VIG a revenit pe profit anul trecut, în ţara noastră

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 aprilie 2015

VIG a revenit pe profit anul trecut, în ţara noastră

Peter Hagen: "Vienna Insurance Group beneficiază de pe urma expansiunii în regiunea ECE"

VIG va continua să urmeze o strategie de investiţii conservatoare, care ia în considerare riscurile, şi nu are nicio intenţie să majoreze venitul prin realizarea unor investiţii mai riscante în viitor

Vienna Insurance Group (VIG), companie care controlează Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat, anul trecut, un profit înainte de taxe de 6,1 milioane de euro în România, revenind astfel pe profit, după ce în 2013 grupul austriac a consemnat o pierdere de 98,7 milioane de euro.

Potrivit oficialilor companiei, procesul de restructurare aflat în derulare şi ameliorarea recentă a condiţiilor de piaţă au determinat revenirea Vienna Insurance Group pe profit în România. VIG a anticipat că restructurarea portofoliului orientată către sustenabilitate va determina reducerea primelor. Cu toate acestea, VIG are o cotă de piaţă de 19,5%, în România. Deşi rata netă combinată s-a redus drastic, aceasta continuă să se situeze peste nivelul de referinţă de 100%.

Primele brute subscrise în România de VIG au scăzut anul trecut cu 6,1%, de la 361,8 milioane de euro în 2013 la 339,7 milioane de euro. Primele subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă au coborât, potrivit Mediafax, cu 12,1%, de la 61,8 milioane de euro la 54,4 milioane de euro, în timp ce declinul înregistrat pe piaţa asigurărilor pentru daune şi accidente a fost de 4,9%, de la 300 milioane de euro la 285,3 milioane de euro.

9,1 miliarde de euro prime brute subscrise, la nivelul grupului

Vienna Insurance Group, principalul grup de pe piaţa asigurărilor în Austria şi în regiunea Europa Centrală şi de Est (ECE), a subscris prime de 9,1 miliarde euro, în contextul dificil al anului financiar 2014.

Ajustat la efectele de curs valutar, avansul primelor s-a situat la 0,9% şi a fost înregistrat în pofida continuării reducerii portofoliului de poliţe pe termen scurt cu achitare la scadenţă în Polonia şi diminuării portofoliilor din Italia şi România, pe fondul măsurilor de optimizare, arată un comunicat al companiei.

Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group, a declarat: "Vienna Insurance Group beneficiază de pe urma expansiunii în regiunea ECE. Companiile grupului din această regiune au generat aproape două treimi din rezultatul obţinut de grup în 2014".

Rezultatul financiar de 1,1 miliarde euro obţinut de grup a fost diminuat de amortizarea obligaţiunilor Hypo Alpe Adria/Heta şi de efectele iniţiale ale mediului actual, caracterizat de dobânzi reduse. Investiţiile Vienna Insurance Group (inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar) au însumat 31,1 miliarde euro la finalul anului financiar 2014, în creştere cu 4,5%.

Vienna Insurance Group şi-a majorat profitul (înainte de impozitare) cu 46%, la 518,4 milioane euro, contribuţia regiunii ECE la profit crescând la 64%.

Oficialii companiei au în vedere majorarea dividendului cu 0,1 euro, la 1,4 euro per acţiune.

Vienna Insurance Group îşi menţine obiectivul declarat de a obţine o creştere mai rapidă decât piaţa. Conducerea estimează că actualul mediu caracterizat de dobânzi reduse, va determina o diminuare a rezultatului financiar comun în 2015, care, din informaţiile disponibile în acest moment, nu va fi compensat de o altă creştere a subscrierilor, se mai arată în comunicat. Vienna Insurance Group va continua să urmeze o strategie de investiţii conservatoare, care ia în considerare riscurile, şi nu are nicio intenţie să majoreze venitul din investiţii prin realizarea unor investiţii mai riscante în viitor.

Republica Cehă este cea mai mare piaţă din ECE pentru VIG

Companiile Vienna Insurance Group deţin o cotă de piaţă de circa 24%, în Austria. Valoarea primelor subscrise în Austria se situează la 4,1 miliarde euro. După ajustarea la operaţiunile din Italia ale Donau Versicherung, segmentul daune/accidente a înregistrat o creştere de 3,6%.

Wiener Städtische a raportat o creştere de 5,3% a primelor pe segmentul de asigurări de viaţă, precum şi o majorare de 3,8% pe segmentul daune/accidente.

În Republica Cehă, VIG a obţinut cel mai mare profit (înainte de impozitare) dintre companiile grupului, de 178 milioane euro. Polonia (+9,8%), Slovacia (+7,6%) şi regiunea Alte Pieţe (+5,4%) au înregistrat profituri record în 2014.

Primele subscrise în Republica Cehă au crescut cu 1,3%, exprimat în moneda locală. Cu o contribuţie de 18,7% la primele subscrise de întreg grupul, Republica Cehă este cea mai mare piaţă din ECE pentru VIG. Companiile grupului ocupă primul loc pe piaţa asigurărilor din Republica Cehă, cu o cotă de piaţă cumulată de 33,7%. Mai mult, rata netă combinată s-a redus şi mai mult, la un nivel minim istoric de 86,2%.

Companiile VIG din Slovacia au continuat să se concentreze pe profitabilitate în anul financiar 2014. Profitul (înainte de impozitare) a crescut semnificativ, cu 7,6%, iar rata netă combinată a scăzut la nivelul de 91,3%. VIG are o cotă de piaţă de 33,6%, în Slovacia.

Vienna Insurance Group a înregistrat o majorare de 7,9% pe piaţa din Polonia, după ajustarea la operaţiunile cu poliţe pe termen scurt cu achitare la scadenţă.

Politica de subscriere prudent orientată spre profit a Vienna Insurance Group a determinat o creştere de două cifre a primelor şi pe alte pieţe, respectiv de 14,5% exprimată în moneda locală. Majorări au fost înregistrate în Ţările Baltice (+22,8%), Ungaria (+15,6%) şi Albania (+40,4%). De asemenea, VIG a înregistrat în regiunea "Alte Pieţe" un profit record (înainte de impozitare) de 51,7 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb