Victor Negrescu: "Comisia Europeană admite că discută în permanenţă situaţia canalului Bâstroe"

S.B.
Politică / 17 mai 2023

Victor Negrescu: "Comisia Europeană admite că discută în permanenţă situaţia canalului Bâstroe"

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă că, în răspunsul la o interpelare pe care a făcut-o, Comisia Europeană admite că discută în permanenţă situaţia canalului Bâstroe şi a dragării cu partea ucraineană şi că este un subiect european de interes la Bruxelles, informează news.ro.

"Reprezentanţii executivului european salută rezultatele dialogului bilateral coordonat de Ministerul Transporturilor şi existenţa măsurătorilor comune, recunosc importanţa problemelor de mediu, pe care declară că le evaluează în detaliu, şi susţin nevoia de dialog între ambele state în găsirea soluţiei corecte", arată el.

"Comisia Europeană admite, în răspunsul dat la interpelarea pe care am adresat-o, că discută în permanenţă situaţia canalului Bâstroe şi a dragării cu partea ucraineană şi că este un subiect european de interes la Bruxelles. Reprezentanţii executivului european consideră că acordurile internaţionale trebuie să fie respectate în această privinţă şi că poziţia României trebuie luată în considerare pe acest subiect", a arătat Victor Negrescu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului PSD, Comisia admite că a propus includerea canalelor Bâstroe şi Sulina în reţelele de transport europene, ca urmare a solicitărilor venite din partea Ucrainei, dar că reprezentanţii României s-au opus acestui lucru de îndată ce ţara noastră a fost consultată în baza articolului 172 din Tratatul de Funcţionare al UE.

"Acest lucru arată că Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a ridicat în mod corect această problematică şi că după aceste intervenţii ale Partidului Social Democrat au început demersurile comune. Totodată, reprezentanţii executivului european salută rezultatele dialogului bilateral coordonat de Ministerul Transporturilor şi existenţa măsurătorilor comune, recunosc importanţa problemelor de mediu, pe care declară că le evaluează în detaliu, şi susţin nevoia de dialog între ambele state în găsirea soluţiei corecte. Iată un exemplu pozitiv prin care un subiect de interes pentru România a fost ridicat la nivel european, Comisia a ajuns să se implice şi să asculte punctul nostru de vedere, solidaritatea faţă de Ucraina a continuat, iar temele extremei drepte au fost destructurate printr-o acţiune coerentă la care am fost bucuros să particip inclusiv prin această interpelare", a susţinut Victor Negrescu.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat, sâmbătă, că pentru Bruxelles scandalul Bâstroe nu există.

Întrebată, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă este un arbitru în scandalul Bâstroe, Adina Vălean a explicat că acest scandal nu există la Bruxelles.

"Scandalul Bâstroe nu se vede în niciun fel la Bruxelles, nu există. La Bruxelles nu există, nu, pentru că nu am fost solicitaţi în mod expres", a subliniat Vălean.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cineva minte de ingheata apele!dosarul bastroe e tinut de ue la secret,departe de ochii romanilor!oare de ce?slava ucrainei si politrucilor brucseleji!ROEXIT,cat mai repede!

    Ăștia mint în continuare cu nerușinare de îngheață apele pe Bîstroe și brațul Chilia.

    Ne aflăm în fața unui fapt împlinit, ăia au terminat cu dragarea la peste 7 metri și ei analizează! 

    Alții iau deciziile în locul nostru, dar figurăm ca stat suveran și independent. 

    Executivul european salută dialogul intre Ro si Ukr pe tema asta :))

    Analizați și dialogati în continuare, dar despre pagubele economice ale Ro și despre degradarea Deltei pentru că răul a fost făcut. 

    Incercati sa solicitati informatii despre documentul MOVE.DDG1.B/HR/165005 care se refera la decizia Comisiei referitoare la canalul Bâstroe. Vi se va raspunde : "Ca răspuns la solicitarea dvs., Direcția Generală Mobilitate și Transport consideră că acest document este acoperit de excepția de la dreptul de acces prevăzută la Articolul 4 alineatul (1) litera (a) a treia liniuță din Regulamentul (CE) nr. 1049/2001.

    Într-adevăr, documentul pe care reclamantul urmărește să îl obțină se referă la un subiect sensibil din punct de vedere politic chestiune care implică discuții recente între un stat membru și o țară vecină. 

    Există un risc clar și previzibil ca dezvăluirea unor astfel de informații, având în vedere această sensibilitate, ar putea aduce consecințe dăunătoare climatului de încredere reciprocă dintre cei autoritățile acestei țări și ale Uniunii Europene. Prin urmare, excepția prevăzută la Articolul 4 alineatul (1) litera (a) a treia liniuță din Regulamentul (CE) nr. 1049/2001 se aplică acestui document."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb