Venituri în creştere, dar profit în scădere pentru Oil Terminal, în primele trei trimestre

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2023

Venituri în creştere, dar profit în scădere pentru Oil Terminal, în primele trei trimestre

English Version

Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) a obţinut, în primele nouă luni ale anului, venituri din exploatare de 260,5 milioane de lei, cu 21% mai mari decât cele din intervalul ianuarie-septembrie 2022, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 23,7 milioane de lei, în scădere cu 17%, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din prestarea serviciilor s-au ridicat la 256,1 milioane lei, cu 20% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut, circa 145 milioane lei provenind din gestionarea (primire, depozitare, condiţionare, expediere, etc) motorinei, 54 de milioane din gestionarea ţiţeiului şi 23 milioane lei din păcură. Majorarea veniturilor din prestări servicii a apărut pe fondul crizei create de conflictul din zona Mării Negre - Ucraina şi livrărilor către Republica Moldova, conform raportului companiei.

Pe de altă parte, cheltuielile cu personalul au crescut cu 24%, la 100,8 milioane lei, cele cu utilităţile s-au majorat cu 67%, până la 11,3 milioane lei, în timp ce alte cheltuieli de exploatare s-au ridicat la 79,3 milioane lei, în creştere cu 34% faţă de cele din primele nouă luni ale anului trecut.

În acest context, pentru primele trei trimestre, Oil Terminal a raportat un rezultat din exploatare de 34,3 milioane lei, cu 3% peste cel din acelaşi interval al anului 2022, în timp ce din activitatea financiară compania a înregistrat un rezultat negativ, de 7,3 milioane lei, dobânzile plătite ridicându-se la 7,4 milione de lei.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 87% din operatorul portuar de la Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. N-ai nici o garantie referitor la evolutia profitului. La venituri in crestere, profit in scadere, dar ce e mai grav e ca profitul la 9 luni e la nivelul celui de la Q1, ceea ce inseamna ca la Q2 si 3 au fost la break even. Chiar si asa, profitul la 9 luni e dublu fata de cel de anul trecut.

    1. cum e dublu cand in articol si nu numai apare ca a scazut cu 17%?

      Corect. Plus capitalurile proprii in crestere cu peste 20%; investitii capitale; etc... ma bucura ca OMV a depus dosarul de intentie de a construi terminalul de bitum.

      In articol se compara profiturile la aceasi perioada, adica la 9 luni. Profitul pe tot anul trecut, auditat, a fost 11.6 ml. Acum e mai clar? La asta ma refeream cand ziceam de alba-neagra cu profitul OIL. Daca au profit 24 ml la 9 luni, cam cum a fost si anul trecut, nu inseamna ca nu poti avea sub 10 la sf anului. Poate chiar pierderi.

      pai in fiecare an au pierderi in ultimul trimestru si inca mari, asa e sezonalitatea la ei, cum sa compari 9 L cu 12 cand stii asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb