"Vedanta Resources": Preţul aluminiului va creşte în acest trimestru

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 ianuarie 2012

Analiştii anticipează că, în 2012 şi 2013, preţul aluminiului va creşte pe fondul redresării activităţilor de producţie din China şi India.

Analiştii anticipează că, în 2012 şi 2013, preţul aluminiului va creşte pe fondul redresării activităţilor de producţie din China şi India.

Preţul aluminiului ar putea creşte până la nivelul maxim al ultimelor şase luni, la finele trimestrului curent, în condiţiile în care procesatorii din domeniu îşi refac stocurile ca să acopere cererea, potrivit "Vedanta Resources" Plc, cel mai mare producător de aluminiu din India.

Mukesh Kumar, director de operaţiuni în cadrul "Vedanta Resources", a declarat, citat de Bloomberg, că preţul aluminiului ar putea ajunge la 2.300 de dolari tona metrică la London Metal Exchange, până în 31 martie. Preţul acestui metal era, la data de 10 ianuarie, de 2.164 dolari/tonă, în declin faţă de nivelul pe care îl atingea în septembrie 2011: 2.300 dolari tona.

Mukesh Kumar a afirmat: "Procesatorii vor începe, în curând, să cumpere aluminiu, ceea ce va susţine preţurile. Cererea din India va creşte în trimestrul acesta".

Creşterea producţiei industriale din China şi India ar putea stimula vânzările de autoturisme şi aparatură electrocasnică, generând o cerere sporită de aluminiu.

Guvernul indian vrea să-şi dubleze cheltuielile destinate lucrărilor publice şi proiectelor de utilităţi, la 1.000 miliarde dolari până în 2017, în condiţiile în care ţinteşte o creştere economică de 9%. Potrivit estimărilor premierului Manmohan Singh, economia indiană va avea o expansiune de aproape 7% în anul fiscal care se încheie în 31 martie.

Amintim că producţia mondială de aluminiu a depăşit cererea cu 953.516 tone în primele nouă luni din 2011, potrivit datelor Bloomberg Industries. Stocurile de aluminiu monitorizate de bursele majore de materii prime din lume au crescut cu 9,7% anul trecut, însumând 5,19 milioane de tone.

Grupul "Vedanta", alcătuit din "Vedanta Aluminium" Ltd. şi "Sterlite", a produs peste 637.000 de tone de aluminiu în anul fiscal încheiat în 31 martie 2011, aproape 40% din totalul de pe piaţa Indiei.

Anul trecut, cotaţia aluminiului a pierdut 18%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb