Într-un moment senzaţional pentru lumea juridică din România, firma de avocaţi DT Lawyers (Drăgoi Tufler şi Asociaţii) a obţinut anularea definitivă a unei proceduri de executare silită demarate împotriva Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru suma incredibilă de 135 miliarde euro.
Decizia a venit după o bătălie judiciară îndelungată şi complexă, marcând o victorie importantă pentru echipa de avocaţi condusă de Valentin Drăgoi şi Lucian Tufler. Această hotărâre a fost emisă în contextul unei executări silite incuviinţate împotriva A.A.A.S. de către BEJ Bran Cristian, preşedintele Camerei Executorilor Judecătoreşti.
În cererea de executare silită, suma impresionantă de 135 miliarde euro a fost solicitată, atrăgând atenţia asupra unei potenţiale pagube semnificative aduse instituţiei aflate sub coordonarea Ministerului Economiei.
Evenimentul este unic nu doar prin cuantumul sumei implicate, ci şi prin complexitatea juridică a speţei. Litigiul a implicat interpretarea şi aplicarea unor prevederi legale vechi, inclusiv ale Codului Civil Cuza şi ale Legii Cambiei din perioada interbelică. Echipa DT Lawyers a abordat cu succes aceste aspecte, evidenţiind erorile judiciare şi obţinând anularea executării silite.
O decizie importantă a instanţei a fost fundamentată pe lipsa de identitate dintre subiecţii raportului cambial şi cei ai executării silite. De asemenea, s-a subliniat nulitatea titlului executoriu, având în vedere lipsa de implicare a Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului în raportul cambial.
În contextul acestei victorii judiciare, se reiterează necesitatea unei examinări atente şi reale a cererilor de încuviinţare a executării silite pentru a evita consecinţe grave generate de astfel de demersuri, a căror legalitate poate fi pusă la îndoială.
Reprezentanţii DT Lawyers au subliniat că această victorie este crucială pentru protejarea instituţiei şi pentru asigurarea corectei aplicări a dispoziţiilor de drept material şi procedural. Echipa de avocaţi, coordonată de Valentin Drăgoi şi formată din Lucian Tufler şi Irina Lungu, a fost elogiată pentru expertiza şi abilităţile demonstrate în acest litigiu de amploare.
Această hotărâre pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia a VI-a civilă, în data de 22.12.2023, a respins apelul formulat împotriva deciziei instanţei de fond, marcând astfel definitivarea soluţiei de anulare a executării silite. Echipa DT Lawyers salută această decizie, considerând-o un precedent important în domeniul executărilor silite de amploare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2023, 21:06)
mama … suma era ca medie 1 an de munca pe venituri medii spre pinime a 19 mil de locuitori…
dar la 6 mil activi (angajati firme mici si pfeauri plus minus rotunjit) 22500 mii euro net…
peste si venitul mediu net pe an… 1 si cv ani de munca a a productivitatii totale a tarii…
mega plata din pib produs.
bine ca au fost rezolvate..
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2023, 21:09)
unii “sacali” nu fac calucului la pibul net produs a populatiei mincitoare inainte sa vina cu pretentii de “tunuri”.
va dati seama ca amaraciune mare cenea pe capul populatiei?! in taxari si altele ca sa se plateasca o asa incercare de tun?!
de fiecare data.. tot ce se pretinde la plata sau incercari de tunuri prin credite sau alte forme ce se eschiveaza (sau risc de eschivare) la plati ori incercari de pretentii despagibir deplasate.. trebuiesc mereu raportate la net income a populatiei per an.
s c c r e t
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2023, 23:21)
Doamne, ce petarda de presa!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de MAKE în data de 23.12.2023, 23:27)
Prietene, daca era petarda nu aparea la BURSA, (care, de altfel, are prioritatea asupra acestei stiri).
Dar, daca este vreo petarda, aceea as spune ca este comentariul tau, bazat pe nimic.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de IO în data de 24.12.2023, 11:03)
Bun rezultat, din articol eu am reținut o idee, zic eu importantă, despre faptul că cererile de executare să fie atent analizate și aș adăuga, indiferent de marimea valorii de executat. Poate ar fi bine ca și denumirea de executor să fie schimbată, sună cam medieval.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Teo în data de 24.12.2023, 11:11)
O știre privind anularea unei executări silite de 135 miliarde euro nu e o petardă. Ar fi o știre chiar și ptr bursa americana
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Nimic glorios în data de 24.12.2023, 12:16)
Bursa are prioritate? Exclusivitate mestere Make
2.5. Nimicule glorios (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de MAKE în data de 24.12.2023, 12:36)
Alt prieten.
Ma invata.
Mestere, exclusivitatea de presa asupra unei sentinte judecatoresti este imposibila.
Tocmai m-ai invatat o aberatie!
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de Megaanonim în data de 24.12.2023, 15:08)
Bine punctat ca in privinta verificarii suma nu conteaza
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.12.2023, 17:17)
Corect. Bine ca mai sunt si cazuri cand statul se apara. Ca de regula in litigiile pe sume mari statul pierde. Felicitari casei de avocatura. Ar trebui statul roman sa se apeleze mai des la astfel de avocati.
3. Hotie reglementata
(mesaj trimis de Nimic glorios în data de 24.12.2023, 12:15)
Cine executa AAAS si de ce juristii institutiei nu au fost in stare sa se apere. Nu cumva e o smecherie la mijloc?
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.12.2023, 12:40)
Fooooaaaarte istet!
Nu cumva e o smecherie la mijloc?
Oh, nu-mi trecuse prin minte!
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Ion în data de 24.12.2023, 15:10)
Buna ziua
Ar putea fi un alt tun al unor " baieti destepti " ( eu prefer infractori ) gandindu - ne numai la 1% din suma sa revina avocatilor, adica 1,35 mld €. Vorba ceea bistari adevarati neicusorule. Cadou de Craciun
In rest numai de bine.