VICTOR NEGRESCU: "În 2 ani, 1,5 milioane de lucrători din România vor beneficia de salariul minim european"

S.B.
Politică / 14 septembrie 2022

"În 2 ani, 1,5 milioane de lucrători din România vor beneficia de salariul minim european"

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut o intervenţie în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European pentru a susţine necesitatea implementării cu celeritate a salariului minim european, anunţă europarlamentarul într-un comunicat oficial, potrivit news.ro.

"Avem nevoie de un salariu minim european. Un salariu decent pentru cetăţenii europeni care să le permită acestora să aibă un nivel de trai adecvat. Avem nevoie de o reglementare comună în plan european şi ştim că nu a fost simplu să obţinem acest lucru. Din păcate, au existat guverne, de dreapta în cazul României, care s-au opus salariului minim european, dar astăzi ne bucurăm să vedem că toată lumea susţine acest obiectiv deşi îl respingeau categoric în trecut", a menţionat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a reiterat importanţa adoptării salariului minim european, în special în contextul crizelor multiple şi concomitente pe care le traversează statele membre ale Uniunii Europene. Conform reglementărilor, directiva trebuie aprobată şi implementată în legislaţia naţională în doi ani de la publicarea sa.

"În România, 1,5 milioane de lucrători vor beneficia de această reglementare şi sunt convins că şi la noi în ţară vom reuşi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor şi să implementăm această directivă, cât mai rapid. Totodată, este important să mergem mai departe, să sprijinim şi IMM-urile în acest sens, să ne asigurăm că şi condiţiile de muncă sunt adecvate pentru persoanele care au un venit minim.

În ciuda acestor aspecte, este evident pentru noi că în contextul actual, al inflaţiei şi al creşterii preţurilor, avem nevoie de salarii decente peste tot în Europa şi avem nevoie ca lucrătorii să fie plătiţi similar pentru aceeaşi muncă, oriunde în Europa", a explicat Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

Eurodeputatul Victor Negrescu a iniţiat o petiţie, în urmă cu doi ani, susţinută de peste 20.000 de persoane, pentru un salariu minim european, care a fost semnată, în numele PSD, de preşedintele Marcel Ciolacu, dar şi de reprezentanţii celor mai importante structuri sindicale, şi care a fost depusă la Parlamentul European.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In doi ani,dk lucrurile merg cum merg acuma,Europa va avea 50% someri din actualii angajati.Si chiar de n-ar fi criza provocata de razboi,ar aparea altceva.Mie mi-e greu sa inteleg spre ce ne indreptam.Si mai ales de ce ?Cat despre salariul ala minim european,mai va.Pe de-o parte patronii din Ro sunt cum sant.Pe de alta parte ce ineteres are occidentul ca milioanele de romani calificati,stabiliti acolo,cu contributii la cresterea demografica a lor,sa se intoarca acasa?

    1. Acum șomajul in Romania e sub 3 la sută adică aproape șomaj zero e puțin probabil ca in 2 ani sa fie 50 la sută e nonsens economic evident ca șomajul va exploda in 15-20 de ani datorita robotizării generalizate și măsurilor de climă și evident slaba calificare a generației tinere de azi și a măsurii criminale de a aduce anual in Romania a o sută de mii de imigranți ieftini din lumea a treia,va fi un dezastru social pe care prima dată o vor experimenta tinerii care au acum in jur de 30 de ani nici nu știu ce i așteaptă când vor ajunge la vârsta a doua,cred ca generația mea va fi ultimul care va mai prinde vremuri bune cu somaj minim,daca va fi acum o criza datorită gazelor această criză nu va dura foarte mult e ceva artificial,criza mare incepe cu robotizarea și măsurile de climă, pentru aceste măsuri mai trebuie inca cel puțin 15ani si acest război intarzie ca aceste lucruri să intre în vigoare dar vor veni pe termen mediu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb