Victor Ponta s-a întors în ţară

E.D.
Politică / 8 iulie 2015

Victor Ponta s-a întors în ţară

Actualizare 12:52 Cazanciuc: "Premierul Ponta nu are motive să îşi dea demisia"

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, că, din punctul său de vedere, premierul Victor Ponta nu are motive să îşi dea demisia.

"Nu am vorbit cu premierul Ponta astăzi. Aşa cum v-am spus ultima dată, am vorbit acum câteva zile. Am văzut pe fluxurile de ştiri că s-a întors la Guvern astăzi. Nu pot decât să mă bucur de acest lucru", a declarat miercuri Robert Cazanciuc, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat despre faptul că în spaţiul public se discută despre o eventuală demisie a premierului, Cazanciuc a replicat: "Cum v-am mai spus, din punctul meu de vedere, cred că premierul Ponta nu are motive să îşi dea demisia".

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în calitate de avocat, (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

---

Actualizare 12:11 Ponta îl informează pe preşedinte că din 9 iulie îşi reia activitatea (surse)

Premierul Victor Ponta l-a înştiinţat miercuri în scris pe preşedintele Klaus Iohannis că începând de joi, 9 iulie, îşi va relua activitatea ca prim-ministru, au declarat surse oficiale, potrivit surselor din presă.

"Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim ministru, vă rog să luaţi act, conform legii, de reluarea activităţii mele în Guvern, începând cu data de 09.07.2015. şi de încetarea interimatului în funcţia de prim ministru, potrivit prevederilor art.107 alin 3, teza finală din Constituţia României, republicată", se arată în documentul trimis preşedintelui Klaus Iohannis, semnat de premierul Victor Ponta şi de prim-ministrul interimar Gabriel Oprea.

---

Premierul Victor Ponta s-a întors în ţară, el putând fi văzut miercuri dimineaţa intrând, cu ajutorul cârjelor, în sediul Guvernului.

Victor Ponta plecase în Turcia să se opereze la genunchi pe 12 iunie.

Iniţial, premierul a plecat la Baku, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat după ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia împreună cu premierul turc Recep Erdogan. Zilele următoare au apărut informaţii pe surse că s-a dus în Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informaţia a fost confirmată pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi după operaţie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că s-a operat în afara României pentru a avea "linişte şi odihnă".

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, trei zile mai târziu, că a aflat de plecarea lui Ponta la Baku "pe surse". "Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici să-mi spună «la multi ani», nici să-mi spună că pleacă în Turcia", a afirmat Iohannis.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atribuţiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativă a activităţii Guvernului.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Cine-i va face frectiile la genunchiul stang in perioada urmatoare? 

    1. Iohannis

      Ponta nu are probleme cu genunchiul..... El are probleme cu capul A fost o operatie in Premiera"... Operat omul la cap cu interventie prin genunchi ... Un fel de "cateterism" inventat de turci...si informat prin premierul turc Recep la plecarea lui Ponta dela Baku...

      Iohannis il frectioneaza la ranza. 

    Citesc cu scarba comentariile unor cretini ca Dr. Frectie si Vasile, vad de cateva zile toate canaliile pe n! posturi de televiziune explicand ca Ponta se ascunde, ca a stat intr-un hotel de lux, ca a avut un interes ascuns etc. Ruptura de menisc se opereaza cel mai bine in 48 de ore de la accidentare. Simplu insa inca o data ma scarbeste modul abject in care (pretentios spus) gandesc niste canalii fie ziaristi fie comentatori fie simpli postaci Oameni de rahat, noroc ca nu sunt multi pe Bursa. Duceti-va pe Gandul baieti ca acolo prostia si nemernicia sunt la ele acasa.

    1. La tine n! inseamna factorial sau nu ? Incerc sa determin ce grad de prostie ai prin aplicarea formulei matematice corecte, nu de alta dar la inaltimea nasului de intelectual rasat ce esti nu se poate ajunge decit asa.

      Stoarce-ti o lamaie, face bine, iti trece greata. 

    A pierdut partida si, firesc, increderea cetatenilor. Nu este ce vrea sa para a fi. Ar fi bine sa plece.

    In timp ce Ponta a lipsit, Mos Teaca, auzind el pe undeva sau pe cineva ca economia duduie, a deschis larg baierile pungii altora si da salarii si pensii nesimtite. Dar numai unora, ca asa a invatat el pe la Colegiu Național de Apărare ca este in democratie. Joianus este de acord! 

    1. Chiar daca ar pierde partida, increderea cetatenilor nu a apierdut-o. As vrea sa fie inlocuit Ponta insa nu cu Predoiu.

      care incredere bre deh ? esti bolnav la creierul din genunchi si nu te-ai dus cu ponj-tilica la operatie....

    Oare de ce nu-si ia si un concediu medica? banuiesc ca este la zi cu plata asigrarii de sanatate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb