VIORICA DĂNCILĂ:  "În viitorul cabinet vor fi şi nume noi, dar şi miniştri din vechiul Executiv"

V.D
Politică / 26 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Actualizare 11:41 Dragnea: "Nu cred că va fi niciun ministru cu probleme de integritate"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, la începutul şedinţei Comitetului Executiv al PSD în care va fi stabilită componenţa noului guvern, că nu crede că în Guvern se va regăsi vreo persoană cu probleme de integritate.

Întrebat despre Rovana Plumb, propusă pentru postul de vicepremier, Dragnea a răspuns: "Dar ce problemă are?", potrivit News.ro.

Dragnea a spus că au fost consultări cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, că unele propuneri ale acestora au fost acceptate şi că există două-trei ministere pentru care sunt mai multe propuneri, urmând să se voteze nominal pentru fiecare.

Acesta a afirmat: "Acum le girez şi eu (propunerile de minişti - n.r.), au fost consultări cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar unele propuneri nu au fost acceptate de doamna Viorica Dăncilă. S-ar putea să fie două-trei domenii cu mai multe opţiuni şi se va tranşa prin vot. Va fi vot nominal pentru fiecare propunere", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă i-a trimis aceste propuneri preşedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a spus că nu, pentru că nu îi putea trimite "o listă cu opţiuni".

Întrebat cum comentează cazul Rovanei Plumb, Dragnea a răspuns: "Dar Rovana Plumb ce probleme are? Din moment ce a fost respinsă (solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale- nr.) înseamna că nu mai are niciun fel de calitate (în dosarul Belina)".

(A.C)

----------

Din noul Guvern vor face parte atât oameni noi, cât şi miniştri din vechiul executiv, a declarat astăzi premierul desemnat Viorica Dăncilă, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Am participat la analiza propunerilor viitorului cabinet PSD-ALDE. Am evaluat propunerile. Acestea vor fi supuse votului în partid. Vă pot spune doar că sunt şi nume noi, dar sunt şi miniştri din vechiul guvern", a declarat Viorica Dăncilă la intrarea în sediul PSD.

Ea a afirmat că va participa şi la reuniunea ALDE, adăugând că trebuie să acorde mai mult timp de discuţii coaliţiei de guvernare.

Întrebată ce părere are despre posibila ocupare a unor funcţii în Guvern de către persoanele considerate cu probleme penale, Viorica Dăncilă a spus că nu se poate pronunţa în calitate de premier, pentru că nu ocupă încă această funcţie.

"În acest moment eu sunt propunerea coaliţiei majoritare pentru funcţia de premier, domnul preşedinte Iohannis a făcut desemnarea către Parlament, nu pot să vă dau acum declaraţii ca prim-ministru, în condiţiile în care încă nu sunt prim-ministru. După ce voi vorbi despre viziunea mea, planurile mele economice, luni în Parlament, voi vorbi şi despre acest aspect", a spus premierul desemnat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb