Actualizare 14:42
Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat astăzi, într-o emisiune televizată, că sistemul medical din ţara noastră nu se poate schimba "peste noapte" şi a admis că apariţia unei noi crize similare cu cea a dezinfectanţilor diluaţi este "probabilă".
"E probabil. Asemenea crize pot să apară pentru că sistemul nostru medical are probleme în acest moment. (..) Marea problemă suplimentară pe care o poţi crea ca guvernant, de exemplu, e să nu recunoşti problemele şi dacă nu le recunoşti, nu o să le poţi nici trata", a afirmat Vasile Dîncu, la Digi 24, întrebat dacă este probabil să apară în acest moment o nouă criză similară celei a dezinfectanţilor.
Vicepremierul a punctat faptul că Executivul "face ceea ce se poate" şi încearcă să identifice lucrurile care nu funcţionează în sănătate, cu potenţial de a deveni crize.
"Românii trebuie să înţeleagă (...) că sistemul medical din România nu se poate schimba peste noapte. E o realitate asta. Mai trebuie să înţeleagă că nu există chiar o asemenea ameninţare, aşa cum apare câteodată", a mai afirmat Dîncu.
(S.A.)
-----------
Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat astăzi că primeşte în fiecare zi, "cel puţin două-trei informări" cu privire la corupţia din sistemul de stat.
"Primim tot timpul, în fiecare zi, cel puţin două-trei informări legate de administraţie, de ce se întâmplă disfuncţional în sistem, de corupţia din sistem. De fiecare dată, însă, aceste note (...) au menţiuni la cine a mai fost trimisă nota respectivă pentru că nu e un singur beneficiar al notei, sunt mai mulţi beneficiari", a afirmat Vasile Dîncu, într-o emisiune televizată, la Digi 24.
Vicepremierul a admis că dacă informările primite de la SRI referitoare la problemele din sănătate erau valorificate, "dezastrul" din acest domeniu ar fi putut fi evitat.
"Eu cred că (...) ar trebui să ne gândim bine în ce măsură informaţia sau informările ar trebui transformate şi într-un proiect executiv. Una este să informezi şi alta este, să spunem, să cauţi, prin informare, să previi anumite fenomene. Cred că trebuie discutat asta, la nivelul CSAT se poate discuta şi apoi şi la nivelul societăţii civile. Cred că este o temă importantă", a precizat Dîncu.
Acesta a mai spus că atunci când primeşte note cu semnale despre disfuncţionalităţi din sistem, îşi notează lucrurile respective şi cere o analiză din partea departamentului de resort.
1. V-am mai spus,
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 22.05.2016, 16:46)
sistemul de sanatate este cel mai nenorocit sistem. Si nu vreti sa faceti ordine in el pentru ca nu vreti, nu pentru ca nu puteti. De ce ar vrea sa faca ordine in sistem niste medici sau alti salariati ai sistemului pentru carora sistemul le asigura, prin spagi nenorocite si nesimtite, venituri cit vor ei?
Rezolvarea este: se cunosc datele pacientului la intrare si la iesire si se face analiza.