Vosganian: "Mari companii au exprimat în scris interesul pentru Oltchim"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 aprilie 2013

Vosganian: "Mari companii au exprimat în scris interesul pentru Oltchim"

Ponta: "Atenţie la escroci!"

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, miercuri, că a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au arătat interesate de privatizarea Oltchim (OLT) şi va începe discuţii cu acestea, fiind avertizat de premierul Ponta să fie atent la "escrocii cu bani în pungă"

"Vă informez, în premieră absolută, că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice şi care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim", a spus ministrul Vos-ganian, la începtul şedinţei de Guvern, potrivit Mediafax.

El a precizat că, de săptămâna viitoare va începe dialogul cu potenţialii investitori, dialog care nu va fi public, iar ofertele vor fi prezentate "la timpul potrivit", într-un proces des-chis de privatizare.

"Noi dorim să schimbăm filosofia de privatizare, în sensul că ne interesează aceia care doresc să inves-tească şi ne interesează mai mult nivelul investiţiilor ulterioare decât al preţului de vânzare", a declarat Vosganian.

Ministrul a arătat că, săptămâna viitoare, va avea loc întâlnirea cu creditorii societăţii şi va începe programul redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea, fiind în prezent în căutarea unei finanţări de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipote-că a unor active ale Oltchim.

Premierul Ponta a spus, la rândul său, că Guvernul este interesat şi de locurile de muncă ce pot fi păstrate şi vrea să se protejeze de manipulări şi dezinformări, cerându-i ministrului să fie atent la escroci.

"Orice fel de mare investitor serios, puteţi discuta cu el şi eu îl voi primi. Atenţie la escroci! Au mai fost nişte escroci care reprezentau pe nu ştiu cine şi aveau banii pe nu ştiu unde şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut", a afirmat Ponta.

Premierul s-a arătat dispus să dis-cute şi el cu orice investitor serios, dar nu din cei "cu bani în pungă".

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, res-pectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. este pacat domnule prim-ministru sa folositi cuvinte atat de jignitoare. Este insa imbucurator faptul ca folositi acest atribut in plural :-), pentru a nu dezavantaja nici un competitor...

    Cand apare Vosgy nu s-a intamplat nimic cu Oltchim inainte! Apar iar investitori, iar sperante, iar privatizare mai putin pornirea Combinatului! Ce sa intelegi din jocul de glezne al Guvernului? Daca Compania Oltchim dispare, Ponta este un MINCINOS sau un neicanimeni? STATUL ROMAN se dovedeste din ce in ce mai slab si mai departat de cetatenii care-l formeaza! UE=PCC=MERKEL=GERMANY=FALIMENT ROMANIA BOGATA!

    1. Uniunea Europeana nu este echivalentul firmei PCC, doamna cancelar nu are responsabilitate asupra oricarui investitor care in afara principiilor de afaceri europene nu au ochi si pentru componenta morala, iar Germania nu are nici cea mai mica favoare daca economia Romaniei este pusa pe butuci, tinand cont de afluxul de cetateni romani care in anul 2014 se vor hotari sa apuce drumul pribegiei. Romania este intr-adevar bogata, dar aceste 2 decenii petrecute intr-o libertate aparenta nu ne-au permis sa ne gasim timpul pentru a intelege ca doar prin talk showuri si o politica negativa suntem condamnati a fi la cheremul celor care au avut ragazul sa studieze legile si astfel sa devenim muncitori calificati, maistri, ingineri subordonati castrei de avocati, finantisti ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb