Vifrana vrea să-şi majoreze capitalul cu 1,3 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 mai

Vifrana vrea să-şi majoreze capitalul cu 1,3 milioane lei

English Version

Conducerea producătorului de vin ecologic ecologic Vifrana a convocat acţionarii, pentru data de 25 iunie, cu propunerea majorării capitalului companiei cu suma de până la 1,3 milioane de lei, conform unui raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea implică emisiunea a cel mult 6,64 milioane de acţiuni noi, la valoarea nominală de 0,2 lei pe titlu, în două faze.

În prima etapă titlurile noi vor fi oferite spre subscriere în baza exercitării drepturilor de preferinţă al celor ce vor fi acţionari Vifrana în data de înregistrare, ce este propusă pentru 12 iulie. "Perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă va fi de 31 de zile şi va fi stabilită prin Prospectul de ofertă aferent operaţiunii de majorare a capitalului social, în forma în care acesta va fi aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară", se arată în raport.

Drepturile de preferinţă nu vor fi tranzacţionabile, fiecare acţionar urmând să primească un număr de drepturi de preferinţă egal cu numărul de acţiuni deţinute la data de înregistrare. La 100 de drepturi de referinţă deţinute un acţionar va putea să subscrie 13 titluri noi, după cum reiese din documentele companiei de la BVB.

Într-o a doua etapă a majorării capitalului social, acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă de exercitare a drepturilor de preferinţă vor fi ofertate în cadrul unui plasament privat, se menţionează în convocator.

"Majorarea capitalului social are drept scop obţinerea de fonduri pentru finanţarea activităţii curente a societăţii", se arată în raportul de la BVB.

Anul trecut, producătorul de vinuri a avut venituri din exploatare de 9,5 milioane lei, cu 1% sub cele din 2023 şi o pierdere de 0,38 milioane lei, mai mică decât cea din anul anterior, de 0,56 milioane lei.

Ieri, la ora 16:30, acţiunile companiei ce sunt listate în Piaţa AeRO a BVB, se tranzacţionau la preţul de 0,154 lei.

Vasile şi Eugenia Frâncu deţin 61% din Vifrana, companie a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 7,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dar care este justificarea pentru ca drepturile de preferinta sa nu fie tranzactionabile ?

    1. Ca sa tina actionarii captivi, sa ii oblige sa subscrie oarecum. Pe piata pretul e 0.15, mult sub valoarea nominala de 0.2. De ce ai subscrie cand poti lua mai ieftin din piata ?

    subscrieti ca doar asa se mai evita falimentul

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb