WSJ: "Kodak" se pregăteşte să ceară protecţia Legii falimentului

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 ianuarie 2012

"Kodak" a scos la vânzare în iulie 2011, cu sprijinul băncii de investiţii "Lazard", cele 1.100 de brevete digitale pe care le deţine.

"Kodak" a scos la vânzare în iulie 2011, cu sprijinul băncii de investiţii "Lazard", cele 1.100 de brevete digitale pe care le deţine.

Compania americană "Eastman Kodak" se pregăteşte să solicite protecţia Legii falimentului, dacă nu va reuşi să-şi vândă portofoliul de brevete de invenţii, scrie Wall Street Journal (WSJ), conform Mediafax.

Compania este în discuţii cu potenţiali creditori ca să obţină finanţare de un miliard de euro, bani care să-i permită să-şi continue operaţiunile în timpul procedurilor de faliment, scrie WSJ.

Cererea de faliment sub Capitolul 11 al legislaţiei în materie din SUA ar putea fi depusă încă din ianuarie, cel mai târziu la începutul lunii februarie, notează WSJ. Capitolul 11 permite reorganizarea sau restructurarea unei companii în timpul procedurilor de faliment.

Investitorii par sceptici că societatea mai poate reuşi o vânzare rapidă a brevetelor sau poate obţine o linie de finanţare de urgenţă.

Reprezentanţii "Kodak" au refuzat să comenteze informaţiile, calificându-le drept zvonuri şi speculaţii.

În noiembrie, compania a avertizat că ar putea da faliment în acest an, dacă nu va reuşi să atragă finanţare de 500 de milioane de dolari sau să vândă brevetele.

Vânzările de produse de consum ale "Kodak" nu au ţinut pasul cu cheltuielile uriaşe ale companiei, care are sucursale şi angajaţi în întreaga lume.

O sursă apropiată situaţiei a declarat pentru WSJ că directorii executivi ai "Kodak" au discutat în decembrie, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie la care au participat atât conducerea grupului, cât şi o echipă de consultanţi, despre modalităţi de finanţare în timpul derulării procedurilor de faliment, dacă încercările de a vinde brevetele vor eşua.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb