Viceprimarul comunei Jilava, pus sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi luare de mită

Andrei Stan
Anticorupţie / 27 septembrie 2016

Viceprimarul comunei Jilava, Ilie Ionescu, a fost pus sub control judiciar, începând de astăzi, de către procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, ambele în formă continuată, informează un comunicat al DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: "În perioada 2012 - 2013, inculpatul Ionescu Ilie, având funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Jilava, jud. Ilfov, a contactat un om de afaceri căruia i-a propus să efectueze diverse lucrări de întreţinere pe raza localităţii, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord. Ulterior, în vederea evitării organizării de licitaţii, cei doi au convenit încheierea unor contracte care priveau iluminatul public şi care să nu depăşească limita sumei de 15.000 euro. Tot la solicitarea inculpatului Ionescu Ilie s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract încredinţat, acesta să primească de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 15.000 lei".

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 -2013, Ilie Ionescu a primit de la omul de afaceri, în tranşe, direct şi indirect, suma totală de 88.000 lei, acesta din urmă fiind nevoit să supraevalueze preţurile fiecărui contract până la limita de 15.000 euro (limita maximă) pentru a putea acoperi mita.

Procurorii mai susţin că, prin aceste demersuri ale viceprimarului, bugetul Primăriei Jilava a fost prejudiciat cu suma de 272.525 lei, ca urmare a supraevaluării produselor contractate.

Viceprimarului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile articolului 309 Cod de procedură penală, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb