Voestalpine amână decizia pentru noua oţelărie de la Marea Neagră

Andreea Arăboaei
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 octombrie 2008

Voestalpine amână decizia pentru noua oţelărie de la Marea Neagră

Criza financiară internaţională şi posibilitatea modificării standardelor de protecţie a mediului de către Uniunea Europeană au determinat compania austriacă "Voestalpine" să amâne pentru anul 2009 decizia privind construcţia unui combinat siderurgic la Marea Neagră, potrivit unui comunicat al companiei. Locaţia investiţiei ar fi trebuit să fie stabilită până la la finalul anului 2008, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor "Voestalpine".

"Ca urmare a situaţiei critice a pieţelor financiare şi, implicit, a incertitudinii cu privire la evoluţia viitoare a economiei mondiale, decizia referitoare la proiectul de extindere, planificată iniţial pentru decembrie 2008, va fi amânată pentru anul 2009", au declarat reprezentanţii companiei. Ei au adăugat că o decizie în viitorul apropiat se dovedeşte nejus­tificată, având în vedere hotărârea Parlamentului European cu privire la standardele de protecţie a mediului înconjurător, ce se dovedesc a fi foarte stricte la nivel european în domeniul industrial. Totuşi, comunicatul mai informează că evaluările preliminare în vederea unei decizii rămân neschimbate.

Începând cu vara anului 2007, grupul "Voestalpine" evaluează posibilitatea unei investiţii greenfield într-o nouă fabrică de produse din oţel plat în zona Mării Negre, pentru care se află în competiţie patru ţări: România, Bulgaria, Ucraina şi Turcia.

În cadrul întâlnirilor de la Bruxelles în vederea soluţionării crizei financiare, oficialii UE şi-au propus să ajungă, până în luna decembrie, la un acord politic privind o serie de măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, astfel încât, în 2020, să se înregistreze o scădere cu 20% a acestor emisii faţă de anul 1990, potrivit Agerpres.

Premierul Călin Popescu - Tăriceanu a avertizat ieri, la Bruxelles, că efectele crizei economice vor începe să se simtă inclusiv în ţara noastră, în contextul în care investiţia "Voestalpine" se va amâna pentru 2009. "Acesta este primul element care va apărea în mod pregnant în legătură cu o serie de proiecte investiţionale importante şi, de aceea, este firesc ca în momentul de faţă tot ceea ce înseamnă chestiuni economice în ţara noastră să fie abordate cu prudenţă corespunzătoare", a adăugat premierul. Domnia sa a adăugat că, în momentul de faţă, nu există doar o criză financiară, aceasta transpunându-se în elemente din ce în ce mai concrete de criză economică mondială, care nu va afecta, în opinia sa, doar un număr de state, ci toate ţările de pe glob.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb