Videanu: Piaţa de capital poate stimula cel mai bine creşterea economică

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2010

Proiectul Hotărârii de Guvern care vizează valorificarea pachetului de acţiuni de la "Petrom" "este aproape pregătit", potrivit lui Adriean Videanu, ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri. Domnia sa a precizat că intrarea proiectului în şedinţa de guvern "comportă o decizie politică". În prezent, se stabilesc priorităţile ieşirii pe piaţa de capital. "Cred că piaţa de capital poate fi cel mai important instrument de stimulare a creşterii economice. Memorandumul care a fost aprobat în Guvern, pe această temă, vizează vânzarea de participaţii minoritare la < Petrom >, < Transgaz >, < Transelectrica >, < Oil Terminal > şi < Competo >, menţinând pachetul majoritar, acolo unde deţinem o parte majoritară din capital, cum este cazul la < Transelectrica > sau < Transgaz >", a declarat, ieri, ministrul de resort. Domnia sa a adăugat că un eveniment important pentru Bursa de Valori Bucureşti poate fi listarea "Romgaz". (EMILIA OLESCU)

Videanu: "În câteva luni am putea finaliza procedura pentru vânzarea "Enel" şi "E.ON"

Reprezentanţii Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) se află în discuţii avansate cu "Enel" şi E.ON pentru vânzarea acţiunilor pe care "Electrica" le deţine la aceste două grupuri, potrivit ministrului de resort, Adriean Videanu, care a afirmat: "Probabil că în două-trei luni vom definitiva procesul de exercitare a dreptului de vânzare".

Domnia sa a mai precizat, ieri, că preşedintele grupului rus "Gazprom", Alexei Miller, va efectua, în toamnă, o vizită la Bucureşti, pentru continuarea discuţiilor privind o serie de proiecte energetice cu autorităţile române. Referindu-se la faptul că ţara noastră va participa la realizarea proiectului pentru gazoductul "South Stream", ministrul Videanu a declarat, luna trecută, că societatea "Gazprom" va primi, în august, datele privind studiul de fezabilitate, din partea autorităţilor române.

Tot ieri, Adriean Videanu a precizat că autorităţile caută soluţii pentru ca segmentul categoriilor sociale cu venituri mici să nu aibă prea mult de suferit din cauza preţului la gaze: "Gândim soluţii ca în această perioadă să putem ajuta pe cât mai mulţi, în special pe cei cu venituri mici".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca dl. Videanu reuseste sa puna in practica la termenul prognozat aceste initiative nu-mi ramane decat sa felicit pe dl. Ministru si echipa domniei sale. Rugaminte: o comunicare mai buna a unor astfel de initiative ministeriale ar putera ciontribui la o mai buna intelegere din partea publicului a aspectelor economice pozitive caci de cele negative de tip "realitatea tv" sau "antena" ,cu sinceritate, ne-am cam saturat. Precizez ca nu sunt implicat politic in nici un partid si nici nu simpatizez cu cineva. Sunt doar o persoana implicata economic care stie ce influenta dezastruoasa pot avea niste interese antiromanesti promovate de o parte a mas-mediei romanesti. Pe cand obligativitatea LEGALA in multe tari de a da pe post informatii pozitive si negative in proportie pe cat posibil egala?

    Eu personal m-am saturat de toti, ai uitati sa-l adaugi pe Nasu de la B1... e de vis (asta daca nu esti PDL-ist mascat, Mariane :) ). Nu exista o parte a mass media... din cauza foamei toti sunt susceptibili de pup in c**ism. Sper sa se tina de proiect, cu listarile astea, pentru ca planuri au mai fost si in trecut.. si degeaba. Nu mai zic de planul de listare a cate 5% din nu stiu ce administratii portuare (=bataie de joc - si lipsa de gandire)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb