Wedbush Securities: "Acţiunile companiilor de tehnologie vor creşte, în urma revoluţiei AI"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2023

Wedbush Securities: "Acţiunile companiilor de tehnologie vor creşte, în urma revoluţiei AI"

"Inteligenţa artificială este tehnologia cu cea mai mare putere de transformare pe care am văzut-o de când Internetul a început să prindă contur", spune Dan Ives, analist senior la Wedbush

Acţiunile companiilor de tehnologie s-au înscris pe o tendinţă de creştere pe termen lung, spune Dan Ives, analist senior la Wedbush Securities, care estimează o apreciere de 10-12% în a doua jumătate a acestui an pentru marile nume din tech, conform Business Insider.

Estimarea sa vine în condiţiile în care, tehnologia a avut deja o creştere masivă în acest an, alimentată de entuziasmul creat în jurul inteligenţei artificiale. Indicele Nas­daq Composite avea, la începutul acestei săptămâni, o apreciere de circa 29% în 2023, în timp ce titlurile Nvidia, producător de procesoare grafice utilizate în aplicaţii de inteligenţă artificială (AI), erau în urcare cu 170%.

"Având în vedere reducerea masivă a costurilor din sectorul tehnologic în ultimele nouă luni şi rezilienţa consumatorilor, credem că scena este pregătită pentru un «moment 1995», deoarece inteligenţa artificială este tehnologia cu cea mai mare putere de transformare pe care am văzut-o de când Internetul a început să prindă contur", a scris Ives într-un raport publicat la începutul săptămânii.

În opinia sa, nu va apărea un şi "moment 1999", respingând practic ideea că avântul luat de tehnologie în prezent formează o bulă care aminteşte de colapsul erei dot.com.

"Oportunitatea masivă a inteligenţei artificiale de 800 de miliarde de dolari (estimarea noastră) este acum la uşa tehnologiei, iar monetizarea reală a AI va avea loc mult mai devreme decât se aşteaptă. Estimările recente ale Nvidia şi verificările noastre ne oferă mai multă încredere în optimismul legat de sectorul AI, ce a demarat la începutul lunii ianuarie", a afirmat analistul.

Conform raportului, Microsoft şi Nvidia conduc creşterea sectorului, dar urmează ca şi alte companii să pună umărul la ascensiune, inclusiv Alphabet (compania mamă a Google), Oracle, Amazon, Salesforce, Palantir, IBM, Meta şi C3 AI.

Pe lângă perspectivele inteligenţei artificiale, viziunea optimistă a lui Ives cu privire la acţiunile tehnologice are la bază şi aşteptările că Rezerva Federală se apropie de sfârşitul ciclului său de creştere a dobânzilor şi este posibi ca ratele să fie reduse în curând.

"Pe scurt, în timp ce evaluările în domeniul tehnologiei vor fi în centrul atenţiei, credem că AI va duce sectorul tehnologic către un «un moment 1995», cu un spaţiu mare de creştere, pe care nu l-am mai văzut din anii 1990", a spus analistul, subliniid că inteligenţa artificială va transforma multe industrii.

Ives nu este singurul care se aşteaptă la creşterea sectorul tehnologic. Săptămâna trecută, Dr. Ed Yardeni, preşedintele Yardeni Research, a prezis o apreciere masivă a domeniului, stimulată de inteligenţa artificială. În primul trimestru, legendarul investitor Stanley Druckenmiller a mizat 430 de milioane de dolari pe Microsoft şi Nvidia, afirmând că producătorul de cipuri reprezintă o companie ce "merită să fie deţinută câţiva ani, deoarece va fi la fel de transformatoare ca internetul", potrivit Business Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb