VOLODIMIR ZELENSKI:  "Pregătim acorduri care vor consolida capacităţile de apărare ale Ucrainei"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 15 decembrie 2022

"Pregătim acorduri care vor consolida capacităţile de apărare ale Ucrainei"

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat astăzi seara că Ucraina pregăteşte acorduri pentru consolidarea apărării antiaeriene a ţării şi a spus că a avut o şedinţă pe această temă cu Statul Major al armatei ucrainene, după ce s-au înregistrat "progrese importante" pentru înzestrarea Ucrainei cu sisteme mai moderne şi mai puternice de "protecţie a cerului", conform News.ro.

"Astăzi am avut o şedinţă a Statului Major. Am vorbit, în special, despre protecţia cerului. Ne consolidăm în mod constant apărarea aeriană şi apărarea antidronă. Şi facem totul pentru a obţine sisteme mai moderne şi mai puternice pentru Ucraina. Săptămâna aceasta am făcut progrese importante în ceea ce priveşte problema apărării aeriene. (...) Pregătim acorduri care vor consolida capacităţile noastre de apărare şi vor oferi Ucrainei mai multe capacităţi operaţionale", a spus Volodimir Zelenski astăzi, în mesajul video transmis compatrioţilor ca în fiecare seară.

Potrivit CNN, administraţia lui Joe Biden s-ar pregăteti să trimită sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie oficială putând a fi anunţată chiar în această săptămână. Odată ce planurile vor fi finalizate, se aşteaptă ca sistemele Patriot să fie expediate rapid în zilele următoare, iar ucrainenii vor fi instruiţi să le folosească la o bază a armatei americane din Grafenwoehr, Germania.

Autorităţile ucrainene cer de luni de zile baterii Patriot, dar nu au confirmat deocamdată că SUA au fost de acord să le trimită.

Zelenski a menţionat atacul cu drone iraniene care a vizat astăzi dimineaţa capitala Kiev. Toate cele 13 drone lansate de Rusia au fost doborâte de apărarea antiaeriană. "În primul rând, vreau să le mulţumesc artileriştilor noştri antiaerieni şi Forţelor Aeriene pentru că au respins un alt atac cu drone iraniene în această dimineaţă. Cerul regiunii Kiev este apărat de Brigada 96 antiaeriană. Vă mulţumim, băieţi! În total, 13 drone Shahed au fost doborâte. Sunt 13 obiective de infrastructură care au fost salvate, sunt vieţi salvate. Într-o singură dimineaţă", a arătat Volodimir Zelenski.

Pe de altă parte, el a spus că situaţia din Donbas şi din alte zone de pe linia frontului este departe de a se calma. "Nu există calm pe linia frontului. Nu există nimic uşor şi simplu. Fiecare zi, fiecare metru sunt câştigate extrem de greu. Mai ales în cazul în care întreaga tactică a ocupanţilor se reduce la a distruge cu artileria tot ceea ce se află în faţa lor, astfel încât să rămână doar ruine şi cratere în pământ", a afirmat Zelenski. "Rusia distruge oraş după oraş în Donbas, cum ar fi Mariupol, Volnovaha, Bahmut. Apărarea în astfel de condiţii nu este doar eroism, este ceva mai mult. Şi le mulţumesc tuturor luptătorilor noştri care rezistă presiunii ocupanţilor", a adăugat Zelenski.

În acelaşi timp, Zelenski i-a asigurat pe ucraineni că va continua demersurile pentru crearea unui tribunal special pentru agresiunea rusă şi pentru a-i trage la răspundere pe toţi cei responsabili de aceasta. "Astăzi am făcut apel la prietenii noştri din Europa şi la membrii Parlamentului European să îşi intensifice eforturile pentru ca tribunalul să devină în sfârşit operaţional. Statul terorist trebuie să poarte responsabilitatea pentru fiecare oraş ucrainean incendiat, pentru fiecare viaţă distrusă a poporului nostru", a menţionat Zelenski.

Preşedintele a anunţat, pe de altă parte, un nou schimb de prizonieri cu Rusia, care a avut loc astăzi şi care a permis ca 64 de ucraineni, între care patru ofiţeri, să se întoarcă acasă. "Printre ei sunt răniţi grav. Oferim asistenţă adecvată tuturor", a spus Zelenski. "Continuăm să lucrăm pentru a elibera şi a aduce înapoi acasă fiecare ucrainean încă ţinut în captivitate în Rusia", a promis preşedintele.

Zelenski a mai pus că în cursul zilei a avut "negocieri foarte importante" şi cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres. "I-am mulţumit pentru sprijinul constant acordat Ucrainei şi dreptului internaţional, pentru asistenţa eficientă în implementarea iniţiativelor noastre, cum ar fi "Cereale din Ucraina". În prezent, lucrăm la organizarea unor misiuni cu mandat internaţional la obiective de infrastructură energetică critică a statului nostru", a anunţat Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Foarte scump acest conflict rusnac

    1. Nu e conflict rusnac...este ruso-ucrainian...trolii mujici tot incearca sa induca mesajul ca rusii si ucrainienii ar fi acelasi popor. Nu au fost si nu sunt. Sunt doua tari diferite in conformitate cu ONU, au limbi diferite, aspiratii diferite. Libertatea si independenta nu au pret

      Vrem sa ne unim cu Moldova,

      si ei vorbesc moldoveneste si

      este un alt popor si nu ROMANI ?! 

      Te faci ca nu pricepi? Nu exista Limba Moldoveneasca, asa cum nu exista Limba Olteneasca sau Limba Banateana. Cand iti vorbeste un basarabean nu intelegi ce spune? Limba Ucrainiana nu este aceeasi cu Limba Rusa. Acum o sa-mi spui ca si Limba Estoniana, Letona, Lituaniana e acceasi cu Limba Rusa:-)

      Dar limba ucraineana nu e ruseasca

    Ce arcorduri , bai circare? Sunt practic niste pomeni pe care le practica elitele vandute din fruntea statelor-Colonii, in detrimentul propriilor lor popoare! Cat despre faptul ca, ati ajuns la performantza de a dobora mai toate rachetele si dronele rusilor, eu zic sa nu fii asa de modest, pt ca antiaeriana ucrainean mai are putin si reuseste sa retina peste 150% din rachetele si dronele rusesti! Mai ales ca asta se vede si in "integritatea" sistemului vostru energetic!

    1. In lumea ta alternativa Zelensky iti citeste comentariile in romana de pe Bursa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb