Veniturile London Stock Exchange cresc în baza tranzacţiilor sporite

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iulie 2005

London Stock Exchange Plc (LSE), Bursa de Valori din Londra, şi-a majorat cu 13% cifra de afaceri în primul trimestru al exerciţiului fiscal actual, în baza unui volum sporit de tranzacţionare şi a creşterii numărului companiilor listate. Cifra de afaceri a pieţei a însumat 67,7 milioane de lire sterline (120,1 milioane de dolari) în perioada aprilie-iunie, faţă de 60,1 milioane de lire în intervalul similar din 2004. "Piaţa a început bine anul fiscal", declară directorul executiv al LSE, Clara Furse. În opinia sa, acest lucru demonstrează că încrederea în viitorul Bursei din Londra este mare.

Pe segmentul serviciilor de brokeraj, cifra de afaceri a LSE a crescut cu 11% în perioada menţionată, la 27,1 milioane de lire. În zona serviciilor informaţionale, vînzările LSE au înregistrat o creştere de 6%, la 22,4 milioane lire sterline. Cifra de afaceri a diviziei de emisiuni de acţiuni, care cîştigă din comisioanele aferente listării titlurilor, a sporit cu 40%, la 14,3 milioane de lire sterline.

Amintim că LSE poartă negocieri cu rivalul său Euronext NV, această din urmă piaţă fiind interesată să achiziţioneze London Stock Exchange.

LSE, Deutsche Börse AG şi Euronext luptă pentru supremaţie în Europa, încercînd să-şi majoreze cîştigurile şi să atragă cît mai mulţi clienţi. Deutsche Börse, cea mai mare bursă europeană după valoarea de piaţă, a renunţat, în luna martie, la oferta sa pentru achiziţia LSE. În aceste condiţii, LSE continuă să depună eforturi ca să-şi găsească un partener. În anul fiscal 2004/2005, încheiat la data de 31 martie, cîştigul net al LSE a scăzut cu 1,9%, la 62,2 milioane de lire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb