WORLD ECONOMIC FORUM: Lupta împotriva covid costă de 500 de ori mai mult decât potenţialele măsuri de prevenire pandemică

A.P.
Internaţional / 4 iulie 2020

Lupta împotriva covid costă de 500 de ori mai mult decât potenţialele măsuri de prevenire pandemică

Reducerea semnificativă a transmiterii de noi boli tropicale ar costa, la nivel global, între 22,2 şi 30,7 miliarde de dolari în fiecare an, potrivit World Economic Forum.

Pandemia COVID-19 va ajunge probabil să coste între 8,1 şi 15,8 trilioane de dolari la nivel global.

Eşecul de protejare al pădurilor tropicale a costat miliarde de dolari, având în vedere pandemia de coronavirus, potrivit unor noi studii.

Pandemia a provocat ravagii economice şi niveluri istorice ale şomajului în Statele Unite şi în întreaga lume.

De zeci de ani, oamenii de ştiinţă şi activiştii de mediu încearcă să atragă atenţia lumii asupra numeroaselor prejudicii cauzate de distrugerea rapidă a pădurilor tropicale.

Una dintre aceste daune este apariţia de noi boli care sunt transmise între animalele sălbatice şi oameni, fie prin contact direct, fie prin contact cu animalele care sunt mâncate de oameni. Virusul SARS-CoV-2 - care până acum a infectat peste 15 milioane de oameni în întreaga lume - pare să fi fost transmis de la lilieci la oameni, în China.

Les Kaufman, profesor de biologie la Universitatea Boston, a spus: "Ceea ce se întâmplă în lume are de a face cu indiferenţa noastră faţă de pădurile tropicale".

Recent, el a reunit o echipă de cercetători pentru a înţelege mai bine costurile economice ale reducerii transmiterii virusurilor tropicale, precizează World Economic Forum.

Ei au descoperit că reducerea transmiterii de noi boli tropicale ar costa, la nivel global, între 22,2 şi 30,7 miliarde de dolari în fiecare an. În contrast, ei au descoperit că pandemia COVID-19 va ajunge probabil să coste între 8,1 şi 15,8 trilioane de dolari la nivel global - aproximativ de 500 de ori mai mult decât investiţia în măsurile preventive.

Pentru a estima costul financiar total al COVID-19, cercetătorii au inclus atât produsul intern brut pierdut, cât şi costul economic şi al forţei de muncă pierdute din cauza deceselor din întreaga lume.

Cercetătorii spun că transmiterea bolilo de la animale sălbatice la oameni are loc frecvent la margininea pădurilor tropicale, unde incursiunile umane cu animalele cresc. Aceste incursiuni iau forma exploatării forestiere, a creşterii bovinelor şi a altor întreprinderi de animale, precum şi a comerţului cu animale exotice.

Pentru a reduce transmiterea bolilor, Kaufman şi colaboratorii săi propun să extindă programele de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice, să investească în a pune capăt comerţului cu carne sălbatică din China, să investească în politici pentru reducerea defrişărilor cu 40%.

Doar în China, agricultura de animale sălbatice (un efort monitorizat de guvern pentru a vâna animalele sălbatice fără a le pune sub extincţie) este o industrie de aproximativ 20 de miliarde de dolari, care angajează 15 milioane de oameni, spun Kaufman şi colegii săi.

În multe comunităţi din China, achiziţia de animale sălbatice şi carne de tufă - carne din specii de animale sălbatice - este un simbol al statutului

În fiecare an, se estimează că două noi virusuri se transferă de la animale la oameni, spun cercetătorii. Istoric, acestea au inclus HIV, MERS, SARS-CoV-1, H1N1 şi, cel mai recent, virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19. Kaufman şi colegii săi speră că raportul lor va impulsiona guvernele din întreaga lume, inclusiv guvernul american, să finanţeze aceste măsuri preventive.

Ei spun că există speranţă. Anunţul din februarie al Comitetului permanent al Congresului Naţional al Poporului cum că consumul de animale sălbatice ar fi interzis în China, este parte din ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb