VIRGIL POPESCU: "OMV nu poate vinde acţiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român"

G.B
Piaţa de Capital / 2 august 2021

Virgil Popescu

Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu anunţă că OMV nu poate vinde acţiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român.

"Din pacate, lansarea unor zvonuri pare că s-a transformat în strategie politică şi "acţiune de diplomaţie superficială". Pentru că se lansează tot felul de scenarii cu privire la Petrom şi "preluarea de către Gazprom" fac o serie de precizari: OMV nu poate vinde acţiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român.", a scris Virgil Popescu pe pagina oficială de Facebook.

Ministrul a precizat că nu are astfel de informaţi

"Le consider speculaţii şi sunt fără temei. Anul trecut, eram ministrul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri şi am promovat în Guvern, în februarie 2020 dacă nu mă înşel, o ordonanţă de urgenţă care a fost aprobată anul acesta de Parlament şi este deja lege prin care transpuneam un ultim articol din directiva petrolului, cum îi spunem noi, un articol ce nu a fost transpus în legislaţia românească.

Practic, acest articol spune că, pe motive de securitate naţională, un stat membru poate refuza acordarea unor concesiuni de explorare/exploatare de hidrocarburi, atât petrol, cât şi gaze naturale. Asta înseamnă că statul român poate oricând, pe motive de securitate naţională, să nu fie de acord cu orice tranzacţie. Şi nu vorbim doar de Petrom. Vorbim de orice altă tranzacţie unde vorbim de acorduri petroliere, care înseamnă atât petrol, cât şi gaze naturale", a mai spus Virgil Popescu.

Ministrul a mai precizat că "nu se pot înstrăina nici direct, nici indirect, nici acţiunile din spatele unor companii, adică să cedezi controlul unei companii care deţine la rândul ei acorduri petroliere. Şi asta e stipulat în lege. Nu se poate face decât cu acordul statului român, iar statul român poate să refuze pe motiv de securitate naţionala. Securitatea nationala nu este negociabila, iar securitatea energetica este o parte importanta din aceasta!"

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. fix ce ziceam eu intr-un comentariu acum ceva timp ...

    pe ;amga argumente de strategie nationala de securitate energetica... eu as mai aminti si ... dreptul preemptiv al statului roman fata de Petrom .... ca cine stie? poate chiar se poate 

    1. cum ar fi sa preia statul roman petrom si apoi sa inceapa sa scoata gaze din marea neagra?

      nu o fi misto? 

      Asa e , ar putea fura ca ininte

      iarta-mi rationamentul....

      dar intr-o companie la stat fura ai nostri si capitalul tinde sa ramana in Romania (fie pe canal legal sau ilegal, corupt) 

      cand compania e cu capital strain TOT PROFITUL CURGE CATRE ALTE STATE , DECI E FURT DE RESURSE IN FORMA LEGALA, CU ACTE IN REGULA!  

      cum o fi mai bine draguta?

      Draguta, vezi ca-ti dai singur cu normele de drept in cap. Mai pune si tu mana pe carte!

      Nu vezi ca e comunist, psd-ist sau ce o fi treaba lui,oricum o da la furat intruna,vai de scoala lui,nu cunoaste capitalismul care e cam feroce peste tot in lume.

      Draguta gagauta dividende ai luat de la omv-snp? Dar de la SNP PETROM al nostru doar pierderi ne raportau ISTETULE !!!

    " am promovat în Guvern, în februarie 2020 dacă nu mă înşel, o ordonanţă de urgenţă care a fost aprobată anul acesta de Parlament şi este deja lege ".

    Domnule ministru, dom' Popescu, nea Virgilica, asta-i exprimare de ministru? Zi domne numarul legii shi cand a aparut in M.Of., nu poveshti ca O. Ug., ca daca nu ma inshel, poate te(ne) insheli! Mai terminatzi cu exprimarile astea de piatza! 

    1. Tot ministri din actuala majoritate,ne vor lamuri cat de benefica va fi,pentru Romania ,vanzarea SNP rusilor.Voi nu realizati in ce tara si in ce lume traiti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb