Volodimir Zelenski le prezintă ucrainenilor rezultatele turneului său european şi spune că a obţinut "semnale bune"

G.D.
Internaţional / 11 februarie 2023

Volodimir Zelenski le prezintă ucrainenilor rezultatele turneului său european şi spune că a obţinut "semnale bune"

Preşedintele Volodimir Zelenski, care miercuri şi joi a fost într-un mini-turneu european ce l-a dus la Londra, Paris şi Bruxelles - unde a avut ocazia să-i întâlnească pe toţi liderii celor 27 de ţări UE, le-a spus ieri ucrainenilor că a obţinut "acorduri foarte importante" şi a primit "semnale bune" în ceea ce priveşte "noile opţiuni de apărare" pe care le are Ucraina, dar în legătură cu avioanele de luptă a recunoscut că "mai este de lucru" până a le putea obţine, informează News.ro.

"În unele privinţe, a fost o săptămână foarte grea, dar cu siguranţă una foarte semnificativă", a spus Zelenski în mesajul video adresat ieri seara..

"Azi a avut loc o nouă reuniune a Statului Major. Situaţia de pe linia frontului a fost examinată în detaliu, în special în regiunea Doneţk -Bahmut şi în alte puncte fierbinţi. Sunt zone dificile. La şedinţa Statului Major am analizat situaţia cu aprovizionarea cu arme, situaţia generală cu apărarea statului", a spus preşedintele ucrainean.

El a anunţat că Kievul se pregăteşte deja pentru o nouă reuniune în format Ramstein, un grup de contact în materie de apărare al ţărilor care ajută Ucraina. "Am vorbit despre aceasta, despre noile opţiuni de apărare pe care ar trebui să le deschidem pentru Ucraina împreună cu partenerii noştri", a spus Zelenski.

El a menţionat apoi maratonul său diplomatic. Tema principală a discuţiilor a fost armamentul: "Londra, Paris, Bruxelles - peste tot în aceste zile am vorbit despre cum să ne consolidăm trupele. Există acorduri foarte importante şi am primit semnale bune", a declarat Zelenski. "Acest lucru este valabil atât pentru rachete cu rază lungă de acţiune şi tancuri, cât şi pentru următorul nivel al cooperării noastre - avioane de luptă", a adăugat Zelenski. "Dar mai trebuie să lucrăm în continuare la acest aspect", a recunoscut el referindu-se la avioane.

"Am fost foarte încântat să aud şi să văd că băieţii noştri din Marea Britanie învaţă rapid să conducă tancuri Challenger. Am fost foarte fericit să văd cât de dornici sunt britanicii ca noi să câştigăm. Toate acestea ne inspiră. Sunt recunoscător prim-ministrului, parlamentului britanic şi tuturor britanicilor. Şi, bineînţeles, Majestăţii Sale Regele", a continuat Zelenski.

El a menţionat şi întâlnirea pe care a avut-o în Franţa cu preşedintele Emmanuel Macron şi cu cancelarul Olaf Scholz. Dacă despre liderul francez a declarat într-un interviu recent că "s-a schimbat" în atitudinea sa faţă de Rusia, despre Olaf Scholz a dezvăluit într-un alt interviu că trebuie să facă eforturi constante pentru a-l convinge să ajute Ucraina şi că are cu Berlinul o relaţie "cu suişuri şi coborâşuri".

"În Franţa a avut loc o întâlnire fundamentală cu preşedintele Macron şi cancelarul Scholz. Noi trei am avut o discuţie şi a fost o conversaţie onestă. Ar fi incorect să dezvăluim detaliile sale, dar putem spune că ne-am auzit reciproc. Franţa - Ucraina, Germania - Ucraina. Partenerii au auzit poziţia noastră, argumentele noastre. Va exista mai mult sprijin şi îi mulţumesc domnului preşedinte şi tuturor francezilor, domnului cancelar şi tuturor germanilor pentru asta. Se simte că există înţelegerea faptului că protecţia Ucrainei înseamnă protecţia intereselor şi a partenerilor noştri", a declarat Zelenski.

El a mai spus că la Bruxelles a avut negocieri cu liderii UE nu numai în cadrul Consiliului European, ci şi în cadrul unor reuniuni ad-hoc care au avut loc după summit. "În general, m-am întâlnit cu toţi liderii Uniunii Europene. Iar acum, sarcina noastră comună este să luăm tot ceea ce am discutat şi am convenit şi să transformăm în rezultate concrete, în documente concrete şi în noi linii de cooperare concrete", a punctat Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Premierul UK i-a transmis ca pregatirea pilotilor dureaza 35 luni.

    1. Iar ministrul apararii Wallace le-a spus ca pregatirea mecanicilor este si mai importanta, si dureaza si mai mult.

      ""Without a pit crew, a Formula One car basically can't start and it certainly can't last more than a few laps. When you start doing high-end, sophisticated weapons like fighter jets, there's a pit crew that comes along with it, and we have to ask questions about that as well." 

      ii bate apropouri lui putin

      Zici ca ii da termen de 35 de luni lui Putin sa termine razboiul.... ok, este un termen rezonabil, sa ne grabim incet si sa facem totul metodic.

    Ne-am plictisit de actoras,mai lasati-ne in pace,

    nu ajunge ca ne goleste buzunarele,

    si nervii nostri trebuie distrusi ?! 

    1. mai lasati-ne in pace,

      plictisiti de moarte 

      totusi faceti un efort  

      sa acuzati 

      si sa va victimizati ?!

      Și COVID s a întins pe cățiva ani,pănă a ieșit lumea în stradă,inclusiv în China.Oamenii pot fi asupriți,manipulați dar nu pentru totdeauna....reclama actorului Zelenski se va stinge într o zi.

    MARTA HURTADO comisar al drepturilor omului,de la ONU sustine ca imaginile care prezinta prizonieri rusi cum sunt executati criminal de trupele lui Zelenski sunt autentice

    1. o mica diversiune de la subiect

      Nu e de mirare...cei mai buni kapo în lagărele naziste au fost ucrainieni.

      Fiecare neam are cozile ei de topor, slugoii nazistilor au fost si slugoii comunistilor, cam ca si la noi tradatorii de neam se dau cu puterea de fiecare data

      ”According to Timothy Snyder, "something that is never said, because it's inconvenient for precisely everyone, is that more Ukrainian Communists collaborated with the Germans, than did Ukrainian nationalists." Snyder also points out that very many of those who collaborated with the German occupation also collaborated with the Soviet policies in the 1930s” 

    Moody’s Investors Service a trecut Ucraina de la Caa3

    la Ca,care practic spune ca statul este incapabil sa returneze 

    creditele si dobanzile din venituri proprii = faliment statal

    1. In aceste conditii, functionarii UE/SUA care mai aproba credite catre un astfel de debitor trebuie sa ajunga in inchisoare.

      Momentan rating ul de țară contează mai puțin,sunt multe țări care finanțează războiul cu sume mari.După ce războiul se va termina și căștigătorii î și vor împărți harta reconstrucției Ucrainei și sferele de influență,atunci da,va conta,Ucraina va plăti din greu.Dar la acel moment Zele va fi în Miami și Olena la fel.

    Intoxicare mass media...cert e că avem un singur erou Zele,iar numele lui va rămăne în istorie,va fi un nume mai mare decăt Churchill,Kennedy,Brăncuși.. ..posibil nepoții noștri să studieze o nouă materie ce va ține loc de științe politice și se va numi Zelenskaiana sau ceva de genul....Slava and Im not a russian neither a ukrainian... un actor bine promovat e actorul ăsta

    ..... le-a spus ieri ucrainenilor că a obţinut "acorduri foarte importante" şi a primit "semnale bune" Bune pentru cine oare?. pentru dictator si dictatura sa nazista.

    Ca cele mai bune acorduri si semnale pentru poporul Ucrainei nu pot fi decat cele care instaureaza sau vizeaza instaurarea pacii si democratiei. In Ucraina de astazi este o dictatura nazista mai rea decat Hitlerismul. .

    Ucraina trebuie ocupata de aliati si rusi si apoi aici sa se instaureze democratia.  

    1. E momentul prielnic adversarii să "rupă" Rusia.E un război purtat afară din țările lor,fără pierderi de vieți omenești americane,germane,franceze,eng leze,australiene,olandeze etc....De aceea opinia publică din aceste țări încă mai suportă războiul.Dacă ar fi pierderi masive de vieți în răndul aliaților Ucrainei...altfel ar sta lucrurile.Dar să finanțezi războiul încă e ok...e de unde...s au făcut bani mulți din creșterea prețurilor la orice....firmele top 10 DOW JONES și altele pot finanța lejer.

    Eroul salvator al Europei! Slava Volodîmîr! Te vrem si Președintele României! Schimbam poza cu Petre Roman din dormitor cu poza Ta!

    Practic, un circ ieftin si penibil pe multi bani ai cetatenilor europeni, facut de limbric si de babornitza lui finantatoare din fruntea UE!

    1. Un circ moca si penibil ar fi fost sa umple lagarele rusesti cu capul plecat doar ca putin sa se laude ce smecher e si ce armata de armata are.

    A devenit atăt de antipatic actorul ăsta și mass media nici că se oprește din al promova.Ajunge.Nu mă interesează nici de Putin,nici de Zelensky,vreau pace și să știu că este careva zdravăn la minte să i aducă la masa negocierilor pe cei 2 nebuni.

    1. de atata dezinteres postezi acelasi mesaj de nenumarate ori?

    Slava voua celor de mai sus. Numai ca pe voi, noi nu (va) ne aude nimeni. Babornita de la UE si retardatul american mortaciunile miliardare sunt sub lupa presei si cu ajutorul acesteia conduc lumea spre catastrofa finala, cu toate ca voi, noi, strigam ca nu vrem asa ceva. Lumea intreaga trebuie sa se revolte impotriva nazistului criminal si a celor care il manipuleaza, pana cand nu este pra tarziu.

    1. mesaj preluat de la audienta ruseasca?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb