Vosganian: "Obiectivul României este să devină cel mai important producător de automobile din Europa de Est"

F.A.
Politică / 5 februarie 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat astăzi, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie marocană, că obiectivul României este să devină cel mai important producător de automobile din Europa de Est, conform unui comunicat de presă.

Varujan Vosganian a primit o delegaţie de afaceri condusă de Abdelkader Amara, ministrul Industriilor, Comerţului şi Noilor Tehnologii din Regatul Maroc.

Convorbirile dintre cei doi demnitari s-au axat pe tradiţia colaborării româno-marocane, mai ales în planul cooperării pentru producerea de autoturisme Dacia. În context, au fost evaluate perspectivele extinderii către noi sectoare a legăturilor economice dintre România şi Maroc, un rol important având contactele directe la nivelul oamenilor de afaceri.

Ministrul marocan l-a informat pe omologul său român despre strategia naţională de dezvoltare energetică, bazată în principal pe crearea de surse nepoluante, cum ar fi cele solare sau eoliene, pentru care se proiectează o putere totală instalată de 4.000 MW.

Demnitarul român a făcut cunoscută, la rândul său, expertiza tehnică şi potenţialul firmelor româneşti de a participa la realizarea acestor investiţii, precizând că lista acestora ar putea fi extinsă cu alte obiective înscrise în programele marocane de dezvoltare: modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii feroviare, construcţii de baraje, lucrări de irigaţii şi îmbunătăţiri funciare, foraje de apă şi construirea de reţele pentru apa potabilă, reparaţii navale şi construirea de ambarcaţiuni pentru pescuit, participarea la proiectele care vizează dezvoltarea sectorului agro-alimentar etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb