Fostul ministrul liberal al muncii, Violeta Alexandru, cere ca bazele de date din sistemul public, cele care conţin date cheie pentru livrarea unui serviciu public, să poată fi accesate, printr-o interfaţă, de către toţi funcţionarii publici desemnaţi în acest sens, indiferent de instituţia care le deţine respectiv indiferent de instituţia publică în care lucrează, transmite HotNews.ro.
Aceasta motivează că toţi sunt funcţionari publici şi nu există diferenţă de responsabilitate.
"De ce când accesezi servicii publice din sănătate sau privind transportul public, trebuie să aduci dovezi, hârtii peste hârtii, ca şi cum datele tale nu se regasesc deja în sistemele informatice ale instituţiilor publice? M-am ocupat de acest lucru la Ministerul Muncii, cât am putut, cu multe alte urgenţe în faţă. Problema e dincolo de uşa Ministerului. Între instituţii. În orice caz, orice fac, tot aici ajung. Aşa că m-am tot gândit care să fie soluţia, la nivelul întregului sistem. Dacă nu o găsim şi dacă nu mişcăm lucrurile tot aici vom fi în 10 ani.", scrie Violeta Alexandru pe pagina ei de Facebook.
Şefa liberalilor bucureşteni spune că nu mai crede acum în posibilitatea de a interconecta bazele de date ale instituţiilor publice pentru că, tehnic, fiecare instituţie are tipul ei de platformă, fiecare cu achiziţia ei, cu propriul caiet de sarcini şi specificaţii tehnice, notează sursa citată.
"Cred că va funcţiona mai repede următoarea soluţie. Funcţionarii, pe care îi consider responsabili, trebuie să poată să acceseze informaţiile/datele gestionate în sistemul public, indiferent de instituţia care le deţine. Dacă nu prin access direct în toate amănuntele unei baze de date măcar printr-o interfaţă care să redea, fiecărei instituţii, acces la datele esenţiale ale alteia. De exemplu cum se întâmplă acum cu PatrimVen. Deci #sepoate şi nu s-a întâmplat nicio tragedie. Cum băncile au acum acces la datele ANAF.", mai spune acesta.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2021, 08:23)
Bye- bye intimitate! Hackerii au acces usor la datele tale. Oricum o faceau prin conturile Google si Facebook, prin fisele de completat publicate de banci pe Internet s.a.m.d.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2021, 10:10)
Nu doar de functionarii publici, sa fie accesate si de rusi si de oricare doreste, sa nu fie discriminare.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2021, 10:10)
Nu doar de functionarii publici, sa fie accesate si de rusi si de oricare doreste, sa nu fie discriminare.
4. Game over
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2021, 13:57)
> Funcţionarii, pe care îi consider responsabili
Doamne fereste! Persoane mai periculoase sa aiba acces neingradit la toate datele omului nici nu exista!
> Cum băncile au acum acces la datele ANAF.
Huh?
> "Aşa că m-am tot gândit care să fie soluţia, la nivelul întregului sistem..."
Solutia e ca orice hartie emisa sa poate fi emisa obligatoriu si in format digital ca PDF (sau ceva) semnat digital de institutie. Documentul fizic si digital sa aiba un cod (QR) de verificare. Acest cod sa poata fi verificat incrucisat -- altfel spus: atat e nevoie sa vada birocratul, daca documentul e corect.
5. Cum băncile ???
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2021, 17:55)
Diferența între ,, STAT " și PRIVAT D-na ultra VIOLETA e de la CER la planeta PĂMÂNT. DIGITALIZARE = ȚUHAUS .