Venit garantat pentru jucătorii din circuitul profesionist masculin de tenis

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 24 august 2023

Venit garantat pentru jucătorii din circuitul profesionist masculin de tenis

English Version

Jucătorii de tenis de top au parte de o veste bună, care le aduce liniştea din punct de vedere financiar în cazul unei accidentări nedorite. Iniţiativa poate fi extinsă şi la alte discipline sportive, evident dacă se vor găsi fondurile necesare şi dorinţa de a acţiona în această direcţie. ATP, circuitul profesionist masculin de tenis, a anunţat crearea în 2024 a unei asigurări financiare pentru cei mai buni 250 de jucători din lume, garantându-le un venit minim anual, venituri în caz de accidentare de lungă durată, precum şi sume cu titlul de avans pentru jucătorii nou intraţi în top 125, informează agenţia France-Presse. La încheierea fiecărui sezon, ATP va garanta fiecărui jucător din Top 250 un venit minim în funcţie de poziţia sa în clasament, suplimentând câştigurile până la "nivelul garantat". Astfel, ATP va suplimenta până la 300.000 de dolari veniturile jucătorilor din Top 100, până la 150.000 de dolari pentru jucătorii clasaţi între locurile 101 şi 175 şi până la 75.000 de dolari pentru cei clasaţi până pe locul 250. "Această asigurare le va permite jucătorilor să-şi planifice sezonul cu mai multă siguranţă, să se concentreze mai bine pe jocul lor şi să investească în echipa lor", subliniază ATP. De asemenea, organizaţia intenţionează să ofere asistenţă financiară jucătorilor care nu ar fi în măsură "să joace la cel puţin nouă turnee într-un sezon în circuitele ATP sau Challenger din cauza accidentărilor". Aceste ajutoare vor fi legate de clasamentul jucătorului: 200.000 de dolari (top 100), 100.000 de dolari (locurile 101-175) şi 50.000 de dolari (176-250). Organismul va oferi sume cu titlul de avans jucătorilor "care intră pentru prima dată în top 125". Aceştia vor avea "acces imediat la o finanţare de 200.000 de dolari, plătiţi înainte de sezonul următor şi apoi rambursaţi din sumele câştigate la turnee".

"A fi jucător profesionist de tenis aduce recompense incredibile, dar este un drum plin de obstacole, mai ales la începutul carierei", a subliniat în comunicatul organizaţiei bulgarul Grigor Dimitrov, membru al consiliului consultativ al jucătorilor pe lângă ATP. "Programul numit Baseline va schimba totul. Faptul de a şti că avem o plasă de siguranţă, printr-un venit minim garantat şi asigurare de accidentare, ne va oferi linişte sufletească şi ne va permite să ne concentrăm asupra jocului nostru", a adăugat Dimitrov.

Circuitul ATP este criticat în mod regulat de jucători pentru lipsa de echitate între cei mai buni, ale căror câştiguri sunt uriaşe, şi cei mai jos clasaţi a care trebuie să facă mari sacrificii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb