VICTOR PONTA ŞI PRO ROMÂNIA PROPUN:  4 mai, data repornirii economiei naţionale

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 22 aprilie 2020

Victor Ponta

Victor Ponta

Pro România, formaţiunea politică al cărei preşedinte este fostul premier social-democrat Victor Ponta, susţine că activitatea economică ar trebui reluată la începutul lunii mai şi propune zece măsuri pentru relansarea economică a ţării noastre. Măsurile respective au fost aprobate, ieri, de membrii Biroului Executiv al Pro România şi privesc mai multe domenii de activitate.

În primul rând, liderii formaţiunii politice susţin că activităţile economice trebuie reluate în 4 mai, unităţile de învăţământ trebuie redeschise pe 11 sau 18 mai, iar activităţile sportive, culturale, evenimentele şi activitatea din domeniul HORECA să fie reluate de la 1 iunie.

Conform unui comunicat de presă emis de Pro România, activitatea economică ar trebui repornită cu respectarea restricţiilor medicale (mască, mănuşi şi evitarea activităţilor care încalcă distanţarea socială). Referitor la desfăşurarea activităţii, se propune un program flexibil pentru instituţiile publice şi firmele private, care va păstra cele 40 de ore de activitate săptămânală, dar diferenţiat: program zilnic între orele 8:00 şi 21:00 şi activitate de luni până duminică inclusiv.

Pentru ajutorarea firmelor, Pro România doreşte ca toate creditele acordate prin programul IMM Invest să fie date până pe 15 mai. Liderii formaţiunii politice mai propun adoptarea, până pe 4 mai, a unui program naţional pentru sprijinirea agriculturii şi industriei alimentare, scutirea de impozite şi taxe pe parcursul anului 2020, acordarea de credite cu dobândă subvenţionată de stat şi acordarea unui ajutor de stat pentru completarea salariilor.

În acelaşi document se arată că păstrarea restricţiilor şi a carantinei să fie valabile doar în zonele considerate focar - pe durata determinată de maximum 15 zile (cu posibilitatea prelungirii în cazuri justificate).

Pro România doreşte un program naţional de testare Covid-19 până la data de 11 mai, redefinirea categoriilor vulnerabile din punct de vedere medical şi social şi achiziţionarea de către UNIFARM şi distribuirea (la preţul de achiziţie) până pe 4 mai, a 100 de milioane de măşti şi mănuşi pentru populaţie.

Victor Ponta şi colegii săi de partid mai doresc aprobarea de către Parlament, până pe 15 mai, la propunerea Guvernului, a programului naţional de investiţii în infrastructura mare, cu fixarea de termene de semnare şi demarare a lucrărilor.

În domeniul educaţional, se propune demararea programului de şcoală online/achiziţionarea şi distribuirea de laptopuri cu conectare internet şi cameră pentru toţi elevii, până pe 1 octombrie.

Referitor la acest program, deputatul social-democrat Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, pentru câteva luni, în guvernarea Dăncilă, a atras atenţia că există patru proiecte, în valoare totală de 200 milioane euro, pentru digitalizarea educaţiei naţionale, întocmite în anii 2018 şi 2019, pentru care pot fi accesate fonduri de la Bruxelles prin Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Capital Uman, dar care nu sunt puse în practică de guvernul PNL şi, în special, de Monica Anisie, ministrul Educaţiei Naţionale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Din putul gandirii:

    Poantă, fost ucenic a lui nea Nelu: cate un laptop pentru fiecare elev.

    A uitat sa precizeze că vor fi atașate si instrucțiuni pentru puradei, in sensul să nu încerce să le mănâncă că nu e pentru papa. 

    1. Ce fain e in politica asta sa atai pe margine si sa dai indicatii.Dk iese ne asumam.Dk nu iese:Noi v-am spus sa aveti grija cum implementati ideea.Ea era buna in sine dar...

      A mon avis ( ca suntem intre cunoscatori ),nenea ponta asta ar merita un picior in c.r si un singur vot.Al lui.Hai doua ca-l voteaza si doamna.Cine l-o fi oprit sa faca toate atea cand putea ?

      A da.Statul ala paralel. 

    Singura preocupare a lui puie e sa treaca de 5% la viitoarele parlamentare. Trebuie sa recunoastem insa ca textele sale au o oarecare logica.

    1. asa este

      ce inseamna sa fii vizionar...):)! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb