o VALOARE nu tin loc de DRAGOSTE de TARA si nici de ADEVAR.!

    Dincu a primit în sfârșit ieri în Parlament medalia de la ambasadorul ucrainean, cu care marele Zele a binevoit să-l decoreze anul trecut, prin vară.

    Acum s-a băgat și el in seamă încercând demagogic să împace lupul, cu capra și varza, ca în poveste, Delta fiind varza. 

    Cică nu trebuie pusă batista pe țambal, dar a facut-o chiar și el prin declarația asta plină de "diplomație" slugarnica.

    1. ... vezi studiul okland institute ... apararea democratiilor sau a offshore-urilor? ... sau despre cum bani se intorc de unde au plecat ... deasemenea scandalul ftx este pierdut din vedere de presa libera ... vezi si predictiile socrate (armstrongeconomics) despre romania si moldova ...

      ... icercati sa intelegeti natura acestui razboi ... ukr este prima tara listata la bursa ... pandemia nu a functionat ... vxurile nu au functionat ... urmatoarele "experimente" sunt razboiul, foametea si invrajbirea ... incet, incet inteligenta artificiala va scoate din joc (slujbe in stat si in corpotatii) ... biodiversitatea e supraestimata ...

    Nu există nație condusă de politicieni mai slugarnici decât ai noștri. Am devoluat la stadiul de subcolonie.

    1. Si mai tradatori!Problema consta in faptul ca isi permit din ce in ce mai multe,nu au invatat nimic din istorie.Poporul roman tace ,rabda,tace ,rabda dar si cand il apuca nervii...Vor vrea ei sa dea inapoi dar nu ii va mai asculta nimeni pe acesti tradatori.Trebuie sa ne ajutam vecinii in detrimentul interesului national ca asa vor americanii.Sa le dea Dumnezeu si astora cat nu pot duce!,Asa popor blestemat,nu sunt mai breji decat rusii!

    aha, se pregateste falsificarea masuratorilor si ingroparea cazului...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb